αστυνομικές δυνάμεις διεξάγουν επιδρομές σε τέσσερις χώρες σε σχέση με τη G20 στο Αμβούργο


Συντονισμένες αστυνομικές επιδρομές στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ελβετία και τη Γαλλία πραγματοποιήθηκαν νωρίς την Τρίτη στο πλαίσιο της γερμανικής αστυνομικής έρευνας για ταραχές στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Αμβούργο τον περασμένο Ιούλιο. Η αστυνομία έκανε έρευνες σε αρκετά διαμερίσματα και χώρους που σχετίζονταν με ακροαριστερό ακτιβισμό. Η γερμανική αστυνομία ισχυρίζεται ότι οι επιδρομές διεξήχθησαν ύστερα από λεπτομερή ανάλυση των βιντεοταινιών που παρείχαν στους μπάτσους μια λίστα με «βασικούς υπόπτους».

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι επιδρομές ακολουθούν την έναρξη μιας πανευρωπαϊκής έρευνας από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Αστυνομικό Τμήμα. Η έρευνα επικεντρώνεται στις ταραχές της συνόδου κορυφής της G20 στο τμήμα Elbchaussee του Αμβούργου, όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, μια ομάδα ανθρώπων φέρεται να προκάλεσε ζημιές 1,5 εκατ. Ευρώ σε λιγότερο από 20 λεπτά. Στο πλαίσιο της έρευνας, με τίτλο "Schwarzer Block" , οι γερμανικοί μπάτσοι ζήτησαν από τους ομολόγους τους σε 15 χώρες της ΕΕ να τους βοηθήσουν να εντοπίσουν 24 άτομα.

Στην Ιταλία, η αστυνομία έψαξε στο σπίτι ενός άνδρα ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για συμμετοχή στη σύνοδο κορυφής της G20. Ένας 27χρονος άνδρας συνελήφθη στην Ελβετία, ενώ η γαλλική αστυνομία συνέχισε με το κυνήγι ενός ατόμου για τον οποίο οι γερμανοί εισαγγελείς έχουν εκδώσει ένα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Συνολικά, κατά τη διάρκεια των επιδρομών συνελήφθησαν επτά άτομα. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License