Η.Π.Α : Mιά δεκαετία εξόντωσης εκατομμυρίων άγριων ζώων

Μέσα σέ μιά δεκαετία 34 εκατομμύρια άγρια ζώα δολοφονήθηκαν από τίς "Υπηρεσίες Αγριας Ζωής" τής Αμερικάνικης Κυβέρνησης,τό συνολικό "κόστος" αυτής τής άσκοπης βίας έφθασε τό 1.14 δισεκ.δολλάρια...

post image

Οι στατιστικές δείχνουν ότι οί κυβερνητικές υπηρεσίες σκότωσαν 2,3 εκατομμύρια άγρια ​​ζώα το περασμένο έτος - και 1,3 εκατομμύρια από αυτά ήταν ιθαγενή είδη.

Σύμφωνα με στοιχεία ,περισσότερα από 1.3 εκατομμύρια γηγενή ζώα σκοτώθηκαν το 2017 από το USDA (Αμερικάνικη Υπηρεσία Γεωργίας καί Αγριας Ζωής) καί τόν εκτελεστικό βραχίονα καί ναζιστικού τύπου οργανισμό του τόν "U.S.Wildlife Services" και παρά το γεγονός ότι η σφαγή των λύκων,των κούγκαρς και άλλων άγριων ζώων καί πτηνών χρηματοδοτήθηκε από τους φορολογούμενους προς όφελος τής μεγάλης αγροτοβιομηχανίας,τών κυνηγών καί τών ράντσερ λαμβάνει πολύ μικρή προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο συνολικός αριθμός των άγριων ζώων που σκοτώθηκαν το 2017  ήταν 2,3 εκατομμύρια και πολλά από τα είδη που θανατώθηκαν από χιλιάδες εξοπλισμένα μέλη των Υπηρεσιών Wildlife Services ήταν σέ ανταπόκριση στίς απαιτήσεις μεγάλων γεωργικών εταιρειών με τη λήψη θανατηφόρων μέτρων για την εξόντωση των ζώων με τη χρήση δηλητηρίων,αερίων, παγίδες και πυροβόλα όπλα.
Καί σ αυτή τήν στατιστική δέν συμπεριλαμβάνεται τό "εργο" τής άλλης εγκληματικής οργάνωσης τής U.S Fish And Game πού είναι  ό "έλεγχος" χιλλιάδων άλλων άγριων ζώων όπως ελάφια,ζαρκάδια καί άλκες επίσης πρός όφελος τού κυνηγετικού σπόρ καί τών ράντσερ.

Σύμφωνα με την έκθεση της Υπηρεσίας Επιθεώρησης Υγείας τών Ζώων και των Φυτών του USDA, ο αριθμός των νεκρών ζώων το 2017 περιλάμβανε 69.041 κογιότ(15.631 πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές σε ελικόπτερα καί αεροσκάφη),14.062 εξολοθρεύτηκαν με παγίδες και 12.119 σκοτώθηκαν από δηλητήριο κυανίου επίσης 23.646 κάστορες - οι περισσότεροι από παγίδες- και 2.375 σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα,και 15.933 πρωτεύοντα αγριόσκυλα.

Η "Wildlife Services" ήταν επίσης υπεύθυνη για τη δολοφονία 624.845 μαύρων κοκκινόπτερων,3.827 αλεπούδων,1.001 αργιόγατων,675 βίδρες ποταμών,552 μαύρων αρκούδων,427 ασβών,415 λύκων και 332 λιονταριών.Ενώ η πλειοψηφία σκοτώθηκε "σκόπιμα ",η έκθεση αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 3.000 ζώα σκοτώθηκαν ακούσια, επιδεικνύοντας νόμιμες ατέλειες στις μεθόδους του οργανισμού.

Ενώ οι αριθμοί αυτοί μπορεί να φαίνονται υπερβολικά υψηλοί,μια αναφορά από τα Mountain News τής Καλιφόρνια ισχυρίζεται ότι οι αριθμοί « σχεδόν σίγουρα υποτιμούν τον πραγματικό αριθμό τών ζώων που εξολοθρεύτηκαν, καθώς οι υπάλληλοι του προγράμματος αποκάλυψαν ότι ή Wildlife Services σκοτώνει πολλά περισσότερα ζώα από αυτά που αναφέρουν. "
Από τα 2,3 εκατομμύρια ζώα που σκοτώθηκαν από την υπηρεσία Wildlife Services πέρυσι, περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια ήταν ιθαγενή είδη. Δυστυχώς, το 2017 δεν ήταν ένα ασυνήθιστο έτος, καθώς η έκθεση του USDA για το 2016 έδειξε ότι η Wildlife Services σκότωσε 2,7 άγρια ​​ζώα και τουλάχιστον 1,6 εκατομμύρια ήταν ιθαγενή είδη. Η σφαγή ήταν ακόμα χειρότερη το 2013, όταν η Wildlife Services σκότωσε 4 εκατομμύρια άγρια ​​ζώα .

