Πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ Αναρχικού Βιβλίου στην Πάτρα

Σήμερα Παρασκευή 2 βιβλιοπαρουσιάσεις: Η ΠΡΩΤΗ ΣΠΟΡΑ, σοσιαλιστικές και αναρχικές ομάδες στην Ελλάδα 1877-1907 και Η Ρώσικη επανάσταση του Βολίν. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, από τις 17:00 έκθεση κινηματικού βιβλίου, distro ανεξάρτητων μουσικών παραγωγών, έντυπο υλικό από τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο.

post image

Φεστιβάλ Αναρχικού Βιβλίου στην Πάτρα, Έσπερος 2018!
 
Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, 2 μέρες για τα αναρχικά βιβλία, 2 μέρες για την ισότητα, την αλληλεγγύη, την ελευθερία και τη χειραφέτηση ! 2 μέρες για τον αγώνα και την αξιοπρέπεια ! Γιατί ο τρόπος που αγωνιζόμαστε στο σήμερα, προεικονίζει την κοινωνία που θέλουμε να χτίσουμε στο αύριο ! Για την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό !
 
Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη του πλούτου των αναρχικών, αντιεξουσιαστικών και ελευθεριακών αντιλήψεων, η διάχυση των αναρχικών προταγμάτων στην κοινωνία και ειδικά στη νεολαία της πόλης σε μια περίοδο που η κρατική προπαγάνδα σε βάρος όσων αντιστέκονται αυτοοργανωμένα και από τα κάτω κυριαρχεί, ενώ ο ρατσισμός, ο κοινωνικός κανιβαλισμός και ο εκφασισμός φαντάζουν ως οι μόνες επιλογές μιας κοινωνίας σε κρίση.
 
Σε μια περίοδο που και στο εσωτερικό των κινημάτων αντίστασης διαμορφώνονται όροι απαξίωσης για την πολιτική ζύμωση και εμβάθυνση, θεωρούμε πως η προώθηση της κουλτούρας της αυτομόρφωσης, της πολιτικής και θεωρητικής αναζήτησης, της διατήρησης της κοινωνικής και ταξικής μνήμης απέναντι στην κουλτούρα του lifestyle αναρχισμού και της χουλιγκανοποίησης της πολιτικής, αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικές στιγμές στην κατεύθυνση της ευρύτερης ανασυγκρότησης του ριζοσπαστικού και επαναστατικού κινήματος.

 
1η ημέρα του Φεστιβάλ, Παρασκευή 1 Ιούνη
 
 
18:00 Βιβλιοπαρουσίαση: Η ΠΡΩΤΗ ΣΠΟΡΑ, σοσιαλιστικές και αναρχικές ομάδες στην Ελλάδα 1877-1907, του Νίκου Πελεκούδα από τις εκδόσεις Ακυβέρνητες Πολιτείες, παρουσίαση από το συγγραφέα.
 
 
20:00 Βιβλιοπαρουσίαση: Η Ρώσικη επανάσταση του Βολίν από τις εκδόσεις Καινά Δαιμόνια, παρουσίαση από τους εκδότες.

 
 
(Αύριο Σάββατο, κατά τη 2η ημέρα του Φεστιβάλ, παρουσίαση του βιβλίου Εγώ ο ''Λαθρομετανάστης'' του Φατός Ρόσα από τις εκδόσεις Ελεύθερος Τύπος, παρουσίαση από τον συγγραφέα).

 
* Κατά τη διάρκεια του διημέρου, από τις 17:00 έκθεση κινηματικού βιβλίου, distro ανεξάρτητων μουσικών παραγωγών, έντυπο υλικό από τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο.
 
* Διατίθεται cds με αντιφασιστικά τραγούδια και με ελεύθερη συνεισφορά για τη συμμετοχή στην κάλυψη των εξόδων του φεστιβάλ.
 
 
 
Πρωτοβουλία Αναρχικών
από τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω
 
http://epitaprosw.espivblogs.net/2018/05/14

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License