Το βασιλικό νομισματοκοπείο του Βελγίου εκδίδει αναμνηστικό νόμισμα δύο ευρώ για την 50ή επέτειο του Μαΐου 1968.
Το νομισματικό ίδρυμα επιθυμεί με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει την εξέγερση των φοιτητών που ξέσπασε πριν από 50 χρόνια στο Παρίσι και των οποίων τα αποτελέσματα έγιναν αισθητά επίσης στο Βέλγιο. Το κέρμα παρουσιάστηκε επίσημα, την  Πέμπτη  31 Μαΐου. 

Από τη μία πλευρά, το κέρμα δείχνει δύο φοιτητές που κρατούν μια σημαία και ένα φυλλάδιο μπροστά σε ένα αμφιθέατρο, το εμπορικό σήμα της Ουτρέχτης, την πόλη όπου κόπηκε το αναμνηστικό νόμισμα, τη σφραγίδα του Δασκάλου του Νομισματοκοπείου, τον κωδικό χώρας, "BE ", Το έτος" 2018 "και μια αναφορά στο Μάιο του 1968. 

            

Από την άλλη πλευρά φέρει σχηματική αντιπροσώπευση των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ με τα 12 αστέρια και την επιγραφή" 2 ευρώ ". 

Το αναμνηστικό κέρμα έχει μέγιστη κυκλοφορία 257.500, σημειώνει ο νομισματικός φορέας.

Είναι διαθέσιμο μόνο στον ιστότοπο piecescommemoratives.be στην τιμή των 10 ευρώ και θα παραδοθεί στα σπίτια από τις αρχές Ιουνίου. 

από Κοντοχωριανός 07/06/2018 10:37 πμ.


Στην ελλαδα η ιδια διαδικασια γινεται ως εξης: http://www.efsyn.gr/arthro/xenagoi-sto-teleytaio-horio-ton-anarhikon-ston-kosmo

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License