YPG: Όλοι σε συνεργασία με τις δυνάμεις εισβολής είναι ο στόχος μας

YPG: "Προειδοποιούμε ότι κανείς δεν πρέπει να είναι συνεργάτης των εγκλημάτων του τουρκικού κράτους και θέμα βρώμικων διαπραγματεύσεων στα χέρια του τουρκικού στρατού εισβολής".Η Γενική Διοίκηση των YPG ( Μονάδες Άμυνας του Λαού) στην Αφρί εξέδωσε μια δήλωση σχετικά με μια δράση εναντίον των  τουρκικών δυνάμεων και των  τρομοκρατών συμμάχων τους στην Αφρίν.

Η δήλωση των YPG αναφέρει τα ακόλουθα.

"Μέσα στο πεδίο εφαρμογής της δεύτερης φάσης της Αντίστασης της Εποχής, οι δυνάμεις μας έχουν πραγματοποιήσει αποτελεσματικές ενέργειες εναντίον των εισερχόμενων τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων και των τρομοκρατών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διορίστηκαν από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (MIT) για ειδικά καθήκοντα στην Αφρίν.

Ο τρομοκράτης Jamal al-Zakhlool, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση της τοποθέτησης των τρομοκρατών και των οικογενειών τους που έφεραν στην Αφρίν από διάφορα μέρη της Συρίας και οο οποίος ακολουθήθηκε από τις δυνάμεις μας, σκοτώθηκε στην οργανωμένη δράση.

Ο Al-Zakhlool, ο οποίος ανάγκαζε τους κατοίκους της Afrin να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και έβαλε τρομοκράτες του FSA και τις οικογένειές τους στα εγκαταλελειμμένα σπίτια των ανθρώπων της Afrin, είχε δύο συναντήσεις νωρίτερα με αξιωματούχους της MIT. Στον Al-Zakhlool ανατέθηκε επίσης η ίδρυση εσωτερικών δυνάμεων ασφαλείας, πολιτικής διοίκησης και δικαστηρίων στην κατεχόμενη Αφρίν.

Μια μέρα πριν από τη δράση, ο Al-Zakhlool περιπολούσε στο χωριό Basutah με τους τρομοκράτες Al-Hazma Brigade και Failaq al-Sham μαζί του, διατάζοντας τους ανθρώπους να ντυθούν σύμφωνα με τις αρχές της Σαρία και τις γυναίκες να μην εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μέσω τηλεβόα. Ζήτησε επίσης από τους ανθρώπους να παραδώσουν τα όπλα τους προειδοποιώντας όσους δεν παραδίδουν τα όπλα θα εξοριστούσαν.

Χθες, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν επίθεση κατά του οχήματος του Al-Zakhlool στην περιοχή μεταξύ των χωριών Kurzalah και Basutah, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Al-Zakhlool και όλων των τρομοκρατών μαζί του. Οι συμμορίτες της Failaq al-Sham, οι οποίες ήθελαν να επέμβουν μετά την επιχείρηση, έγιναν στόχος επίσης των δυνάμεις μας, σκοτώθηκαν τρεις ακόμη τρομοκράτες και δύο στρατιωτικά οχήματα καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων ενεργειών.

Υπενθυμίζοντας τις προηγούμενες δηλώσεις  σχετικά με τις προσπάθειες της Τουρκίας και των τρομοκρατών της για να αλλάξουν δημογραφικά την περιοχή τοποθετόντας τους τρομοκράτες και τις οικογένειές τους στην πόλη μετά την εκτόπιση του λαού της Αφρίν, υπογραμμίζουμε εκ νέου ότι η διευθέτηση αυτών των οικογενειών στην Αφρίν είναι παράνομη όσον αφορά τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και αποτελεί σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτοί οι τρομοκράτες και οι οικογένειές τους είναι οι κύριοι στόχοι των δυνάμεών μας. Οι δυνάμεις μας θα στοχεύουν όλα τα στοιχεία στο καντόνι της Αφρίν που βρίσκονται σε επαφή ή συνεργασία με το τουρκικό κράτος κατοχής.

Για τους λόγους αυτούς, προειδοποιούμε ότι κανείς δεν πρέπει να είναι συνεργάτης της εγκληματικότητας του τουρκικού κράτους και ζήτημα βρώμικων διαπραγματεύσεων στα χέρια του τουρκικού στρατού εισβολής.

Για άλλη μια φορά χαιρετίζουμε την αντίσταση και τον αγώνα του λαού μας που έχουν εκτοπιστεί βίαια και επαναλαμβάνουμε την αποφασιστικότητά μας να απελευθερώσουμε την Αφρίν. Η αντίσταση θα συνεχιστεί έως ότου δώσουμε στους ανθρώπους μας την πατρίδα τους πίσω, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα πάρει ».

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License