Η επιτροπή προετοιμασίας εγγράφων και αρχείων στο πλαίσιο του σώματος εξωτερικών υποθέσεων της δημοκρατικής αυτοδιοίκησης στη Rojava-Βόρεια  Συρία εξέδωσε την ακόλουθη λεπτομερή έκθεση σχετικά με την τουρκική κατοχική πολιτική  Τουρκικοποίησης και  δημογραφικής αλλαγής στην Afrin.

"Η Τουρκία  μπορεί  να εφαρμόσει τα κατοχικά της σχέδια στην Αφρίν μέσω μιας ομάδας πολιτικών αξιωματούχων, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι εκπροσωπούσαν τα συμφέροντα του συριακού λαού. Ωστόσο, αυτή η ομάδα κατέληξε σε αυτό που βλέπουμε σήμερα, δηλαδή την απώλεια των δικαιωμάτων των ανθρώπων. Εγκατέλειψε τα συμφέροντα όλων των συνιστωσών των «Αράβων, Κούρδων, Τουρκμένων, Τσετσένων και Αρμενίων» για να επιτύχει τα συμφέροντά της.

Η ρατσιστική, εθνικιστική, θρησκευτική και δογματική κατάσταση, την οποία οι φασιστικές δυνάμεις επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν, αρνείται την ιστορία και την ταυτότητα των ιθαγενών λαών της περιοχής και επιδιώκει να απειλήσει την ύπαρξή τους και να εξαλείψει τον πολιτισμό τους.

Η κατοχή της πόλης του Afrin από τον τουρκικό στρατό και τις μισθοφορικές του ομάδες και η ακολουθούμενη  πολιτική της Τουρκικοποίησης για την προσάρτηση της περιοχής στην Τουρκία, φέρνει στο νου την πολιτική , η οποία ακολουθήθηκε σε πολλές κατεχόμενες περιοχές νωρίτερα, όπως η Jarablus και η αλ-Μπαμπ .

Ως εκ τούτου, η πολιτική της Τουρκικοποίησης που υιοθετήθηκε στην Αφρίν είχε προγραμματιστεί από το τουρκικό κράτος νωρίτερα. Η τουρκική κυβέρνηση προσπάθησε να την υλοποιήσει μετά την κατοχή της πόλης της Αφρίν, να αλλάξει τη δημογραφία του Καντόνιου της  Αφρίν και να την αντικαταστήσει με την τουρκική ταυτότητα.

Η τουρκική κατοχή και οι μισθοφόροι της ανάγκασαν τους μαθητές να φέρουν την τουρκική σημαία. Ορισμένες ιστοσελίδες δημοσίευσαν μισθοφόρους, οι οποίοι τους υποχρέωναν να ευχαριστήσουν τον Ερντογάν. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η εκπαίδευση σταμάτησε στην πόλη της Αφρίν για περίπου δύο μήνες κατά την περίοδο της τουρκικής επίθεσης. αυτό συμβαίνει λόγω του συνεχιζόμενου βομβαρδισμού των σχολείων. Η Τουρκία ελέγχει την τύχη και το μέλλον των γενεών.

Η συνέχιση βίαιων πρακτικών κατά του λαού και οι παραβιάσεις των διεθνών νόμων από τον τουρκικό στρατό προκάλεσαν τον εκτοπισμό χιλιάδων πολιτών σε περιοχές κοντά στην Αφρίν, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση από την περιοχή των κατοίκων της..

Αυτό σε συμπλήρωση της σύλληψη των αμάχων που παρέμειναν στην Αφρίν από την τουρκική κατοχή και τους μισθοφόρους της, προκειμένου να εξαναγκαστεί ο υπόλοιπος λαός να εγκαταλείψει τα σπίτια του, έτσι ώστε οι οικογένειες μισθοφόρων να εγκατασταθούν εκεί.

Η τουρκική κατοχή και οι μισθοφόροι της εκμεταλλεύτηκαν το κενό στην πόλη της Αφρίν για να αλλάξουν τη δημογραφία της και έφεραν τις οικογένειες των μισθοφόρων στα σπίτια τους. Οι οικογένειες των τζιχαντιστών πολιτοφυλακών εγκαταστάθηκαν στα χωριά Akbes και Mosacow κατόπιν αιτήματος του τουρκικού στρατού.

Αυτή είναι η αρχή μιας νέας τουρκικής διαδικασίας στην πόλη της Αφρίν, με την κατάσχεση των εγκαταλελειμμένων χωριών και την άσκηση κάθε είδους βίας και παραβιάσεων εναντίον όλων των ανθρώπων χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων.

