Ανακοίνωση ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Για μια ακόμη φορά παρακολουθούμε το πολεμικό σόου που έχουν στήσει τα κανάλια τα οποία ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που έχουν από το Υπουργείο Άμυνας.
Εκπλήσσει όμως ο τρόπος που διαρρέονται τόσες αντιφατικές πληροφορίες που στοχεύουν στην καλλιέργεια "εθνικής ανασφάλειας¨αλλά και "εθνικής υπερηφάνειας¨.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο ΣΚΑΙ και ο τρόπος που παρουσιάζεται η είδηση για την βραδυνή πτήση ελικοπτέρου πάνω από την νήσο Ρω! http://hellasjournal.com
Ο τίτλος του κειμένου κάνει λόγο για "Πυρά από την ελληνική φρουρά"...
Όποιος όμως διαβάσει το κείμενο πληροφορείται ότι "H ελληνική φρουρά του νησιού ενδέχεται να έριξε προειδοποιητικά πυρά"...
Για να καταλήξει το κείμενο ότι "η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται επισήμως"...
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται ότι ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός οξύνεται, συνδέεται με τις πολεμικές εξελίξεις και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή, ενώ πλέον γίνεται επίδειξη στρατιωτικών μέσων και αποφασιστικότητας, παράμετροι που μας φέρνουν ολοένα πιο κοντά στην πολεμική ανάφλεξη!

Το Κάλεσμα για κοινή διεθνιστική πρωτοβουλία ενάντια στον εθνικισμό και τον πόλεμο ποιο Αναγκαίο από ποτέ

 

Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνουμε τη διάθεση συμμετοχής στη πρωτοβουλία ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό.
Η προσπάθεια μας θέλουμε να αγκαλιαστεί από εργατικά σωματεία, εργατικές λέσχες, φοιτητικούς συλλόγους και σχήματα, κινήσεις στην γειτονιά, τις συλλογικότητες του Αντιρατσιστικού και Αντιφασιστικού κινήματος, από όλους τους συναγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων  για ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
Σας καλούμε στο Πολυτεχνείο την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 7 μμ για να δούμε από κοινού τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την διεθνιστική  παρέμβασή.

Την ίδια χρονική στιγμή με το ξεδίπλωμα της πολιτικής της κυβέρνησης που αμφισβητεί το δικαίωμα του Μακεδονικού λαού να αυτοπροσδιορίζεται με το συνταγματικό του όνομα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα εκστρατεία δηλητηρίασης των εργαζομένων και ευρύτερα της κοινωνίας με το εθνικιστικό δηλητήριο, με αφορμή τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από το καθεστώς Ερντογάν εντός τουρκικού εδάφους, τα δικαιώματα εκμετάλλευσης στις ΑΟΖ. 
Την ίδια στιγμή μέσα στην Ελλάδα οξύνονται οι προετοιμασίες πολέμου μέσα από την κατακόρυφη αύξηση των εξοπλισμών, τη συζήτηση που διεξάγεται για αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Για άλλη μια φορά στήνεται μια ψευδής εικόνα μιας Ελλάδας αμυνόμενης και απειλούμενης από την Τουρκία.

Αυτό δεν απαλλάσσει τις ευθύνες της κυβέρνησης Ερντογάν. Οι εργαζόμενοι, το ταξικό κίνημα στην Τουρκία το γνωρίζουν καλύτερα από εμάς.

Η μονομερής όμως μετατόπιση των ευθυνών στην τουρκική αστική τάξη, αναδεικνύοντας την «τουρκική επεκτατικότητα» και αποκρύπτοντας την επιθετικότητα και το ρόλο στα Βαλκάνια της ελληνικής αστικής τάξης, είναι για το ταξικό κίνημα όχι μόνο αποπροσανατολιστική αλλά και επικίνδυνη, γιατί αφήνει χώρο στην ανάπτυξη του εθνικισμού και τελικά βάζει πλάτη στην ντόπια αστική τάξη.

Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά στην επιθετική και φιλοπόλεμη συμμαχία με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο, για να λάβει μεγαλύτερο μερίδιο αγορών, παραγωγικών πηγών και κερδών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, ως ο πιο αξιόπιστος υλοποιητής των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών γενικά, των αμερικανικών ειδικά. Είναι συνεταίρος και συνδιαχειριστής στην κυπριακή ΑΟΖ. Εντείνει την καταστολή στο εσωτερικό προληπτικά και προετοιμάζει ένα πολεμικό κλίμα. Νέα εξοπλιστικά προγράμματα ετοιμάζονται την ώρα που η μνημονιακή πολιτική έχει στραγγαλίσει μισθούς και κοινωνικές παροχές.

Βασικό καθήκον μας είναι η πάλη μας ενάντια στη "δικιά μας" αστική τάξη και κυβέρνηση. Ο στόχος μας είναι να παρεμποδίσουμε την κλιμάκωση των εθνικιστικών ανταγωνισμών, «αφοπλίζοντας» πολιτικά και υλικά το «δικό μας» εθνικό εταίρο σε αυτή την αντιδραστική διαμάχη. Δεν είναι εχθροί μας οι γειτονικοί λαοί. Να βάλουμε φραγμό στην πολιτική της καθώς και σε κάθε προσπάθεια συσπείρωσης και επανεμφάνισης της ακροδεξιάς και των ναζιστών. Να διώξουμε τους ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια! Να παλέψουμε ενάντια στο ΝΑΤΟ.

Σας καλούμε στο Πολυτεχνείο την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 7 μμ για να δούμε από κοινού τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την διεθνιστική  παρέμβασή μας απέναντι στη νέα επικίνδυνα φιλοπόλεμη εμπλοκή της Ελλάδας στη Βαλκανική και τη Μέση Ανατολή. Έχουμε πίσω μας τις αναγκαίες και πετυχημένες απαντήσεις του διεθνιστικού κινήματος απέναντι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, την αλληλεγγύη μας στο Μακεδονικό λαό. Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης της διεθνιστικής πάλης. Να οργανώσουμε από κοινού μέσα στις γειτονιές, σε εργατικούς χώρους και χώρους νεολαίας μια πλατιά διεθνιστική καμπάνια με εκδηλώσεις, συλλαλητήρια, και να δούμε μαζί την οργάνωση μιας διεθνιστικής συνέλευσης στην Αθήνα στο δεύτερο 15ήμερο του Μάη.

Πρώτος σταθμός να είναι η διαμόρφωση ενός διεθνιστικού, αντικυβερνητικού και αντιπολεμικού μπλοκ στη φετινή Πρωτομαγιά

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΕΚ
ΟΕΝ

ΟΚΔΕ-Σπάρτακος

ΟΡΜΑ

Στην κοινή μας προσπάθεια θα συμβάλλουν και οι συναγωνιστές από τα σαιτ 
elaliberta.gr
elpatha.blogspot.gr
inred.gr
liberationpolular.wordpress.com

 

Διαβάστε το δημοσίευμα:

Ύποπτη πτήση τη νύχτα πάνω από τη Ρω κοντά στο Καστελόριζο: Πυρά από την ελληνική φρουρά

Ύποπτη πτήση τη νύχτα πάνω από τη Ρω κοντά στο Καστελόριζο: Πυρά από την ελληνική φρουρά Πολιτικό ελικόπτερο – που σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες – δεν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε αργά χθες το βράδυ πάνω από τη νησίδα Ρω κοντά στο Καστελόριζο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ το ελικόπτερο πραγματοποίησε χαμηλή πτήση πάνω από τη νησίδα. H ελληνική φρουρά του νησιού ενδέχεται να έριξε προειδοποιητικά πυρά ώστε να απομακρυνθεί το ελικόπτερο από την περιοχή, ωστόσο η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται επισήμως. Αξίζει να σημειωθεί πως η νησίδα απέχει ελάχιστα ναυτικά μίλια από την τουρκική πόλη Κας. Πηγή: ΣΚΑΪ

 

Πηγή: Ύποπτη πτήση τη νύχτα πάνω από τη Ρω κοντά στο Καστελόριζο: Πυρά από την ελληνική φρουρά http://hellasjournal.com/2018/04/ypopti-ptisi-ti-nychta-pano-apo-ti-ro-konta-sto-kastelorizo-pyra-apo-tin-elliniki-froura/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License