ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Τ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ | Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Απέναντι στα χίλια πρόσωπα της «δημοκρατίας» τους, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ   ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗΣάββατο 5/5, 11.00, ΚαμάραΠαρασκευή 11/5, 12:00 11/5 Τσιμισκή με Ναυαρίνου

post image

Στις 10/8/2012, στη Νάουσα Πάρου, πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία στην ALPHA bank. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, στην προσπάθειά του να εμποδίσει τη διαφυγή των ληστών, 53χρονος οδηγός ταξί τραυματίζεται και τελικά πεθαίνει.
Την υπόθεση αναλαμβάνει πολύ γρήγορα η αντιτρομοκρατική. Εντελώς «τυχαία», με το που αναλαμβάνει η αντιτρομοκρατική την υπόθεση δέχεται δύο «ανώνυμα» τηλεφωνήματα, τα οποία υποδεικνύουν ότι ένοχος «είναι» ο αναρχικός- κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου, καθώς και το σημείο στο οποίο βρίσκεται.

Τα «ενοχοποιητικά στοιχεία» για τη ληστεία είναι ίσως τα πιο σαθρά που έχουμε δει σε στημένες από την αντιτρομοκρατική δίκες:
– Τα δύο «ανώνυμα» τηλεφωνήματα, τα οποία όλος τυχαία δεν έχουν καταγραφεί
– Το καουμπόικο καπέλο, που υποτίθεται ότι έπεσε από έναν από τους ληστές, το οποίο δεν εμφανίζεται σε καμία από τις φωτογραφίες της σήμανσης από το τόπο του εγκλήματος, και στέλνεται από το ΑΤ της Πάρου προς τη ΓΑΔΑ σε διαφορετική ημερομηνία και ακολουθώντας διαφορετική διαδρομή από τα υπόλοιπα ευρήματα. Το καπέλο δεν αναγνωρίζεται από κανέναν από τους μάρτυρες, οι οποίοι μάλιστα τόνισαν ότι αυτό μεταφέρθηκε στη σκηνή του εγκλήματος μέσα σε πλαστική σακούλα.
– Τα γενετικό του υλικό υποτίθεται ότι ταυτοποιήθηκε (έτσι μας διαβεβαιώνει η αντιτρομοκρατική!) στο καπέλο, το οποίο «βρέθηκε» στο τόπο της ληστείας. Ακόμα και αν κάποιος πίστευε ότι το καπέλο βρέθηκε όντως εκεί, δεν υπάρχει καμιά απολύτως εγγύηση ότι βρέθηκε σ’ αυτό γενετικό υλικό του Τάσου Θεοφίλου, ή ότι το υλικό αυτό ήταν αρκετό σε ποσότητα, ή ότι το είδος του ήταν αξιόπιστο (…είναι μάλλον απίθανο να βρέθηκε αίμα ή σπέρμα, αντί ιδρώτα ή κυττάρων που δεν μπορούν να δώσουν αξιόπιστα αποτελέσματα), ή ότι δεν επιμολύνθηκε (στην Ελλάδα όλες οι αναλύσεις γίνονται σε ένα και μόνο εργαστήριο), ή ακόμα και ότι τα αποτελέσματα ήταν πράγματι αυτά που παρουσίασε η αντιτρομοκρατική. Εδώ ας τονιστεί, επίσης, ότι η διαδικασία ταυτοποίησης διήρκησε μόλις 3 ώρες, αντί της απαιτούμενης διάρκειας που πρέπει να είναι μεγαλύτερη του 24ώρου.
– Το DVD της ληστείας από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας, το οποίο αρχικά δεν είχε κατατεθεί ως στοιχείο από τον νομικό σύμβουλο της ALPHA bank και το οποίο δε δείχνει τίποτα ενοχοποιητικό για τον σύντροφο.
-Οι καταθέσεις όλων των μαρτύρων, οι οποίοι όλοι ανεξαιρέτως δεν αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του Τ. Θεοφίλου κάποιον από τους δράστες.

Για τη συμμετοχή στη Σ.Π.Φ. -για την οποία επίσης κατηγορήθηκε- τα στοιχεία είναι «αδιάσειστα»:
– Τον Νοέμβρη του 2010 ο Τ. Θεοφίλου έφαγε σουβλάκια παρέα με τον αναρχικό Κώστα Σακκά, ενώ σύμφωνα με «μαρτυρία» αυτής της ίδιας της αντιτρομοκρατικής (!), υποτίθεται ότι αυτός παρείχε και μέτρα αντιπαρακολούθησης στον Καραγιαννίδη, επίσης κατηγορούμενο για την ίδια υπόθεση, στην περιοχή του Αγρινίου.

