Ελεύθερες μετακινήσεις για όλους/ες! Συγκέντρωση 12:30 τη Παρασκευή 18/5 στο μετρό Κατεχάκη

Ήδη εδώ και μήνες το ελληνικό κράτος και ο ΟΑΣΑ βρίσκεται στη προσπάθεια αναδιάρθρωσης τόσο του χαρακτήρα των μέσων μαζικής μετακίνησης όσο και της λειτουργίας τους. Με το κλείσιμο των μπαρών στους σταθμούς του μετρό ολοκληρώνεται η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ως το νέο μέσο αστυνόμευσης και οικονομικού «ξεζουμίσματος» του επιβατικού κοινού. Το τελευταίο αυτό στάδιο φέρνει εις πέρας το σχέδιο για μετακύλιση του κόστους μεταφοράς στις πλάτες μας με σκοπό την μεγιστοποίηση του κέρδους των αφεντικών του ΟΑΣΑ και την προετοιμασία του για ολοκληρωμένη ιδιωτικοποίηση.

Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν ευθεία επίθεση στις βασικές ανάγκες της εργατικής τάξης. Και αυτό διότι η μετακίνησή μας από και προς τους χώρους εργασίας, κοινωνικοποίησης και εκπαίδευσης δεν είναι τίποτα λιγότερο από βασική μας ανάγκη. Μια ανάγκη που καταπατάται περαιτέρω από την ταυτόχρονη πτώση των μισθών μας και την συνολικότερη αύξηση του κόστους διαβίωσης και φοίτησης.

Μάλιστα, η επικείμενη ιδιωτικοποίηση που προαναγγέλλουν οι αλλαγές αυτές θα επιφέρει ακόμη χειρότερα μέτρα αποκλεισμού μας με αυξήσεις εισιτηρίων και πιο σκληρά μέτρα ελέγχου. Παράλληλα, το ηλεκτρονικό εισιτήριο εφαρμόζεται και με τρόπο που εξασφαλίζει το φακέλωμά μας μέσω των προσωποποιημένων καρτών, γεγονός που επικάθεται πάνω στην εντατικοποίηση της καταστολής που μας επιβάλλει το Κράτος τον τελευταίο καιρό.

Κόντρα λοιπόν στην προσπάθεια Κράτους και Κεφαλαίου να μας αποκλείσει από τις μεταφορές, ως φοιτητές/ριες και εργαζόμενοι/ες οργανωνόμαστε και αντιστεκόμαστε στην αναδιάρθρωση των μέσων μαζικής μετακίνησης, στεκόμενοι/ες αλληλέγγυοι/ες με τους/τις συνεπιβάτες και τους/τις συναδέλφους/ισσες μας. Διαδηλώνουμε για τον ελεύθερο και δωρεάν χαρακτήρα των ΜΜΜ, υπερασπιζόμενοι/ες τις βασικές μας ανάγκες. Η μετακίνηση των καταπιεσμένων δεν χωράει ούτε αποκλεισμούς ούτε περεταίρω αστυνόμευση.

Η Κλαδική Ένωση Έκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλισιτκής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στηρίζει τη πορεία φοιτητών/ριών προς το υπουργείο Μεταφορών.

Συγκέντρωση: Παρασκευή 18/5 στις 12:30 στο μετρό Κατεχάκη.

Ελεύθερες μετακινήσεις για όλους/ες!

Κανένας έλεγχος στις ζωές μας, κανένα αντίτιμο στις μετακινήσεις μας.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License