Συνεδρίασε ο Άρειος Πάγος για το αίτημα αναίρεσης κατά της αθώωσης Θεοφίλου

Παρασκευή - 11/05/2018

Σε συνέχεια της αίτησης αναίρεσης του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή, πραγματοποιήθηκε στον Άρειο Πάγο η συνεδρίαση για την εξέταση του αιτήματος αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης του Τάσου Θεοφίλου.

Στη διαδικασία ήταν παρόντες οι συνήγοροι υπεράσπισης του Τ. Θεοφίλου και η πολιτική αγωγή της Alpha Bank, ενώ απουσίαζε η πολιτική αγωγή που είχε ορίσει η οικογένεια του θανόντος.

«Η εισαγγελική αναίρεση αποτελεί πιστή αντιγραφή του σκεπτικού της μειοψηφίας της απόφασης […] η μειοψηφούσα άποψη ενός δικαστηρίου δεν είναι δυνατό να ασκήσει αναιρετικό έργο στην απόφαση» ανέφερε ο συνήγορος Κώστας Παπαδάκης.

«Η απόφαση έχει αιτιολογία, είναι πλήρης, είναι ορθή και δίκαιη ενώ η αίτηση αναιρέσεως είναι αναιτιολόγητη» συμπλήρωσε η συνήγορος Άννυ Παππαρούσου.

Ο Α.Π. αφού άκουσε σήμερα τα επιχειρήματα των δύο πλευρών υπέρ και κατά της άσκησης αναίρεσης, θα εκδώσει την απόφαση για την αποδοχή ή απόρριψη του αιτήματος μέσα στους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα αναίρεσης αυτό θα σημάνει πως θα θεωρηθεί άκυρη η αθωωτική απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και ο Τ. Θεοφίλου θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή μέχρι την επανάληψη της δίκης του.

https://omniatv.com/853441838

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License