Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής ακυρώνει «φιλικό» αγώνα με το Ισραήλ


post image

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής ακυρώνει «φιλικό» αγώνα με το Ισραήλ          Σύμφωνα με την αθλητική ιστοσελίδα της Αργεντινής Minutouno, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής ακύρωσε τον «φιλικό» ποδοσφαιρικό αγώνα με το Ισραήλ που επρόκειτο να διεξαχθεί το Σάββατο 9 Ιουνίου στην Ιερουσαλήμ.

Η ακύρωση είναι ένα τεράστιο πλήγμα για το Ισραήλ και έρχεται μετά από μια έντονη εκστρατεία από τους Παλαιστινίους και τους υποστηρικτές τους, ειδικά στη Λατινική Αμερική και το ισπανικό κράτος, οι οποίοι καλούσαν την Αργεντινή να μη βοηθήσει το Ισραήλ στην συγκάλυψη των πρόσφατων σφαγών άοπλων αμάχων στη Γάζα.

"Καλωσορίζουμε τα νέα για την ακύρωση του «φιλικού» ποδοσφαιρικού αγώνα της Αργεντινής με το Ισραήλ", δήλωσε η PACBI (Παλαιστινιακή Εκστρατεία για το Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό Μποϊκοτάζ του Ισραήλ). "Η ομάδα ανταποκρίθηκε στη δημιουργική εκστρατεία φιλάθλων από όλο τον κόσμο που κατήγειλλαν τη συγκάλυψη των εγκλήματων εναντίον των Παλαιστινίων από το Ισραήλ μέσω του αθλητισμού".

Η Ισραηλινή υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ακροδεξιά πολιτικός Μίρι Ρέγκεβ, κατηγόρησε τις "τρομοκρατικές ομάδες και το BDS" για την ακύρωση, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Αργεντινή θα αλλάξει γνώμη.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι, υπό το πρίσμα αυτής της τελευταίας εξέλιξης, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα μιλήσει τηλεφωνικά στον Αργεντινό ομόλογό του, Μαουρίσιο Μάκρι.

Η Αργεντινή, μεγάλη υποψήφια για να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο αυτό το καλοκαίρι, έχει κάνει τέσσερις προηγούμενες επισκέψεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Ισραήλ από το 1986.

Το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων επρόκειτο να διεξαχθεί στο Teddy Stadium της Ιερουσαλήμ το οποίο είναι χτισμένο σε γη που κάποτε ήταν παλαιστινιακό χωριό που καταστράφηκε το 1948.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License