Η Collette Adkins, βιολόγος και δικηγόρος του Κέντρου Βιολογικής Διαφορετικότητας (CBD), δημοσίευσε μια δήλωση υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η μαζική δολοφονία άγριων ζώων βοηθάει οποιονδήποτε άλλο εκτός από τις μεγάλες γεωργικές εταιρείες.

"Παρά την αυξανόμενη δημόσια κατακραυγή για την διακοπή καί  μεταρρύθμιση αυτών των βάρβαρων, ξεπερασμένων τακτικών, η Wildlife Services συνεχίζει τη σφαγή της αμερικανικής άγριας ζωής με τη χρηματοδότησή της από τους φορολογούμενους", δήλωσε ή Adkins. " Δεν υπάρχει απλά επιστημονική βάση για να συνεχίσετε να πυροβολείτε, να δηλητηριάζετε και να εξολοθρεύετε εκατομμύρια ζώα κάθε χρόνο ... Οι λύκοι,οι αρκούδες και άλλα σαρκοφάγα βοηθούν στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας των οικοσυστημάτων τους.Η κυβέρνησή μας σκοτώνει τα αρπακτικά ζώα, όπως τα κογιότ, και στη συνέχεια σκοτώνει τά φυσικά θηραματά τους όπως τούς υπόγειους σκίουρους - σε έναν παράλογο, άσκοπο κύκλο βίας ".

Μια έρευνα που διεξήχθη από τήν Οικολογική Εταιρεία της Αμερικής διαπίστωσε ότι "πολλές από αυτές τις μεθόδους εφαρμόζονται χωρίς πρώτα να εξεταστούν πειραματικά αποδεικτικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητά τους στην άμβλυνση των απειλών που σχετίζονται με την επιβίωση ή στην αποφυγή της οικολογικής υποβάθμισης ".

Σε απάντηση,μια έκθεση από το "The Dodo" υποστήριξε ότι με τη δολοφονία τόσων πολλών ζώων, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών θηρευτών και των θηραμάτων τους,οί "Υπηρεσίες άγριας ζωής"  "κάνουν τη σύγκρουση μεταξύ των άγριων ζώων και των αγροτών, ακόμη χειρότερη " και η έρευνα έχει δείξει, « σκοτώνοντας "εχθρούς" για να προστατεύουν τα ζώα τους μπορεί ακόμη και να γυρίσει μπούμερανγκ.. Για παράδειγμα, για κάθε σκοτωμένο λύκο,αυξάνονται οι πιθανότητες γιά τήν επίθεση από άλλους λύκους στίς φάρμες εκμετάλλευσης καί τά οικόσιτα ζώα.. "

Η έκθεση τής Mountain News ισχυρίστηκε ότι,ενώ δεκάδες κατοικίδια ζώα σκοτώθηκαν τυχαία επίσης από την Wildlife Services, οι εργαζόμενοι "έχουν εντολή να μην αναφέρουν τέτοιες τυχαίες δολοφονίες, επειδή αυτές οι πληροφορίες θα είχαν αρνητικές επιπτώσεις στην ικανότητα του οργανισμού να λάβει χρηματοδότηση"

Εκτός από τη χρησιμοποίηση της χρηματοδότησης από τους φορολογούμενους για τη σφαγή εκατομμυρίων άγριων ζώων κάθε χρόνο,το USDA πρόσφατα "αξιοποίησε" και έπειτα αποτέφρωσε εκατοντάδες γατάκια σε ένα φρικτό εργαστηριακό πείραμα στά πλαίσια ενός "κυβερνητικού ερευνητικού προγράμματος" πού συνεχίζει νά χρηματοδοτείται  από τήν εποχή τής διακυβέρνησης τού προέδρου Nίξον..

περισσότερα http://www.humanedecisions.com/hunting-and-the-war-on-wildlife/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License