Η δίκη του ξεκίνησε το Νοέμβρη του 2013 και κατέληξε στην καταδίκη του Τάσου Θεοφίλου σε 25 χρόνια κάθειρξης για συμμετοχή σε ληστεία και απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία (ακόμα και αυτή η έδρα αναγκάσθηκε να τον αθωώσει από την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση Σ.Π.Φ., καθώς και από την κατηγορία της συναυτουργίας στην ανθρωποκτονία).
Χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο, λοιπόν, ο σύντροφος βρέθηκε να αντιμετωπίζει μια ποινή 25 ετών. Παρ’ όλ’ αυτά, τα κοπρόσκυλα της αντιτρομοκρατικής δεν είναι ικανοποιημένα, με αποτέλεσμα να ασκηθεί «έφεση υπέρ του νόμου». Ο -συνήθης ύποπτος- εισαγγελέας Δράκος έκανε και πάλι αυτό που του είχε ανατεθεί από τους προϊσταμένους του, ασκώντας την εν λόγω έφεση και μετατρέποντάς την ουσιαστικά σε επανάληψη του πρωτόδικου, δηλαδή, στην επανεξέταση ακόμα και των κατηγοριών για τις οποίες ο Τ. Θεοφίλου είχε πρωτόδικα αθωωθεί. Το εφετείο αυτό ξεκίνησε στις 21 Νοεμβρίου 2016. Επί μήνες οι κοπιώδεις προσπάθειες της εισαγγελικής αρχής για την καταδίκη του Τάσου Θεοφίλου έπεφταν στο κενό, λόγω της σαθρότητας των κατηγοριών. Όσο και αν χτυπιόταν ήταν πασιφανές πως η όλη δίκη ήταν μία σκευωρία, ενορχηστρωμένη από την αντιτρομοκρατική και το βαθύ κράτος με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός εσωτερικού εχθρού και πιο συγκεκριμένα τη δαιμονοποίηση του αναρχικού χώρου και εν προκειμένω την εξόντωση του συντρόφου. Ήδη από τη στιγμή της σύλληψης του Τάσου Θεοφίλου, ξεκίνησε μια χρόνια, όπως αποδείχτηκε, μιντιακή υστερία που τον παρουσίαζε δημοσίως ως ένοχο. Όμως το μαζικό κίνημα αλληλεγγύης που ξεσπάει, με κείμενα, εκδηλώσεις, δράσεις, πορείες καταδεικνύει καίρια την εξόφθαλμη μηχανορραφία σε βάρος του συντρόφου και διακηρύττει σε όλους τους τόνους ότι ο Τάσος δεν είναι μόνος του απέναντι στο κράτος και τους μηχανισμούς του. Κάπως έτσι η «δικαιοσύνη» αναγκάστηκε να αθωώσει το σύντροφο, στις 7/7/2017, θέτοντας τέλος στην πενταετή ομηρία του.
Και ενώ ακόμα η οργή για την οδύσσεια του συντρόφου δεν έχει καταλαγιάσει, το βαθύ κράτος μας δείχνει ότι η εμμονή του με το Τάσο Θεοφίλου δεν έχει τέλος: ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής – ο οποίος προήχθη πέρσι σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αφότου διετέλεσε εποπτεύων εισαγγελέας της «αντιτρομοκρατικής»- υπέβαλε έκθεση αναιρέσεως με την οποία ζητά να ακυρωθεί η απόφαση του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που έκρινε το σύντροφο αθώο και να παραπεμφθεί εκ νέου σε δίκη. Στις 11 Μάη θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Αυτό σημαίνει ότι αν γίνει δεκτή ο σύντροφος θα επιστρέψει στις φυλακές με τις αρχικές κατηγορίες, μέχρι να επαναληφθεί το εφετείο από άλλους δικαστές.
Η υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου μας αφορά όλες και όλους. Αφενός, γιατί ένας σύντροφος βρέθηκε επί 5 χρόνια στη φυλακή, χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τη συμμετοχή του στην εν λόγω ληστεία. Αφετέρου, γιατί μέσα από την υπόθεση αυτή ξετυλίγεται όλο το κουβάρι των κατασταλτικών νομικών εργαλείων του κράτους, των μεθοδεύσεων της αντιτρομοκρατικής, και του ρόλου που η εν λόγω υπηρεσία έχει αποκτήσει, ως κράτος εν κράτει. Τι κι αν δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον σου; Και πάλι μπορεί να καταλήξεις στη φυλακή. Τι κι αν καταδικαστείς σε 25 χρόνια χωρίς καμία απολύτως απόδειξη; Και πάλι μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπος με «έφεση υπέρ του νόμου» με στόχο να φας πιο πολλά. Τι κι αν μετά από 5 χρόνια, τελικά αθωώνεσαι; Και πάλι μπορεί να ξαναβρεθείς στη φυλακή γιατί η αντιτρομοκρατική δεν ενέκρινε τη σύσταση του δικαστηρίου που σε αθώωσε. Ακόμα και ο πιο μαύρος καφκικός εφιάλτης ωχριά μπροστά στη σαδιστική μανία της αντιτρομοκρατικής και των μακριών χεριών της.

Τα τελευταία χρόνια, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, πετσόκομμα όλων των δημόσιων παροχών, απίστευτη αύξηση του κόστους ζωής, με την όλο και πιο εντεινόμενη υποτίμηση της εργατικής τάξης. Την ίδια στιγμή που η τάξη μας δέχεται την πιο σφοδρή επίθεση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί χτυπούν όλο και πιο σκληρά όσους και όσες τολμούν να αντιστέκονται.
Ο αντιτρομοκρατικός νόμος, ο κουκουλονόμος, τα κελιά τύπου Γ, οι ειδικές πτέρυγες, τα βραχιολάκια, η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας, οι προφυλακίσεις πολύ πάνω του «επιτρεπτού» 18μηνου, οι καταδικαστικές αποφάσεις χωρίς κανένα στοιχείο, η χρήση της καθόλα αναξιόπιστης μεθόδου σύγκρισης DNA ή των δακτυλικών αποτυπωμάτων που πολύ εύκολα μπορούν να αναπαραχθούν εργαστηριακά από την αντιτρομοκρατική, οι όλο και πιο εκτεταμένες παρακολουθήσεις, η ποινικοποίηση των φιλικών και συγγενικών σχέσεων: όλα τα μέσα θα χρησιμοποιηθούν από τη κυριαρχία για να τσακίσει αυτούς και αυτές που συνεχίζουν να αντιστέκονται στην εξαθλίωση των από τα κάτω.

Απέναντι στα χίλια πρόσωπα της «δημοκρατίας» τους, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ
Σάββατο 5/5, 11.00, Καμάρα
Παρασκευή 11/5, 12:00 11/5 Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης – μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας
lib_thess@hotmail.com
libertasalonica.wordpress.com

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License