Τα μεμονωμένα δικαιώματα ιδιοκτησίας γης στους ιθαγενείς της Ινδίας θα μπορούσαν να είναι «καταστροφικά»

https://intercontinentalcry.org/individual-land-rights-indias-indigenous-people-disastrous-expert-says

 Οι αυτόχθονες πληθυσμοί στην βορειοανατολική πολιτεία Arunachal Pradesh της Ινδίας θα αποκτήσουν δικαιώματα ιδιοκτησίας γης για πρώτη φορά, αλλά ένας εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι μια αναμενόμενη επιτάχνση επενδύσεων θα μπορούσε να τους στερήσει τα μέσα διαβίωσής τους και να προκαλέσει συγκρούσεις.

Ο νομοσχέδιο περί διακανονισμού γης και αρχείων του Arunachal Pradesh, 2018, που ψηφίστηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, παρέχει δικαιώματα ιδιοκτησίας στους αυτόχθονες πληθυσμούς που παλαιότερα κατείχαν εδάφη από κοινού ως κοινότητα.

Σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού του κράτους είναι αυτόχθονες, με τη χρήση γης να καθορίζεται από τα φυλετικά συμβούλια. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι αυτό το παραδοσιακό σύστημα έχει αναχαιτίσει την ανάπτυξη.

"Με αυτή τη νομοθεσία, αναμένονται τεράστιες επενδύσεις, οι οποίες θα αυξήσουν την οικονομία του κράτους", ανέφερε η κυβέρνηση.

Με δικαιώματα ιδιοκτησίας, οι νέοι ατομικοί ιδιοκτήτες θα μπορούν να εκμισθώνουν τη γη τους και να την χρησιμοποιούν ως ασφάλεια για να λάβουν δάνεια από τράπεζες, δήλωσε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Αλλά η χορήγηση ατομικών δικαιωμάτων ιδιοκτησίας διευκολύνει επίσης το κράτος να αποκτήσει γη για βιομηχανικούς σκοπούς, δήλωσε ο Walter Fernandes, ανώτερος συνεργάτης στο think-tank North Eastern Social Research Centre.

"Είναι ένας τρόπος για το κράτος να πάρει γη από τα κοινοτικά συμβούλια πιο εύκολα για υδροηλεκτρικά έργα και εξόρυξη", είπε.

"Το κράτος πρέπει να αναγνωρίσει το έθιμο και την κοινοτική ιδιοκτησία και να δώσει στις κοινότητες μεγαλύτερα δικαιώματα ιδιοκτησίας πάνω στη γη τους", δήλωσε στο  Reuters.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι ο νέος νόμος θα προσφέρει μεγαλύτερα δικαιώματα στους ιδιώτες και θα τους βοηθήσει να ξεφύγουν από τη φτώχεια.

Στην Ινδία, οι πολιτείες έρχονται σε σύγκρουση με τους αγρότες και τους χωρικούς καθώς υπάρχει αύξηση της ζήτησης γης για βιομηχανικά και αναπτυξιακά έργα συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινητοδρόμων και των φραγμάτων.

Υπάρχουν σχεδόν 600 συγκρούσεις σε όλη την Ινδία, σύμφωνα με έρευνα της Land Conflict Watch. Από αυτά, τρίς αφορούν έργα υδροηλεκτρικών φραγμάτων στο Arunachal Pradesh.

Οι διαφορές επί της γης καθίστανται πιο συνηθισμένες στη βορειοανατολική Ινδία, καθώς οι αρχές εισάγουν νομοθεσία για την απελευθέρωση της προστατευόμενης γης που κατέχουν φυλετικές κοινότητες.

Στη Μανιπούρ, ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις πριν από τρία χρόνια, όταν το κράτος θέσπισε νόμους που οι ίδιοι οι άνθρωποι δήλωσαν ότι παραβιάζουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας τους.

Αξιωματούχοι αργότερα συμφώνησαν να συμβουλεύονται φυλετικές ομάδες σχετικά με τους νόμους.

Στο Arunachal Pradesh, εκτός από την αύξηση της ευπάθειας των φυλών στις εξαγορές γης, τα ατομικά δικαιώματα θα αλλάξουν επίσης τον τρόπο ζωής και της γεωργίας τους, δήλωσε ο Fernandes.

"Οι φυλές ασκούν τώρα την μετατόπιση της καλλιέργειας. Χωρίς την επαρκή προετοιμασία για τακτοποιημένη καλλιέργεια, τα προς το ζην θα επηρεαστούν και θα είναι καταστροφικό γι 'αυτούς », είπε.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License