Ανάληψη ευθύνης για την σπασιματική στον σταθμό ΗΣΑΠ-ΤΑΥΡΟΥ


Το βράδυ της Τρίτης 5 Ιουνίου,λίγο μετά τα μεσάνυχτα πραγματοποιήσαμε μια σύντομη αλλά καίρεια επίσκεψη στον σταθμό ΗΣΑΠ του Ταύρου.
Κατά την διάρκεια της σπάσαμε τα προσφάτως εγκατεστημένα μηχανήματα ελέγχου εισόδου και ακύρωσης εισητήριων. Την ώρα της βιαστικής αποχώρησης μας,μερικοί "ευσυνείδητοι συμπολίτες μας" αντιλαμβανόμενοι τη συμφορά,εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους βρίζωντας μας.

Είναι λογικό το ελληνικό κράτος,ακολουθώντας πιστά το μοντέλο ευρωπαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια να προσπαθεί,μέσω εκσυγχρονισμένων συστημάτων (μπάρες,κάμερες,ηλ.εισητήριο) στα ΜΜΜ να εξασφαλίσει την επιθυμητή οικονομική εισροή και ταυτόχρονα να συγκεντρώνει πληροφορίες για τις κινήσεις των επιβατών. Είναι κατανοητό να τοποθετεί μπάρες που δεν σε αφήνουν να περάσεις αν δεν χτυπήσεις εισητήριο,να απαιτεί όλα σου τα προσωπικά στοιχεία (φωτογραφία,ον/μο,διεύθυνση,κτλ.) για την έκδοση του πιο οικονομικού εισητηρίου ώστε να γνωρίζει τα πάντα για τις μετακινήσεις σου,να γεμίζει τους χώρους με κάμερες για περαιτέρω παρακολούθηση αλλά και για την ασφάλεια των μηχανημάτων σε περιπτώσεις όπως της επίσκεψη μας,να προσλαμβάνει ελεγκτές για τους παραβάτες και να επιστρατεύει μπάτσους (ιδιωτικούς και μη) για την εύρυθμη λειτουργεία όλων των παραπάνω.

Και εμείς,ως αναρχικοί,ήμασταν,είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε όσους μας θέλουν σκλάβους. Έχουμε πόλεμο με το κράτος,το συμφέρον του και την κοινωνία που το υπερασπίζεται. Η ενέργεια μας έγινε ως μια ελάχιστη συμβολή σε ένα ευρύτερο κύμα δράσεων και ήταν ο τρόπος μας να πούμε: ΟΣΟ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΠΑΡΕΣ ΤΟΣΟ ΘΑ ΤΙΣ ΣΠΑΜΕ. Οι επιλογές μας ειναι πολλές δεν ξέρουμε που να πρωτοπάμε. Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα τα ξαναπούμε. Αφιερώνουμε αυτήν την δράση στον αναρχίκο κρατούμενο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.


ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΙΕΣ ΣΕ ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ!


ΥΓ. Μην νομίζετε πως ξέχασαμε τον Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος από την Τετάρτη 30 Μαΐου ξεκίνησε απεργία πείνας με αιτήματα: α)Κανονική τακτική άδεια και β) Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο. Δύναμη στον αγώνα του!

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License