ΣΑΚΤΑ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ-ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ-ΕΙΣΕΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΙΣ 12 ΣΤΗΝ ΠΛ.ΟΛΓΑΣ   ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ-ΕΙΣΕΣ
ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 

Το Νοέμβριο του 2014, επί κυβέρνησης Σαμαρά, οι πολιτικοί κρατούμενοι Νίκος Ρωμανός και Ηρακλής Κωστάρης κάνουν απεργία πείνας μακράς διάρκειας με αίτημα το σπάσιμο του καθεστώτος εξαίρεσης και της νομικής – δικαστικής αυθαιρεσίας, στην οποία είχαν υποβληθεί, μέσω της άρνησης χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών τους από το κράτος. Άδειες που δικαιούνταν από την πρώτη κιόλας στιγμή μετά την επιτυχία τους στις πανελλήνιες εξετάσεις. Το ιδιότυπο αυτό καθεστώς εξαίρεσης από την κανονικότητα για τους πολιτικούς κρατούμενους και το γενικευμένο κλίμα έκτακτης ανάγκης ήταν αναπόσπαστο κομμάτι μιας διευρυμένης και πολυεπίπεδης αναδιάρθρωσης του κράτους και του κεφαλαίου που εκδηλώθηκε με πολύ επιθετικά χαρακτηριστικά εναντίον της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σε αυτό το διάστημα των σαράντα περίπου ημερών, ένα διάστημα επίπονης και εξοντωτικής απεργίας πείνας, το κράτος και η κυβερνώσα πολιτική δύναμη αδιαφόρησαν επιδεικτικά, κάνοντας σαφή την εκδικητικότητα και τη μεθόδευσή τους για τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Παράλληλα, ξεδιπλώθηκε από την μεριά του ανταγωνιστικού κινήματος – εντός κι εκτός ελλαδικής επικράτειας – ένα κύμα αλληλεγγύης υπολογίσιμης δυναμικής, το οποίο κατάφερε να συσπειρώσει και ένα κομμάτι της κοινωνικής βάσης.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, σε τοπικό επίπεδο, στην πόλη της Πάτρας πραγματοποιείται διαδήλωση αλληλεγγύης στις 6 Δεκέμβρη του 2014, μια διαδήλωση που δέχεται επίθεση από τις κατασταλτικές δυνάμεις. Κατά την διάρκεια της επίθεσης συλλαμβάνονται 6 άτομα τα οποία δικάζονται την Δευτέρα 4 Ιούνη στα δικαστήρια της Πάτρας.

Οι σημερινοί πολιτικοί διαχειριστές της καπιταλιστικής κρίσης πλήρως εναρμονισμένοι με τις επιδιώξεις των αφεντικών και απόλυτα υπάκουοι στις προσταγές τους, δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τις πολιτικές των προκατόχων τους. Η βίαιη καταστολή των αντιστάσεων των από τα κάτω, οι εκκενώσεις καταλήψεων και κέντρων αγώνα, οι συντονισμένες επιθέσεις κρατικών και παρακρατικών μορφωμάτων εις βάρος αγωνιστών και χώρων αγώνα, η παγίωση και μονιμοποίηση του κράτους έκτακτης ανάγκης, συνηγορούν ότι το κράτος έχει συνέχεια. Το κράτος δείχνει τα δόντια του σε πολλούς αγωνιστές και αγωνίστριες που μπλοκάρουν τα ειρηνοδικεία ενάντια στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας αλλά και σε όσους επιλέγουν την αντίσταση και τον αγώνα ως στάση ζωής. Επιπροσθέτως, μετανάστες -έγκλειστοι σε κέντρα κράτησης τόσο στη Μόρια όσο και στην Αθήνα-  που αρνήθηκαν να συνεχίσουν να ζουν σ’ ένα πολύμηνο καθεστώς εξαίρεσης από την κανονικότητα, εγκλεισμού και απομόνωσης, σε καθεστώς βίας, υποτίμησης, πειθάρχησης και καταστολής, σέρνονται σε δίκες αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες.

Κόντρα στα προγνωστικά των καιρών και με ατσαλένια πίστη στις αξίες και τα οράματά μας, να σταθούμε δίπλα στους συντρόφους και συναγωνιστές μας, που βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους και που σέρνονται σε δίκη για τη συμμετοχή τους σε μια μαχητική διαδήλωση αλληλεγγύης σε απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους.

Εν καιρώ βίαιης προλεταριοποίησης και κοινωνικής αφαίμαξης, όπου η ένταση της εκμετάλλευσης των χειμαζόμενων κοινωνικών στρωμάτων εντείνεται με αδιάκοπους ρυθμούς, με το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο να ισχυροποιούν την  προνομιακή τους θέση, καλούμαστε να ορθώσουμε οργανωμένα και συλλογικά τα αναστήματα μας για την αναχαίτιση της βίας που δεχόμαστε καθημερινά για την προώθηση των ταξικών μας συμφερόντων. Με όπλο μας την ταξική αλληλεγγύη και τη μαχητική αυτοοργάνωση οφείλουμε να αποτινάξουμε από πάνω μας τον φόβο, την μοιρολατρία, την παθητικότητα και την ιδιώτευση στην κατεύθυνση της κοινωνικής και ταξικής χειραφέτησης. Να ρίξουμε το σπόρο για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας. Για να φέρουμε ένα βήμα πιο κοντά έναν άλλο κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας. Τον ελευθεριακό κομμουνισμό και την αναρχία !

 

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ !

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ !

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ-ΕΙΣΕΣ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΙΣ 12 ΣΤΗΝ ΠΛ.ΟΛΓΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

https://saktapatra.wordpress.com/2018/05/17

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License