Ακρωτηριασμός χεριού και σοβαρός τραυματισμός διαδηλωτή


22/5/18 ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ : Ακρωτηριασμός χεριού και σοβαρός τραυματισμός διαδηλωτή απο χειροβομβίδα κρότου λάμψης που του πέταξαν τα ΜΑΤ !!! 
*****
Σύμφωνα με νεώτερη πληροφόρηση ο 21χρονος ακτιβιστής έχασε τελικά το δεξί του χέρι μιάς και στο νοσοκομείο δεν μπόρεσαν να το σώσουν !

ΔΗΛΩΣΕΙΣ της Ιατρικής Ομάδας της Ζάντ

Η Ιατρική Ομάδα της #ZAD διαψεύδει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της αστυνομίας ότι δήθεν ο διαδηλωτής έπιασε την χειροβομβίδα με το χέρι !
Ο 21χρονος ,που ακρωτηριάστηκε έτρεχε μαζί με μια ομάδα να ξεφύγει από τα πυρά της αστυνομίας ! 
Σήμερα Τρίτη 22/5/18 , 3 άτομα διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο .Ο ένας με σοβαρά τραύματα στην πλάτη από χειροβομβίδα , ο δεύτερος με τραύματα στο πόδι και στα νεφρά επίσης από χειροβομβίδα , και ο τρίτος με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά .
Η Ιατρική Ομάδα καταγγέλλει το ότι οι τραυματίες ανακρίνονται δια της βίας(πιέζονται να δώσουν κατάθεση) από την αστυνομία ενώ νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία.
Από την προηγούμενη Πέμπτη που άρχισε η δεύτερη φάση της βίαιης εκκένωσης της Ζάντ έχουν τραυματιστεί 25 άτομα και από την αρχή της επιχείρησης (Ά φάση) στις 9 Απριλίου 2018 έχουν τραυματιστεί πάνω από 300 ακτιβιστές !
Η Ιατρική Ομάδα της Ζάντ ζητάει το άμεσο σταμάτημα της χρήσης τέτοιων δολοφονικών όπλων από την αστυνομία και εκφράζει έντονους φόβους για το αν η συνέχιση της κρατικής καταστολής θα προκαλέσει τελικά τον θάνατο κάποιου υπερασπιστή της περιοχής ! 
Δείτε παρακάτω τα βίντεο με τις δηλώσεις 2 ατόμων της Ιατρικής Ομάδας και της κολεκτίβας της Ζάντ !

https://www.facebook.com/armelle.borel/videos/pcb.10216510408661226/10216510334539373/?type=3&theater&ifg=1

https://www.facebook.com/armelle.borel/videos/pcb.10216510408661226/10216510368780229/?type=3&theater&ifg=1 
**********
Via Via Juliette Georgiades : Η χειροβομβίδα de désencerclement είναι χειρότερη από κρότου λάμψης και στη ταξινόμηση που έχει κάνει η ίδια η εταιρεία που την πουλάει στο γαλλικό κράτος είναι "semi létale" δηλαδή ημι θανατηφόρα.
Oι λεγόμενες χρησιμοποιούνται σε ειδικές περιπτώσεις καταστολής πχ πρόπερσι στις πορείες ενάντια στο αντιεργατικό νομοσχέδιο Ελ Κομρί, φέτος στη Ζάντ αλλά και σε διάφορες πόλεις εν μέσω κινητοποιήσεων ενάντια στην κυβέρνηση.
Με λίγα λόγια το Γαλλικο κράτος έχει ξεκάθαρα πρόθεση να δολοφονήσει.
Η χειροβομβίδα F4 ειναι απαγορευμένο όπλο για χρήση σε καιρό ειρήνης και σε πολίτες.
Πρόκειται για πόλεμο κανονικό στην Γαλλία !
***********

Via TARANIS NEWS
‏ @TaranisNews

🔴 Image Choquante 🔴

#NDDL Une main arrachée par une grenade Gli F4 ce matin…

Auteur de la photo inconnu. 
*****
Via Damien Lutte
2 ώρες

"SUIVI - L'homme grièvement blessé par une grenade sur la ZAD de #NDDL ce matin a dû être amputé de la main droite (LCI). Une photo très impressionnante circule sur les réseaux. Précision: la victime a 21 ans et non 30."

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License