Κομοτηνή : αντιεκλογικό κείμενο

ανάρτηση αντιεκλογικού πανό και μοίρασμα αντιεκλογικού κειμένου στην Π.Νομική

post image

Σήμερα 16/5 εν όψει των φοιτητικών εκλογών , κρεμάσαμε αντιεκλογικό πανό και μοιράστηκε κείμενο. Αναλυτικά το κείμενο που μοιράστηκε : 

ΚΑΜΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗ-ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

Τέτοια εποχή κάθε χρόνο στα πανεπιστημιακά ιδρύματα,οι φοιτητές/τριες καλούνται από το σύνολο των φοιτητικών παρατάξεων να συμμετέχουν σε μία εκλογική διαδικασία.
Η νικήτρια της ψηφοφορίας είναι κάθε χρόνο η ίδια·και ονομάζεται ανάθεση.Πέρα από το γεγονός του ότι η διαδικασία χαρακτηρίζεται από την ανάδειξη των "ειδικών",που καλούνται να αποφασίσουν για εμάς,
αξίζει να αναλογιστούμε σχετικά με το ποίοι/ες εκλέγουνε τους/τις αντιπροσώπους τους στα Διοικητικά Συμβούλια (Δ.Σ) των ΑΕΙ-ΤΕΙ.Ο Φοιτητικός Σύλλογος, αποτελεί ένα ένα σύνολο ανθρώπων που μοιράζεται μία κοινή ιδιότητα-αυτή του/της φοιτητή/τριας-
σε έναν κόσμο χωρισμένο σε τάξεις.Συνεπώς,το σύνολο του φοιτητικού σώματος δεν έχει κοινές ανάγκες και κατ΄επέκταση διεκδικήσεις, καθώς άλλες/οι πρόοριζονται για να βγούν στην αγορά εργασίας έπειτα από την αποφοίτηση τους-αν δεν το έχουν κάνει ήδη- και άλλοι/ες θα αποτελέσουν εργοδότες.
Η συνδιαμόρφωση με στείρους όρους εκπροσώπησης με τον παραδοσιακό κομματικό συνδικαλισμό, είναι για εμάς μία αυταπάτη που χαρακτηρίζεται επίσης από την έλλειψη οριζοντιότητας.
Θεωρούμε πως οι λύσεις δίνονται από όλους και όλες που παλεύουν συλλογικά,μακριά από λογικές ατομικής κοινωνικής ανέλιξης έναντια στο συνόλο.

Σε αντίθεση με τα Δ.Σ, η Γενική Συνελεύση (Γ.Σ) του κάθε φοιτητικού συλλόγου αποτελεί διαδικασία κατα την οποία είναι δυνατή η αποκρυστάλωση αιτημάτων που προάγουν τις ταξικές διεκδικήσεις και ανάγκες.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι κάτοχοι της πλειοψηφείας έδρων του Δ.Σ-είτε δεξίοι είτε αριστεροί-αποφασίζουν στο όνομα του φοιτητικού συλλόγου την υπογραφή ψηφισμάτων που προβλέπει η πολιτική τους ατζέντα μέσω των Δ.Σ,
υποκαθιστώντας την διαδικασία της συνέλευσης του συλλόγου με αυτή τη μάζωξη των εκλεγμένων "ειδικών".Αντιλαμβανόμενοι/ες τον σύλλογο ως ένα συλλογικό όργανο διεκδίκησής με αντιφάσεις, αρνούμαστε να τον αφήσουμε έρμαιο στα χέρια των δυνάμεων του κεφαλαίου.
Παρεμβαίνουμε στους συλλόγους με σκοπό την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας και την μετατροπή τους σε όργανα μαχητικής διεκδίκισης των υλικών μας αναγκών,απαλλαγμένα απο γραφειοκρατία,παλεύοντας για φοιτητικούς συλλόγους με ταξικό προσανατολισμό.
Καταληκτικά, η αποχή από την εκλογική διαδικασία γενικά και αόριστα, προφανώς και δεν αποτελεί για εμάς κάποια ανατρεπτική πράξη.Εφόσον αυτή συνοδεύεται απο αδιαφορία και απάθεια,αποτελεί και αυτή μία λογική παραίτησης από τούς αγώνες.Αυτή τη λογική θεωρούμε εξίσου επιζήμια, και αντιπαλεύουμε προτάσοντας την ταξική αλληλεγγύη
και την αναγκαιότητα οργάνωσης ενός φοιτητικού κινήματος με ταξικά, ελευθεριακά και αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά.ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣΕλευθεριακό Σχήμα Σχολών Κομοτηνής kizil kara

Επικοινωνια:elefkom@gmail.com

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License