Στάση εργασίας και παρέμβαση στα κεντρικά γραφείας της ΜΚΟ Άρσις στις 26/4


ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:

ΠΕΜΠΤΗ 26/4 13.00, Λ. ΣΟΦΟΥ 26 & ΕΓΝΑΤΙΑ

Οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας στις ΜΚΟ είναι εδώ και χρόνια γνωστές: συμβάσεις ορισμένου χρόνου (πολλές φορές τριμήνου) ακόμα και μετά από χρόνια εργασίας στην ίδια θέση, απλήρωτες υπερωρίες (ακόμα και τις αργίες ή τα σαββατοκύριακα) που βαφτίζονται εθελοντισμός, απολύσεις που βαφτίζονται «μη ανανέωση της σύμβασης», εργαζόμενοι/ες οι οποίοι καλύπτουν σταθερές ανάγκες που βαφτίζονται ελεύθεροι επαγγελματίες και φυσικά καθυστερήσεις πολλών μηνών στις καταβολές των μισθών, με τις διοικήσεις να μετακυλούν τις ευθύνες τους στους εκάστοτε χρηματοδότες.

Όλα αυτά φυσικά έχουν γίνει εφικτά γιατί πολλοί/ες εργαζόμενοι/ες στις ΜΚΟ έχουν πειστεί από τα αφεντικά τους ότι δεν είναι μισθωτοί αλλά συνεργάτες, ότι δεν εργάζονται αλλά προσφέρουν κοινωνικό έργο. Με λίγα λόγια δηλαδή, ότι δεν έχουν εργατικά δικαιώματα.

Όμως αυτή τη στιγμή, περίπου 40 εργαζόμενοι και εργαζόμενες σε τρεις Δομές Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ αρνούμενοι/ες να αποδεχτούν το εξοντωτικό καθεστώς καθυστέρησης της καταβολής των μισθών τους που βιώνουν εδώ και μήνες, έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας (πολύ από αυτούς από τις 28/3), απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και την ομαλοποίηση της ροής της χρηματοδότησης.

Η συνέλευση εργαζομένων της ΑΡΣΙΣ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές τους, αποφάσισε να προχωρήσει σε τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 26/4, την οποία καλεί το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας και το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ και ταυτόχρονη παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης.

ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στο χώρο της ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας

Σωματείο Σερβιτόρων μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στο χώρο του επισιτισμού Θεσσαλονίκη

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Κίνηση (Θεσσαλονίκης

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License