ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ-ΖΩΓΡΑΦΙΚΕΣ κ.ά. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ

Συνέχεια για τις δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας, παράλληλα με την έκθεση έργων των Ζαπατίστας Δευτέρα-Τρίτη 2/3 Απρίλη 17.00-20.00 Πολυτεχνείο - Εξάρχεια

post image

 

 ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - COMPARTE ZAPATISTA

“Μοίρασμα της Τέχνης για την Ανθρωπότητα
ενάντια στο Κεφάλαιο και τα Τείχη του”

στο πλαίσιο παγκόσμιας καμπάνιας αλληλεγγύης
σε μετανάστες/τριες εκτοπισμένους/ες

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ - ΤΡΙΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ
17.00-20.00

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας,
παράλληλα με την έκθεση έργων από τις κοινότητες των Ζαπατίστας για την εξέγερση που είναι τέχνη, μια τέχνη που δεν βλέπεται και δεν ακούγεται

Προβολή ενημερωτικού βίντεο

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - ΕΞΑΡΧΕΙΑ - ΑΙΘΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
(είσοδος από οδό Στουρνάρη)

αντιφασίστες/τριες από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας-συντρόφισσες/οι

antifascismroute.espivblogs.net

Εικόνες:

από αντιφασίστες/τριες από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας 02/04/2018 1:20 μμ.


post image

Πρόκειται για έργα μεγάλων διαστάσεων, ζωγραφισμένα ή κεντημένα, που δημιουργήθηκαν συλλογικά από τις ζαπατιστικές κοινότητες, με αφορμή το φεστιβάλ "Μοίρασμα της τέχνης για την ανθρωπότητα", που οργανώθηκε το καλοκαίρι του 2016 και του 2017 στο Πανεπιστήμιο της Γης και στα πέντε Καρακόλ των Ζαπατίστας στην Τσιάπας.

Συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο και τις ιθαγενείς εξεγερμένες κοινότητες με δημιουργίες από όλα τα είδη των τεχνών. Εξέφρασαν με τον τρόπο τους "μια τέχνη που δεν βλέπεται και δεν ακούγεται", "την τέχνη της αντίστασης και της εξέγερσης", την κουλτούρα των από κάτω, τη ζωή και τον αγώνα ως διαρκή δημιουργία.

Οι Ζαπατίστας πρότειναν αυτά τα έργα να κυκλοφορήσουν στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας καμπάνιας με τίτλο "Απέναντι στα τείχη των από πάνω, οι ρωγμές αντίστασης των από κάτω", προκειμένου να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους/στις μετανάστες/τριες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η έκθεση έχει ήδη περιοδεύσει σε πολλές χώρες και πριν από την Αθήνα φιλοξενήθηκε στην κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά.

Εικόνες:

από αντιφασίστες/τριες από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας 02/04/2018 3:44 μμ.


post image

Μικροί πίνακες ζωγραφισμένοι σε τελάρο διατίθενται με αντίτιμο για τη στήριξη των αυτόνομων δομών στις ζαπατιστικές κοινότητες.

Εικόνες:

από αντιφασίστες/τριες από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας 02/04/2018 3:46 μμ.


post image

Ένα από τα έργα μεγάλων διαστάσεων με θέμα τις συλλογικές εργασίες στις ζαπατιστικές κοινότητες.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License