Η φετινή επέτειος της Εργατικής Πρωτομαγιάς γίνεται μέσα σε ένα κλίμα όξυνσης των εθνικιστικών εντάσεων και ιμπεριαλιστικών πολεμικών επεμβάσεων.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση δεν υπονομεύει μόνο τη «δημοκρατική» σταθερότητα εντός ΕΕ και ΗΠΑ, αλλά αποσταθεροποιεί καθεστώτα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το ελληνικό αστικό μπλοκ σε πλήρη συνεργασία με το ευρωπαϊκό κεφάλαιο δημιουργεί ασφυκτικές πιέσεις στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο.

Η μη αναγνώριση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η οικονομική – στρατιωτική συνεργασία με ΗΠΑ – Ισραήλ για την Κυπριακή ΑΟΖ ανεβάζουν το θερμόμετρο των εθνικών ανταγωνισμών. Η μετατροπή της ΕΕ σε Ευρώπη – φρούριο η μαζική «επαναπροώθηση» - εκδίωξη προσφύγων προς την Τουρκία μετατρέπουν την ελληνική επικράτεια και ειδικά τα νησιά σε εργαστήριο κοινωνικού κανιβαλισμού.

Τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, για τους Έλληνες αξιωματικούς του στρατού που εισέβαλαν σε τουρκικό έδαφος και κάθε άλλη εθνικιστική αφορμή, αποτελούν χώρο ανασύνταξης της ακροδεξιάς και ορμητήρια φασιστικών εφόδων, όπως ο εμπρησμός της Libertatia και το πογκρόμ στους πρόσφυγες στη Λέσβο.

Το ταξικό κίνημα οφείλει να δώσει τη δική του διεθνιστική απάντηση. Μέσα στο Μάιο θα διοργανωθεί διεθνιστική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν πολιτικές εκδηλώσεις στις γειτονιές της Αθήνας. Ήδη έχουν καλεστεί στις 12 Μάη στο Ίλιον, στις 18 του ίδιου μήνα στον Πειραιά και προετοιμάζονται κι άλλες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Παράλληλα, θα υπάρξει αποφασιστική αντιμετώπιση κάθε προσπάθεια συγκρότησης εθνικιστικής φασιστο-σύναξης.

Οι φετινές απεργιακές συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς θέλουμε να είναι μια πρώτη ταξική απάντηση απέναντι στο κίνδυνο του πολέμου και του εθνικισμού.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού θα συμμετέχει με οργανωμένα μπλοκ στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα στις 10.30 πμ στο Μουσείο (Τοσίτσα & Πατησίων) και στον Πειραιά στις 9.30 πμ στο μνημείο Πρωτομαγιάς στο Πασαλιμάνι.

πηγή: Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License