Βιβλια για ρωσικη επανάσταση


Γειά σας! Αν θα ήθελα να ενημερωθώ για τα γεγονότα 1925-1953(Στάλιν) ποιο βιβλίο μου προτείνετε; επίσης ανάμεσα στο μικρή ιστορία της ρωσικής επανάστασης(καρ) και ρωσικη επανάσταση (1900-1925)/ σέρβις ποιο θα επιλέγατε;


Για τα γεγονότα που αναφέρεις (και όχι μόνο για αυτά), προτείνεται το Η Ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης (δύο τόμοι από τις εκδόσεις Θεμέλιο, 1976) του Jean Elleinstein.

από αργακος 26/04/2018 7:19 μμ.


Προτείνω το ''μια αλλη ματια για τον σταλιν''
εκδ συγχ. εποχη


Robert Service ρωσικη επανασταση

από αντι στα αντι ώ αντί 16/04/2019 4:24 μμ.


ο μπολσεβίκικος μύθος, αλεξάντερ μπέργκμαν, εκδόσεις πανοπτικον

η εξέγερση της κροστάνδης, αρης αλεξάνδρου, εκδοσεις πανόπτικον

η άγνωστη επανάσταση, βολιν, εκδόσεις διεθνής βιβλιοθήκη και πανόπτικον

από Ν 18/04/2019 1:44 μμ.


Κι αν θέλεις να το πιάσεις από πιο παλια, χρήσιμο είναι το ΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ (για την επανάσταση του 1905) από τον "δαίμονα του τυπογραφείου")

Κι ακομα παλιότερα το ΑΝΟΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΕΣ για τους Ρώσους μηδενιστές του 19ου αιωνα

από . 22/04/2019 7:53 μμ.


περιέχει αναλυτικα ντοκουμέντα από τους πρωταγωνιστές της εποχής

από Αδιάλλακτος υλιστής 05/05/2019 12:41 μμ.


Πώς δενότανε τ'ατσάλι-Νικολάι ΟστρόφσκιΔεν είναι ένα συνηθισμένο λογοτεχνικό βιβλίο και δεν πρέπει να λογίζεται μονάχα ως τέτοιο.Βάζει βιώματα και δυσκολίες από την πρώτη απόπειρα στους ουρανούς,το πως παγιωμένες θέσεις,αντιλήψεις και ταξικά συμφέροντα υπάρχουν ακόμη και στην οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.Μακρυά από μόδες,φανφάρες και γρήγορους αφορισμούς μια άλλη ματιά στα γεγονότα μέσα από τη ζωή ενός εξαθλιωμένου προλετάριου.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License