Καλέσματα σε δράσεις για τους διωκόμενους μετανάστες της Πέτρου Ράλλη & Μόριας

επόμενα καλέσματα της καμπάνιας αλληλεγγύης

post image

Τον Μάιο του 2017 μετανάστες στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη διαμαρτυρήθηκαν για την πολύμηνη κράτηση τους κάτω από απάνθρωπες συνθήκες χτυπώντας τα κάγκελα του κελιού τους. Η απάντηση από τους ανθρωποφύλακες ήταν αμείλικτη βία, που οδήγησε 8 από αυτούς στο νοσοκομείο. Για την δικαιολόγηση της βίας που χρησιμοποιήθηκε στήθηκε δικογραφία εναντίον τους και αναμένεται να δικαστούν στις 27/4/2018. Στις 17 και 18 Ιουλίου 2017 μετανάστες/ριες στην Μόρια Λέσβου προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία ενάντια στις άθλιες συνθήκες διαμονής τους εκεί και τις καθυστερήσεις στις αιτήσεις ασύλου τους. Την δεύτερη μέρα δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από την αστυνομία. Ενώ τα επεισόδια είχαν ουσιαστικά τελειώσει τα ΜΑΤ προχώρησαν σε επιχείρηση «σκούπα» εντός του στρατοπέδου. Ξυλοκόπησαν άγρια όποιον/α βρήκαν μπροστά τους και συλλάβανε τελικά 35 εντελώς τυχαία άτομα. Αναμένεται να δικαστούν στις 20/4/2018 στην Χίο. Λίγες μέρες πριν, μια παρόμοια εξέγερση είχε λάβει χώρα στη Μόρια. Για αυτά τα γεγονότα 10 ακόμα άτομα διώκονται. Το δικαστήριο έχει οριστεί στις 9/5/2018. Σε αυτόν τον αγώνα οι μετανάστες θα μας βρούνε στο πλάι τους.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΞΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΒΙΑΙΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΗ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΗ

O σσαεκκ και οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν πλαισιώσει την ανοιχτή συνέλευση που δημιουργήθηκε καλούν ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

  • 20/4 στη Χίο
  • 27/4 στην Λουκάρεως


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 21/4
  • 11:00 Μοτοπορεία από Πεδίο Άρεως
  • 12:30 Συγκέντρωση Πέτρου Ράλλη

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License