Αλληλεγγύη στην Επανάσταση της Ροζάβα


Στις 20/1 η φασιστική κυβέρνηση του Ερντογάν έστειλε στο καντόνι του Αφρίν 20.000 στρατιώτες μαζί με 5.000 ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Επί 2 μήνες οι μαχητές/τριες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και των Μονάδων προστασίας των Γυναικών (YPJ) αντιστάθηκαν ηρωικά απέναντι σε έναν οργανωμένο στρατό ο οποίος είχε εναέρια υποστήριξη όπου σε πολλές περιπτώσεις, βομβάρδιζαν το κέντρο της πόλης, για να χτυπήσουν τη ψυχολογία των αντιστεκόμενων λαών, με θύματα αμάχους πολίτες. Στις 18 Μαρτίου, ο τουρκικός στρατός κατέλαβε το Αφρίν, μια πόλη γεμάτη ελεύθερους κατοίκους και πρόσφυγες, που αρνούνταν να την εγκαταλείψουν. Με την άφιξη του τουρκικού στρατού και των ισλαμιστών, ξεκίνησε η λεηλασία της πολής με σφαγές, βιασμούς κ.α. που οδήγησαν κοντά στους 200.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν την πόλη.
Οι βλέψεις του Ερντογάν για μια Οθωμανική Αυτοκρατορία, που ξεκίνησε πρώτα με την εσωτερική καταστολή των εχθρών του φασιστικού καθεστώτος του, και τώρα με την καταστολή της επανάστασης των λαών της βόρειας Συρίας στο Αφρίν, σκοπεύουν στην πάταξη των αγώνων τους για μια κοινωνία ελεύθερη έξω από τα δεσμά της εκμετάλευσης και της πατριαρχίας.
Στη Ροζάβα (συριακό Κουρδιστάν) οι Κούρδοι μαζί με Άραβες, Σύριους, Ασσύριους, Τουρκμένους και άλλους λαούς, ζουν ελεύθερα, χωρίς εθνικές, φυλετικές, θρησκευτικές διακρίσεις. Οι γυναίκες έχουν καταφέρει την ολοκληρωτική κατάργηση της πατριαρχίας με συνελεύσεις γυναικών, τις Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ) και γενικά την ίση συμμετοχή τους σε όλες τις πλευρές τις κοινωνίας και της ζωής. Η δομή της κοινωνίας βασίζεται στην άμεση δημοκρατία, την οικολογία και τον αυτόνομο δημοκρατικό συνομοσπονδισμό των κοινοτήτων.
Εμείς ως αντιφασίστες και άνθρωποι που παλεύουν για μια ελεύθερη και δίκαιη κοινωνία στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν οι Επαναστάτες της Βόρειας Συριακής Συνομοσπονδίας για να παραμείνουν ελεύθεροι. Καταδικάζουμε την επίθεση του φασιστικού καθεστώτος του Ερντογάν στο Αφρίν και όλη την επιχείρηση Κλάδος Ελιάς. Ακόμη, καταδικάζουμε την άμεση η έμμεση συμμετοχή των δυνάμεων της Ρωσίας, Συρίας, Ιράν, ΗΠΑ, Γαλλίας, και Αγγλίας στην καταστροφή του Αφρίν, και στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας γενικότερα με σκοπό την οικονομική και πολιτική κυριαρχία τους . Η σωτηρία δεν θα έρθει από κανένα κράτος και καμιά κυβέρνηση από πάνω , αφού το μόνο που κάνουν είναι να γεννάν πολέμους και να καταστρέφουν τις ζωές των απλών ανθρώπων. Είναι οι πολιτικοί και οικονομικοί σχεδιασμοί τους που οδηγούν στη μετανάστευση και την προσφυγιά και η ίδια πολιτική που φυλακίζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους υποβαθμίζει σε μια ζωή χωρίς δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια στις χώρες της Δύσης. Να μην μείνουμε άπραγοι μπροστά σε αυτά τα τέρατα που μας θέλουν δούλους για τις επιχειρήσεις τους και πιόνια για τους πολέμους τους αλλά να σταθούμε αλληλέγγυοι και δίπλα σε αυτούς που δίνουν σώμα και ψυχή για την ελευθερία. Να αντισταθούμε στον τουρκικό, ελληνικό, συριακό και κάθε φασισμό.
ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ
Bijî Rojava!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License