Ο λαός μας λέει:

"να κλέψεις ξέρεις, να κρύψεις..."

Η λαϊκή αυτή ρήση περιγράφει όσο τίποτε άλλοτε τον πραγματικό ρόλο του ελληνικού στρατού, τον μαχητικότερο και αδίστακτο μηχανισμό επιβολής της αστικής κυριαρχίας.

Γιατί μπορεί από το πρωί ως το βράδυ οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί και τα κανάλια να "παίζουν" τον κοινωνικό ρόλο του στρατού και να τον παρουσιάζουν ως Σωτήρα της κοινωνίας, ως υπερασπιστή της "εδαφικής ακεραιότητας και της άμυνας της χώρας"...

Αλλά, σήμερα 24/4/2018, πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στην 113 Πτέρυγα Μάχης, άσκηση που είχε σαν σενάριο την αντιμετώπιση πλήθους διαδηλωτών.

Και όμως είναι κάτι αναμενόμενο, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλλιεργεί κλίμα "εθνικών κινδύνων" και προβάλλεται ο "εθνοσωτήριος" ρόλος του Στρατού.

Ο στρατός που θα εξυπηρετήσει τα στρατηγικά συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης, ο Ελληνικός Στρατός που θα επιβάλλει τις βλέψεις του ελληνικού αστικού κόσμου στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού (ΑΟΖ-Ενεργειακά κοιτάσματα), είναι ο ίδιος στρατός που θα επιβάλλει τα Δόγματα Πολέμου-Καταστολής στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, σε Αφρική και Μέση Ανατολή.

Ο ίδιος στρατός που θα μας θέλει κρέας στα κανόνια του για τα συμφέροντα του Λάτση και του Βαρδινογιάννη, είναι ο Στρατός που πολεμά στον πόλεμο κατά των προσφύγων, που κάνει εμπάργκο στο Λίβανο, συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες σε Κόσσοβο-Αφγανιστάν-Μάλι κλπ, περιπολεί στα χωρικά ύδατα της Λιβύης...

Είναι ο Ελληνικός Στρατός που θα υπερασπίσει τις ιδιατικοποιήσεις, τα Μνημόνια, την Ανεργία, τις περικοπές, την αστική καπιταλιστική ανασυγκρότηση.

 

Αυτές τις ασκήσεις Καταστολής Πλήθους εκπαιδεύεται να διεξάγει στην Κοζάνη, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, αλλά και στην Ιορδανία, στην Βουλγαρία-Ρουμανία κλπ.

Ο εμφύλιος πόλεμος στο εσωτερικό των καπιταλιστικών μητροπόλεων συνδέεται με ένα μαύρο νήμα με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, έχοντας ως κοινό παρανομαστή τον λεγόμενο και "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας"!

Μόνη απάντηση το Κίνημα των Φαντάρων, το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον πόλεμο, την καταστολή, τον εθνικισμό και ρατσισμό, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.


  ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τηλ: 6932 955437              

http://diktiospartakos.blogspot.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License