ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

..του Πολυτεχνείου

Οι φοιτητές απ' όλες τις σχολές στη διάρκεια του φοιτητικού κινήματος συνειδητοποιήσαμε, πως τα προβλήματά μας, σχετικά με τον εκδημοκρατισμό της Παιδείας και τη λειτουργία του Εκπαιδευτικού συστήματος, δεν λύνονται χωρίς την αλλαγή της συγκεκριμένης πολιτικής καταστάσεως. Αρχίζοντας έτσι πολιτικό αγώνα οι φοιτητές και οι Έλληνες εργαζόμενοι, που κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο, ξεκαθαρίζουν τις θέσεις τους και καλούν τον ελληνικό λαό να συσπειρωθεί γύρω τους και ν' αγωνισθεί μαζί τους ως την τελική νίκη. 1. Πρωταρχική προϋπόθεση για την επίλυση όλων των λαϊκών προβλημάτων θεωρούμε την άμεση παύση του τυραννικού καθεστώτος της Χούντας και την παράλληλη εγκαθίδρυση της λαϊκής κυριαρχίας. 2. Η εγκαθίδρυση της λαϊκής κυριαρχίας συνδέεται αναπόσπαστα με την εθνική ανεξαρτησία από τα ξένα συμφέροντα, που χρόνια στήριζαν την τυραννία στη χώρα μας. Η πλατιά κινητοποίηση του Ελληνικού λαού κι η εκδήλωση συμπαράστασης απ' όλες τις γωνίες της Ελλάδας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επεχείρησαν να μας δυσφημήσουν. Ελληνικέ λαέ, ο αγώνας γύρω από τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία σήμερα συνίσταται στις άμεσες μαζικές διεκδικήσεις, στα οικονομικά, επαγγελματικά και κοινωνικά σου προβλήματα με απεργιακούς αγώνες, με μαζικές κινητοποιήσεις, με συλλαλητήρια, με προοπτική τη γενική απεργία για την ανατροπή της Δικτατορίας. Η παρουσία μας εδώ αποτελεί κέντρο συσπείρωσης, κινητοποίησης και μαζικοποίησης του λαϊκού αγώνα. Όλοι ενωμένοι στον αγώνα για τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία.

από eee;;;; 17/11/2003 10:45 πμ.


ane3arthsia; kai apo poion parakalw;;;;;;;;;;;; ginete pio safeis!

από Κάτω η χούντα, έξω οι αμερικάνοι ! 17/11/2003 10:53 πμ.


Τριάντα χρόνια μετά, ακριβώς στα ίδια είμαστε. Μάλιστα, στο μεταξύ τα λαμόγια (του Πασόκ κυρίως)έχουν καταστρέψει τις εφεδρείες του τόπου, έχουν διαβρώσει το φρόνιμα του λαού, ανεπιστρεπτί... Οι δε αμερικανοεβραίοι έχουν παρεισφρύσει παντού, απειλούν κι εξαγοράζουν και τώρα δηλώνουν παρών στο δημόσιο διάλογο απ' όλα τα μετερίζια. Οι πρεσβείες τους "μιλάνε", η "αριστερά" τους επαναστατική και ρεφορμιστική υπονομεύει κάθε κινημα, ο "πολιτισμός" της αμερικανιάς και των σκυλάδικων τους ανήκει, οι εξωτερικές σχέσεις της χώρας, το κράτος συνολικά είναι δικό τους. Σκατά στον τάφο του Παπαντρέου, σκατά στην "προεδράρα", τον αρχικυπατζή Κωστή Στεφανόπουλο. Σκατά στις εκατό οικογένειες των απάτριδων της λματ και στις πολιτικές "φαμίλιες".

από ευα 18/11/2003 3:12 πμ.


Καλή η διακύρηξη της συντονιστικής, δεν ειπε όμως κανείς για τους 7, ουτε ανακοίνωσαν τη συμπαραστασή τους,ουτε οργάνωσαν κινητοποιήσεις.Από λόγια χορτάσαμε.

από ... 18/11/2003 9:46 μμ.


..εύα. Την επόμενη φορά θα την κάνουμε καλύτερη - μόνο που άργησες 30 χρόνια να μας το πείς....

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License