ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΤΗΣ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Δύο περίπου χρόνια μετά από την αποτυχημένη επιχείρηση κράτους-μπάτσων-φασιστών να εισβάλουν στην γειτονιά στις 31/11 & 1/12/2016, σταδιακά στην κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας η καταστολή άρχισε να ξανά κάνει την εμφάνισή της. Συνοψίζοντας την κίνηση των μηχανισμών της καταστολής, των τελευταίων τριών μηνών (Φεβρουάριος 2018 – Απρίλιος 2018), έχουμε να καταθέσουμε τα εξής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΤΗΣ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Η Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών έχει κληθεί πολλές φορές στο παρελθόν να ανακοινώσει δημόσια την κίνηση της κρατικής καταστολής, ενάντια στην γειτονιά μας. Ιδιαίτερα σε περιόδους εντατικοποίησής της, είτε επρόκειτο για επιθετικές κινήσεις από την μεριά των γραφειοκρατικών μηχανισμών (ΚΕΔ,ΤΑΙΠΕΔ, περιφέρεια και δήμος Αθηνών), είτε των κατασταλτικών (ΓΑΔΑ, τοπικά ΑΤ κτλ.), είτε από την μεριά του φασιστικού παρακράτους.

Δύο περίπου χρόνια μετά από την αποτυχημένη επιχείρηση κράτους-μπάτσων-φασιστών να εισβάλουν στην γειτονιά στις 31/11 & 1/12/2016, σταδιακά στην κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας η καταστολή άρχισε να ξανά κάνει την εμφάνισή της. Συνοψίζοντας την κίνηση των μηχανισμών της καταστολής, των τελευταίων τριών μηνών (Φεβρουάριος 2018 – Απρίλιος 2018), έχουμε να καταθέσουμε τα εξής:

  • Η πολιορκία της γειτονιάς με μυστικούς αστυνομικούς, διαφόρων υπηρεσιών και χωρών, έχει ενταθεί με την συνεχή παρουσία και παρακολούθηση της γειτονιάς και των οργανωμένων κατοίκων της κοινότητας και της συνέλευσης των κατειλημμένων Προσφυγικών.
  • Οι έλεγχοι και προσαγωγές στην περιφέρεια της γειτονιάς αλλά και εντός, σε βραδινές ώρες, έχουν ενταθεί, κυρίως εναντίον πολιτικών προσφύγων και μεταναστών, αλλά και ντόπιων. Ταυτόχρονα, έχει ενταθεί και η διέλευση αστυνομικών φέροντας διακριτά εξάρτηση (μοτορόλες, οπλισμό κ.α.).
  • Περιπολίες περιπολικών καθώς και μηχανών Δίας, έχουν ενταθεί και επιχειρείται προσπάθεια να επανενταχτούν, ως διαδρομή, στις τοπικές περιπολίες ΓΑΔΑ και τοπικών τμημάτων, την ίδια στιγμή που δίκη της χ.α. συνεχίζεται, μαζί με πλήθος άλλων πολιτικών δικών στο εφετείο και το Πρωτοδικείο Αθηνών.
  • Γενικευμένη παρακολούθηση κάθε είδους ηλεκτρονικού μέσου, της οποίας την έκταση δεν μπορούμε να διευκρινίσουμε επακριβώς.
  • Στοχοποιητικά Fake news καθεστωτικών μίντια με κορύφωση το δημοσίευμα της Καθημερινής ( Γ. Σουλιώτης, 01.2018 ), όπου ψευδώς και προβοκατόρικα συνδέεται ανακοίνωση-ενημέρωση της Συ.Κα.Προ. για προσαγωγή αλληλέγγυου μέσα στην γειτονιά των Προσφυγικών, ο οποίος αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, με άλλο «ύποπτο» γεγονός στην Περιοχή του Λυκαβηττού.

Ενημερώνουμε συντρόφους και αγωνιστές για τα παραπάνω ως μια πρώτη δημόσια καταγγελία.

Επαναλαμβάνουμε στους μηχανισμούς καταστολής ότι συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε για την υπεράσπιση της κοινότητας, της γειτονιάς των Προσφυγικών και των ανθρώπων της, με κάθε φρόνημο μέσο.


30/05/2018

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License