Βερολίνο¨Η ξενοφοβική διαδήλωση της Εναλλακτικής για τη Γερμανία , μπλοκάρετε απο 20.000 αντιφασίστες


Περίπου 20.000 αντιφασίστες μπλοκάρουν μια διαδήλωση εναντίον των  μεταναστών στο κεντρικό Βερολίνο. Η ακροδεξια Εναλλακτική  για τη Γερμανία (AFD) αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά αδύναμη αυτή την Κυριακή στην προσπάθειά να κάνει μία επίδηξη δύναμης καθώς χιλιάδες αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν για να ματαιώσουν την δράση της.

Περίπου 4.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία «Για το μέλλον της Γερμανίας» και αυτή την φορά το AFD επέμεινε στα ίδια ρατσιστικά μηνύματα εναντίον του Ισλάμ και την  διαμαρτυρία για την μεταναστευτική πολιτική υποδοχής της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ. Οι  ομιλιες που έγιναν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των νεο ναζί επικεντρώθηκαν στον υποτηθέμενο  κίνδυνο του «εξισλαμισμού» της χώρας λόγω της άφιξης ανθρώπων πιστών σε αυτή τη θρησκεία. Αλλά στο κέντρο του Βερολίνου συγκεντρώθηκαν  πεισσότερα απο 20.000 άτομα με αντίθετο πρόσημο, καλούμενα από διάφορες αντι-φασιστικές ομάδες, οι οποίες σε μία πραγματική επίδηξη δύναμης, μπλόκαραν τους δρόμους απο όπου θα πέρναγε η φασιστική  πορεία. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην αποτροπή της πιθανότητας  οι δύο διαδηλώσεις να συναντηθούν  η αστυνομία  κινητοποίησε χιλιάδες άντρες των μονάδων  καταστολής. Οι διαδηλώσεις τελείωσαν χωρίς αξιοσημείωτα επεισόδια, παρά το γεγονός ότι οι μπάτσοι χρησημοποίησαν δακρυγόνα για να αποτρέψουν αντιφασίστες να διασχίσουν τα αστυνομικά εμπόδια.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License