Γαλλία 22 Μαΐου: Ημέρα των Οδοφραγμάτων - Ενάντια στο Parcoursup - Για ένα άγριο Μάη

Η Γαλλία εξακολουθεί να βράζει. Οι επόμενες μεγάλες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για τις 22 Μαΐου και τις 26 Μαΐου. Στις 22 Μαΐου οι μαθητές καλούν να αποκλείσουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και οι δημόσιες υπηρεσίες καλούν σε απεργία. Επίσης, προγραμματίζονται διαδηλώσεις από  μαύρο μπλοκ και για τις 26 Μαΐου υπάρχουν επίσης νεώτερα καλέσματα. 22 Μαΐου: Journée des barricades (Ημέρα των οδοφραγμάτων). Τίποτα δεν έχει τελειώσει ... όλα αρχίζουν! απο το https://enoughisenough14.org/2018/05/20/france-may-22-day-of-the-barricades-against-parcoursup-for-a-wild-may

Γαλλία 22 Μαΐου: Ημέρα των Οδοφραγμάτων - Κατά Parcoursup - Για μια άγρια ​​Μαΐου

Όπως αναφέραμε, όλο και περισσότεροι άνθρωποι συζητούν για μια γενική απεργία διαρκείας  στη γαλλική επικράτεια. Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν δύο σημαντικές κινητοποιήσεις: στις 22 Μαΐου και στις 26 Μαΐου. Στις 22 Μαΐου οι φοιτητές κινητοποιούνται για την «Ημέρα των Οδοφραγμάτων» και ο τομέας των δημόσιων υπηρεσιών θα τεθεί σε απεργία.

Στις 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση στο Παρίσι σχετικά με τις τρέχουσες κινητοποιήσεις και για το κάλεσμα σε γενική απεργία. Η συνάντηση οργανώθηκε σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από την Front Social και περίπου 300 άτομα παρακολούθησαν. Υπάρχει τώρα πρόταση για άλλη συνάντηση με ακτιβιστές διαφόρων γενικών συνελεύσεων (σιδηροδρομικοί εργάτες, ταχυδρόμοι, φοιτητές κλπ.) για να συναντηθούν το βράδυ της 22Μάη. Ο Gaël Quirante (μέλος του συνδικάτου of SUD Post 92) είπε κατά την διάρκεια της συνάντησης της 14 Μάη. « είναι καιρός να συζητήσουμε για το πώς θα πάμε στην απεργία, για το πώς θα την εξαπλώσουμε, για το πώς θα την γενικοποιήσουμε, για το πώς θα οικοδομήσουμε την γενική απεργία. Και η γενική απεργία είναι κάτι διαφορετικό από το να μην δουλεύεις, και δεν αφορά μόνο εκείνους που έχουν δουλειά. Η γενική απεργία είναι σε κατά κάποιο τρόπο , με ή χωρίς δουλειά, αυτή που αναδεικνύει το ερώτημα του ποιος ορίζει τις ζωές μας».

Ο αριθμός των κινητοποιήσεων ήταν τεράστιος τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά είναι σχεδόν σαν να υπήρχε μια αποσιώπηση των μέσων ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη. 

Το γαλλικό κράτος είναι μία από τις κυρίαρχες δυνάμεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Μετά την εκστρατεία Brexit, η Μεγάλη Βρετανία έχασε μεγάλο μέρος της επιρροής της και γι 'αυτό τα γερμανικά και τα γαλλικά κράτη είναι τα δύο κράτη που διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο στην ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας στη Γαλλία είναι επίσης σημαντικός σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η διάλυση του νεοφιλελεύθερου γαλλικού κράτους αποτελεί επίσης επίθεση κατά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της ΕΕ. Θα έχει σημαντικό αντίκτυπο σε όλα τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Το Χωρίς σύνορα, κανένα έθνος δεν πρέπει να είναι απλώς ένα σύνθημα για τις διδηλώσεις, θα πρέπει όλοι να εσωτερικεύσουμε αυτήν την πρόταση. 

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υποστηρίξουμε τον αγώνα των συντρόφων στο γαλλικό έδαφος όσο μπορούμε. Στη Γαλλία, αλλά και στους τόπους όπου ζούμε. Διανέμοντας φυλλάδια, αφίσες κλπ. Πραγματοποιώντας δράσεις αλληλεγγύης για να διαδώσουμε το επαναστατικό πνεύμα σε όλη την Ευρώπη, να διαδώσουμε τις πληροφορίες και να αρχίσουμε να εργαζόμαστε με μια επαναστατική διάθεση ... Αλλά και να ξεπεράσουμε τη συσκότιση των μέσων μαζικής ενημέρωσης. 

Αύριο θα αρχίσει η "μαύρη εβδομάδα" (semaine noire). 22 Μαΐου και 26 Μαΐου είναι οι κυριότερες κινητοποιήσεις, αλλά όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω εικόνες, αυτές οι δύο κινητοποιήσεις είναι δύο από πολλές κινητοποιήσεις.

Ακολουθεί η έκκληση της επιτροπής δράσης inter-lycéen και της Génération Ingouvernable για την ημέρα των οδοφραγμάτων. 