Οι τοπικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι η διαδικασία δημογραφικών αλλαγών λαμβάνει χώρα με σαφή τρόπο στην Αφρίν. Πενήντα οικογένειες μεταφέρθηκαν από την ανατολική Γούτα στο Janderis, δυτικά της Αφρίν.

Από την άλλη πλευρά, σε συνδυασμό με τη δημογραφική αλλαγή, οι φιλοτουρκικές τρομοκρατικές πολιτοφυλακές εμποδίζουν τους κατοίκους του Καντονιού του Afrin να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Την εποχή που οι άνθρωποι της Αφρίν ζουν σε δύσκολες συνθήκες, η διαδικασία δημογραφικής αλλαγής εκτελείται μυστικά και δημοσίως και χωρίς καμία παγκόσμια αντίδραση.

Η αλλαγή το καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνο. Η τουρκική κατοχή αποκόπτει τα σύνορα της Συρίας και καταστρέφει τα θεμέλια και τις κοινωνικές της αξίες, οι οποίες αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους πυλώνες της σταθερότητάς της.

Πρώτον: Υπάρχουν δημογραφικές αλλαγές που έχουν υπονομεύσει την ειρηνική συνύπαρξη στη Συρία.

Δεύτερον: οι αλλαγές που προκαλούνται από την καταστροφή και τη σύγκρουση δεν σχετίζονται άμεσα με τη θρησκευτική διάσταση.

Τρίτον: η αντικατάσταση του ιθαγενούς πληθυσμού με τις οικογένειες μισθοφόρων από την τουρκική κατοχή, που πρόσφατα έγινε μάρτυρας στη συριακή πόλη Αφρίν.

Η τουρκική κατοχή στοχεύει στη διαδικασία διευθέτησης που διεξάγεται στην Αφρίν, δημιουργώντας συγκρούσεις, σεκταριστικές και εθνοτικές συγκρούσεις μεταξύ των κατοίκων της περιοχής "Αράβων, Κούρδων, Τουρκμενών" κλπ.

Η πρακτική του τουρκικού στρατού και των πιστών μισθοφορικών παρατάξεων του είναι μόνο μια επιβεβαίωση ότι ο "στόχος της τουρκικής εισβολής" από την αρχή είναι να εξοντώσει το λαό της Συρίας εν γένει και τον Κουρδικό ειδικότερα στην Αφρίν. Εκτός από τις προκλητικές προσπάθειες του συριακού λαού. Όλα αυτά για να εξυπηρετήσουν τις φασιστικές τουρκικές ατζέντες, να παρατείνουν τη συριακή κρίση και να κάνουν συμφωνίες εις βάρος της ζωής και του μέλλοντος του λαού.

Μέσα στη διεθνή σιωπή, οι άμαχοι στην Αφρίν αντιμετωπίζουν τις χειρότερες φασιστικές πρακτικές του Τουρκικού Κατοχικού Κράτους και των μισθοφόρων του (Ελεύθερος Στρατός, Μέτωπο al-Nusra και ISIS). Ξεκινώντας από τον γενοκτονικό πόλεμο, ο οποίος στοχεύει στην ιστορία και το παρόν της περιοχής και το δικαίωμα του κουρδικού λαού για μια ελεύθερη και αξιοπρεπή ζωή παράλληλα με την στρατιωτική κατοχή που παραβίασε και εξακολουθεί να το κάνει κάθε διεθνή νόμο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ίσως η πιο τρομερή από αυτές τις πρακτικές είναι να φέρει τις οικογένειες των μισθοφόρων που συμμετέχουν στις φασιστικές τουρκικές επιθέσεις, καθώς και τις οικογένειες του Ατμα, του Αζάζ και της Τουρκίας (Κλάς) στην Αφρίν. Επιπλέον, μέλη της Τουρκμενικής συνιστώσας στο Ιράκ μεταφέρθηκαν στα χωριά των Σιιτών "Sheikh al-Hdid" και Jendirs.

Μια τοπική πηγή στην Αφρίν δήλωσε ότι η πόλη παρακολουθεί συνεχείς ληστείες από τις τρομοκρατικές πολιτοφυλακές του τουρκικού κράτους κατοχής. Βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύονται από την πόλη Afrin επιβεβαιώνουν αυτό.

Η τουρκική κατοχή, μαζί με τις τρομοκρατικές ομάδες, στις 21 Απριλίου 2018, εκκένωσαν ένα χωριό στη γειτονιά της Σάρα από τους ανθρώπους της. Οι χωρικοί οδηγήθηκαν στο χωριό Jaman.

Ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι του αποτρέπουν την είσοδο δωδεκάδων οικογενειών στο χωριό.

Τα ονόματα των ανθρώπων που εκδιώχθηκαν από το χωριό με την οικογένειά τους ως εξής:

 1. Η οικογένεια του Othman Arif Omer.
 2. Η οικογένεια του Haji Arif Omer.
 3. Η οικογένεια του Ραμαντάν Σεγιό Ομέρ.
 4. RahmanYasinKhalil'sFamily.
 5. MuhammedSeydoMoustafa's family.
 6. Η οικογένεια του Shukri Seydo Moustafa.
 7. MuhammedHamidBakir's family.
 8. Η οικογένεια του YusifQenjo.
 9. Η οικογένεια του Rifaat Yasin Khalil.

Οι οικογένειες των νέων μισθοφόρων έχουν εγκατασταθεί στις γειτονιές του Mahmudiya και villat στο κέντρο της πόλης. Εγκαταστάθηκαν σε πολυτελή σπίτια, ειδικά καθώς η γειτονιά βιλτάτ θεωρείται μία από τις καλύτερες γειτονιές της Αφρίν.

Οι ιστοσελίδες υποστήριξης των μισθοφόρων επιβεβαίωσαν ότι 1.488 μισθοφόροι συνοδευόμενοι από τις οικογένειές τους έφτασαν στο Καντόνι της Αφρν , αφού εγκατέλειψαν το ανατολικό Καλαμούν, κοντά στη  Δαμασκό.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η δεύτερη ομάδα εκτοπισμένων από τις πόλεις Jeroud, al-Atna, al-Nasiriyah και al-Reheiba κατευθύνθηκε στα βόρεια της Συρίας. Η ομάδα περιλαμβάνει περισσότερα από 30 λεωφορεία που μεταφέρουν τουλάχιστον 1.200 μισθοφόρους από τους Hay'at Tahrir al-Sham και Ahrar Al-Sham al-Isalamiya.

Μετά την εισβολή στην Αφρίν στις 18 Μαρτίου, εκατοντάδες οικογένειες μισθοφόρων στεγάστηκαν στις περιοχές της Αφρίν, όταν αυτές εκδιώχθηκαν από την ύπαιθρο της Δαμασκού κατόπιν συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας, Ρωσίας και συριακού καθεστώτος.

Μπορούμε να πούμε ότι η Τουρκία στη συμμαχία της με τους μισθοφόρους πραγματοποιεί μια πλήρη εξόντωση εναντίον του κουρδικού λαού στην πόλη της Αφρίν και σε άλλες περιοχές της βόρειας Συρίας. Ακολουθούν επίσης την πολιτική της δημογραφικής αλλαγής στην περιοχή για την επίτευξη του στόχου του τυράννου Ερντογάν για τον έλεγχο της συριακής Αφρίν.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε περαιτέρω μετά την τουρκική κατοχή και οι μισθοφόροι της Αλ-Κάιντα εισήλθαν στην πόλη της Αφρίν,. Η λεηλασία καταστημάτων και ακινήτων στην πόλη έχει τεκμηριωθεί.

Ως εκ τούτου, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στην Αφρίν, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων, καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει γρήγορα για να σταματήσει την τουρκική επίθεση στην Αφρίν, να αποτρέψει τον εκτοπισμό των ανθρώπων και να τους επιστρέψει περιοχές. Επιπλέον,  να διασφαλιστεί η διαφύλαξη των ιδιοκτησιών τους, τα πολιτικά τους  δικαιώματα και να δοθεί επείγουσα βοήθεια σε εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισθέντων που εγκατέλειψαν την περιοχή λόγο του πολέμου που τους επιβλήθηκε. Επιπλέον, να εκδιώξει τον τουρκικό στρατό κατοχής από όλη την Αφρίν και να τιμωρήσει όλους τους συνεργάτες και τους ηθικούς αυτουργούς σε αυτή τη βίαιη επιθετικότητα ».

Οι οργανισμοί που υπογράφουν αυτή τη δήλωση είναι:

 1. Human Rights Organization in Cazira Canton.
 2. Common Ground Organization.
 3. Baladna Organization.
 4. Ashti Peace Building Center.
 5. Peace Leaders Network.
 6. Doz For Development Organization.
 7. Shawishka.
 8. Ster For Development Organization.
 9. Sara Anti-Violence Against Women Organization.
 10. Kurds Without Borders Organization.
 11. Union Of Lawyers In Cazira.
 12. Social Justice Council.
 13. Kurdish Red Crescent Organization.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License