Μη διανοηθείτε να απελάσετε στην Τουρκία τον Τουργκούτ Καγιά


Μη διανοηθείτε να απελάσετε στην Τουρκία

τον Τουργκούτ Καγιά

 

Στις 30 Μαΐου ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την απέλαση του Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία. Πρόκειται για μια προκλητική απόφαση γιατί:

 • Ο Καγιά διώκεται για την πολιτική δράση του στην Αριστερά της Τουρκίας και του Κουρδιστάν.
 • Στην Τουρκία ο Ερντογάν  έχει εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, παραβιάζοντας θεμελιώδη δικαιώματα.
 • Το τουρκικό δικαστικό σύστημα δεν παρέχει καμιά εγγύηση για τη διεξαγωγή «δίκαιης δίκης», έτσι όπως αυτή εννοείται στις χώρες της ΕΕ.
 • Σε περίπτωση απέλασής του κινδυνεύει η ζωή και η σωματική ακεραιότητα του Καγιά.
 • Ο ίδιος ο Άρειος Πάγος έκρινε στην περίπτωση των Τούρκων αξιωματικών (και σωστά) ότι η Τουρκία δεν πληρεί τις προϋποθέσεις της «δίκαιης δίκης». Τι συνέβη και άλλαξε γνώμη το ανώτατο δικαστήριο;

  Όσο και αν θέλει να αποφύγει κανείς τις θεωρίες συνωμοσίας, η υπόθεση Καγιά έτσι όπως εξελίσσεται, δίνει την αίσθηση μιας προσπάθειας «ανταλλαγής» του Τούρκου αγωνιστή με τους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη. Αν συμβεί αυτό, θα πρόκειται για μνημείο πολιτικού αμοραλισμού και κρατικής αθλιότητας.

  Καλούμε τους Σταύρο Κοντονή και Αλέξη Τσίπρα να πουν «Όχι» στην έκδοση του Τουργκούτ Καγιά. Είναι πλέον και οι δύο προσωπικά υπεύθυνοι για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα ενός αγωνιστή της ελευθερίας.

  Αθήνα 5/6/2018

  Ανασύνθεση- ΟΝΡΑ

  Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

  Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά


http://diktio.org/node/1375

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License