Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα για την βομβιστική ενέργεια της οργάνωσης εναντίον της ΤτΕ


Συνεχίζεται το Εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα τη Δευτέρα 21/5 στις 9:00 π.μ στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Η δίκη αυτή αφορά τη βομβιστική ενέργεια του Ε.Α. εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας, του γραφείου του ΔΝΤ, απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά 4 αστυνομικών στο Μοναστηράκι και ενός στην Κλειτορία, 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Κλειτορία και Μέθανα, προμήθεια, κατοχή, κατασκευή εκρηκτικών, παράνομη οπλοχρησία, οπλοφορία, εμπρησμό καθώς και την κατηγορία της ''διεύθυνσης''. Για τις παραπάνω κατηγορίες πρωτόδικα ο Νίκος Μαζιώτης καταδικάστηκε σε ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξη.

Η Πόλα Ρούπα που κατά την διάρκεια της πρωτόδικης διαδικασίας βρίσκονταν στην ''παρανομία'' καταδικάστηκε ερήμην σε 11 χρόνια για πλημμεληματικές πράξεις. Αυτή την περίοδο διεξάγεται εναντίον της δίκη για την ίδια υπόθεση (ΤτΕ) με την κατηγορία της  ''διεύθυνσης και συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης''.
Για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί πρωτόδικα και ο Γιώργος Πετρακάκος  σε 36 χρόνια κάθειρξη  καθώς και ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος σε 13 χρόνια κάθειρξη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License