 Ημέρα των Οδοφραγμάτων  - Ενάντια στο Parcoursup - Για ένα άγριο ​​Μαη

Όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι πολιτικοί εικάζουν για το υποτιθέμενο τέλος του κινήματος, όλα ξεκινούν ξανά και ξανά: Ποτέ πριν, τόσοι πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα των σιδηροδρόμων απέργησαν  όπως την περασμένη Δευτέρα, με αποκλεισμούς σιδηροδρομικών σταθμών, σιδηροτροχιών, και άγριων σαμποτάζ (μη καταχωρημένων) , Δεν υπάρχει κανένας τομέας  που λειτουργεί κανονικά για δέκα ημέρες, με μπλοκαρισμένες σχολές ή αίθουσες, ψηφοφορίες, δεκάδες ακυρώσεις (εξετάσεις), δύο γυμνάσια στο Παρίσι καταλαμβάνονται την Τετάρτη και την Πέμπτη, η οποία είναι η πρώτη από το 2016 κλπ. .!

Παντού η κατάσταση είναι σαφής: Η κυβέρνηση έχει μόλις ξαναρχίσει μια δεύτερη μαζική επίθεση εναντίον της ZAD την Πέμπτη. Σχεδόν 2000 χωροφύλακες συνέχισαν την καταστροφή που άρχισε ήδη τον Απρίλιο, ένα κυβερνητικό σημείωμα επιβεβαιώνει τις κρυφές προθέσεις της ιδιωτικοποίησης της SNCF (γαλλική κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων) και την καταστροφή του Parcoursup (πρόγραμμα επιλογής σπουδαστών) επιβεβαιώνεται - οι καθηγητές αποκαλύπτουν ήδη το παρασκήνιο της πλατφόρμας, οι αλγόριθμοι παραμένουν μυστικοί και η αυτόματη επιλεκτική επεξεργασία των εφαρμογών, η κυβερνητική επικοινωνία αρχίζει να καταρρέει ενάντια στον υποτιθέμενο αριθμό μαθητών γυμνασίου στους οποίους θα μπορούσαν να αρνηθούν όλες τις επιθυμίες τους . Μιλάμε ήδη για προμήθεια πλήρους καλοκαιριού, αναγκαστικού επαναπροσανατολισμού, μαθητείας κλπ. 270.000 μαθητές γυμνασίου θα παραμείνουν αδιάθετοι τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουνίου, 50.000 μέχρι τον Σεπτέμβριο - και αυτές είναι μόνο προβλέψεις!

Και ο φόβος τους αυξάνεται: όλα τα παγιδευμένα γυμνάσια του Παρισιού έχουν εκτοπιστεί πρόσφατα, η αστυνομία παρακολουθεί όλα τα κινητοποιημένα γυμνάσια, σχεδόν όλες οι κατεχόμενες σχολές έχουν εκκενωθεί, η περιφέρεια της Λατινικής συνοικίας καθημερινά υπόκεινται σε πολιορκία από την αστυνομία, οι γενικές συνελεύσεις των σιδηροδρομικών υποβάλλονται σε καταστολή, ένα γελοίο γιγαντιαίο οπλοστάσιο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και η κυβερνητική επικοινωνία επιχειρούν να αντισταθούν στην τεράστια δύναμη του μετώπου της διαδήλωσης της Πρωτομαγιάς.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση μας αντιμετωπίζει ένα επίπεδο πολιτικού ριζοσπαστισμού, στο οποίο είναι υποχρεωμένο να απαντήσει απλά, είτε με την στρατιωτική εκκένωση του ZAD, των πανεπιστημίων  και των γυμνασίων είτε με επιθέσεις σε σιδηροδρομικούς εργάτες, καθηγητές, μαθητές γυμνασίου, φοιτητές, και συνταξιούχους Η κυβέρνηση επιτίθεται με ένα ανεβασμένο επίπεδο πολιτικού ριζοσπαστισμού στον οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε με τον ίδιο ριζοσπαστισμό η άνοιξη μόλις αρχίζει, είναι καιρός να υπερχειλίσει σε όλα τα σημεία και σε όλα τα μέρη. Κάποιοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό που συμβαίνει τώρα και θα μπορούσε να συμβεί τις επόμενες μέρες και εβδομάδες είναι καθοριστικό, οπότε είναι καιρός να φτάσουμε στο επίπεδο ριζοσπαστισμού που επέβαλε η κυβέρνηση. #BarricadesPartout # 22MayDeter

Για να κατανοήσουμε τη σημερινή και τη μελλοντική δυναμική, είναι ζωτικής σημασίας να ταρακουνίσουμε τους δρόμους και να δώσουμε ζωή στις μεγάλες διαδηλώσεις. Φανταστείτε: τη συνέχιση των οδοφραγμάτων, των καταλήψεων, των τοπικών συγκρούσεων σε συνδυασμό με την πραγματική αποφασιστικότητα στο δρόμο τον Μάιο.

Στις 22 Μαΐου, όχι μόνο οι δημόσιες υπηρεσίες καλούν σε απεργία, αλλά είναι και η ημέρα που θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα αποτελέσματα του Parcoursup. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να τα αναγγείλει μετά από μαθήματα για να αποφύγει μια διασταύρωση θυμού, έτσι ακυρώστε τις τάξεις και πηδήξτε!

Καλούμε όλους τους νεολαίους να: 
- Βάλουν οδοφράγματα όποτε είναι δυνατόν! 
- Αποκλείστε ή καταλάβετε το γυμνάσιο / κολέγιο! 
- Αναλάβετε την ηγεσία της διαδημοτικής διαδήλωσης στις 14:00 στην Place de Republic (Δημοκρατία - Βαστίλη - Έθνος)! 
- Εισβάλει από τις 18:00 το Place du Panthéon ενάντια στο Parcoursup & τον κόσμος του!

Comité d’action inter-lycéen and Génération Ingouvernable, Μάιος 2018

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License