ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ | ΣΑΚΤΧ


post image

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

 

Τον Ιούλιο του 2017, έπειτα από φυλάκιση πέντε χρόνων, ο Τάσος Θεοφίλου αθωώνεται για τις βαρύτατες κατηγορίες που κατασκεύασε εναντίον του η «αντι»τρομοκρατική. Το σαθρό κατηγορητήριο κατέρρευσε τόσο στις δικαστικές αίθουσες όσο και κοινωνικά. Στους δρόμους μέσα από σειρά κινητοποιήσεων αναδείχθηκε κινηματικά η πολιτική σκοπιμότητα της δίωξης εναντίον του και η πραγματική αιτία της, δηλαδή η ένταξή του στον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό αγώνα, η θέση του στο πλευρό των κοινωνικά και ταξικά αδύναμων που βιώνουν μίας πρωτοφανούς έντασης επίθεση σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

Στα τέλη Μαρτίου του 2018 ο Ι. Αγγελής -πρώην εποπτεύων εισαγγελέας της «αντι»τρομοκρατικής, η οποία έχει κατασκευάσει σειρά καφκικών διώξεων κατά αγωνιστών- έχοντας προαχθεί πλέον σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σε μία πολιτικά πρωτοφανή απόφαση, άσκησε αναίρεση κατά της αθώωσης του Τάσου Θεοφίλου, ο οποίος κινδυνεύει να βρεθεί ξανά στη φυλακή για μία υπόθεση για την οποία έχει αθωωθεί αμετάκλητα.

Η ένταση των κρατικών-κατασταλτικών μεθοδεύσεων στην οποία «διαπρέπει» και η κυβέρνηση Σύριζα, μόνο για το πρόσφατο χρονικό διάστημα συμπεριλαμβάνει: κατασταλτικές επιχειρήσεις και παρακρατικές επιθέσεις ενάντια σε κατειλημμένους χώρους, τη διαρκή αναβάθμιση του κρατικού νομικού οπλοστασίου με καταδίκες σε δεκάδες χρόνια φυλάκισης με δικαστικές κατασκευές για «ατομικούς τρομοκράτες», καθώς και το χτύπημα διαδηλώσεων, κοινωνικών και ταξικών κινητοποιήσεων με διώξεις, συλλήψεις και επιθέσεις από τα ΜΑΤ.

Αυτή η επίθεση εντάσσεται στην πάγια επιδίωξη να επιβληθεί ένα κατασταλτικό πλέγμα γύρω από τα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας, ώστε να συνεχίσει το κράτος και το κεφάλαιο να λεηλατούν και να εξουσιάζουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Απέναντι στις συνθήκες της εξαθλίωσης και του κατασταλτικού εκφοβισμού, μόνο οι αυτό-οργανωμένοι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες, μπορούν να προσφέρουν στους καταπιεσμένους μία μαχητική πρόταση διεξόδου από την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Και είναι η παρουσία και η συμβολή των αναρχικών-αντιεξουσιαστών μέσα σε αυτούς, που τους θέτει στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής, που κάθε φορά που χτυπάει κάποιον που αντιστέκεται, θέτει ταυτόχρονα στο στόχαστρό της πολλούς χιλιάδες, όλους όσους δεν θέλουν να υποταχθούν στις αβίωτες συνθήκες της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Η κινητοποίηση για την ανατροπή της δικαστικής ομηρίας του αναρχικού-κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου είναι μία μάχη ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης και την κατασταλτική τρομοϋστερία, ενάντια στη βαρβαρότητα του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΗ, 9.00

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License