ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

Την Τετάρτη 25/4 μεικτό κλιμάκιο του υπουργείου πολιτισμού μαζί με τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται η κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο της κατάληψης, απαιτώντας να ελέγξει το κτήριο, για να αξιολογήσει τις ζημιές που είχε υποστεί από την εμπρηστική επίθεση των φασιστών στις 21 Γενάρη. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της περιφρούρησης εμπόδισαν την είσοδό τους, κάνοντας ξεκάθαρο στο επιτελείο του υπουργείου ότι η κατάληψη θα μείνει και εκείνοι έφυγαν από το χώρο, απειλώντας με εισαγγελική παρέμβαση και αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση του κτηρίου.
Η επίθεση και ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia έγινε από φασίστες με τη συνοδεία της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου για το «Μακεδονικό», στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι την ίδια μέρα επιτέθηκαν και στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο και προσπάθησαν να επιτεθούν και στην αντιεθνικιστικη/αντιφασιστική συγκέντρωση της Καμάρας.
Είναι φανερό ότι οι προσπάθειες του υπουργείου για αποχαρακτηρισμό του διατηρητέου κτηρίου δεν αποτελούν παρά προάγγελο της καταστολής. Το κράτος επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τον εμπρησμό του κτηρίου από παρακρατικές/φασιστικές γκρούπες ώστε να καταστείλει οριστικά το εγχείρημα αυτό. Η Libertatia μετά τον εμπρησμό της επιχειρείται να ανοικοδομηθεί από τον ίδιο τον κόσμο του αγώνα και έχουν ξεκινήσει ήδη εργασίες για το project Rebuild Libertatia.
Η κατασταλτική κίνηση του κράτους, έρχεται για ακόμα μια φορά να ολοκληρώσει τις επιθέσεις των φασιστών.  Από τη μία στην αντανακλαστική πορεία αλληλεγγύης στη Libertatia μία μέρα μετά τον εμπρησμό της, οι μπάσοι επιτίθενται και συλλαμβάνουν 5 άτομα και από την άλλη, τώρα, τίθεται στο στόχαστρο της καταστολής ένας κατειλημμένος χώρος που όχι μόνο αγωνίζεται και εκφράζει τα αναρχικά ιδεώδη, αλλά πλέον αποτελεί έμπνευση και σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα.
Η κατάληψη Libertatia ανήκει στον κόσμο του αγώνα και υπεράσπιση της είναι υπόθεση όλων μας. Καμία κρατική και παρακρατική επίθεση εναντίον των δομών του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου δεν θα μείνει αναπάντητη.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η LIBERTATIA ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

 
Κατάληψη Mundo Nuevo

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License