Καναδάς: η αστυνομία και οι στρατιωτικοί απαγορεύονται από μελλοντικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ του Pride Edmonton

απο το https://freedomnews.org.uk/canada-police-and-military-to-be-banned-from-future-events-after-protesters-block-edmonton-pride-festivalΤο περασμένο Σάββατο η ετήσια πορεία του Φεστιβάλ Pride του Edmonton μπλοκαρίστηκε επιτυχώς από τους δυσαρεστημένους διαδηλωτές ενάντια στην απόφαση να επιτρέπουν στην αστυνομία και τον στρατό να ενταχθούν στις εκδηλώσεις. Ο αποκλεισμός, που διοργανώθηκε από έναν συνασπισμό έγχρωμων queer και trans και αλληλέγγυων σε αυτούς, διήρκεσε περισσότερο από μισή ώρα, αφού περίπου 30 διαδηλωτές σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα σε μια οδική διασταύρωση λίγο μετά την έναρξη της πορείας. Φώναζαν "υπερηφάνεια για όλους" και κράταγαν πανό που έλεγαν  "Καμία υπερηφάνεια στην αστυνομία" και "Καμία υπερηφάνεια για κάποιους από εμάς χωρίς απελευθέρωση για όλους μας".

Οι ακτιβιστές μοίρασαν φυλλάδια που ζητούσαν από τους διοργανωτές της παρέλασης να μην προσκαλέσουν την αστυνομία της πόλης, την RCMP και τα στρατιωτικά μέλη να συμμετάσχουν σε μελλοντικές παρελάσεις. Οι διαδηλωτές απαίτησαν επίσης ότι ο διοργανωτές της δράσης υπερηφάνειας να  "αναδιαρθρώσουν τις πρακτικές του συμβουλίου και της πρόσληψης του προσωπικού για να υπάρχει περισσότερη εκπροσώπηση από τους ανθρώπους του χρώματος και του trans folk, στο φεστιβάλ να συμπεριληφθούν οι πιο καλά χρηματοδοτούμενοι χώροι ειδικά σχεδιασμένοι για τους ανθρώπους του χρώματος και των trans folk και τόνισαν  ότι όλες οι κύριες τάσεις στο κίνημα υπερηφάνειας αναγνωρίζουν και τιμούν την ιστορία της υπερηφάνειας ως διαδήλωση ενάντια στην καταστολή της αστυνομίας ».

Μετά τη δράση, οι διοργανωτές, Edmondton Pride Festival Society, συμφώνησαν σε όλες τις απαιτήσεις. Η Society ανέφερε σε δήλωσή της ότι συμφώνησε με τις απαιτήσεις και ότι τα αστυνομικά και στρατιωτικά μέλη δεν θα μετάσχουν στην παρέλαση "μέχρι η κοινότητα να αισθάνεται ότι έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε όλα τα μέλη της κοινότητας να αισθάνονται ασφαλείς με την παρουσία τους". η Edmondton Pride Festival Society δεσμεύθηκε επίσης να « διεξαγάγει κοινοτικές διαβουλεύσεις για να καθορίσει τα βήματα προς τα εμπρός για όλα αυτά τα αιτήματα και να καθορίσει πώς η Edmondton Pride Festival Society μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα όλες τις κοινότητες που υποφέρουν από συστηματικό ρατσισμό και καταπίεση. "

Η δράση του Έντμοντον ακολουθεί παρόμοιο περιστατικό από το 2016, όταν οι διαδηλωτές του Black Lives Matter αποχώρησαν απο την παρέλαση της υπερηφάνειας στο Τορόντο και παρουσίασαν έναν κατάλογο απαιτήσεων, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης στους ένστολους αστυνομικούς να συμμετάσχουν στην παρέλαση. Το Toronto Pride  απαγόρευσε στη συνέχεια την συμμετοχή στους ένστολους από τις εκδηλώσεις του 2017.

από TRANS FUNK 18/06/2018 3:59 πμ.


Οπου τρανς folk βλεπε τρανς ατομα ή απλως τρανς....

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License