ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο HASAN BIBER

ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο HASAN BIBER

 

Ο Hasan φτάνει στα δικαστήρια και, καταχειροκροτούμενος, χαιρετά τους συγκεντρωμένους σηκώνοντας τη γροθιά και φωνάζοντας συνθήματα για το δίκιο του αγώνα.

Εκδικάστηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ναύπλιο το αίτημα του τουρκικού κράτους για την έκδοση του Hasan Biber, αγωνιστή, συνδικαλιστή ηγέτη, ποιητή, συγγραφέα και πολιτικού πρόσφυγα στην Ελλάδα. Το συμβούλιο εφετών απέρριψε το αίτημα. Ο σύντροφος, που καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταγωγής και της δίκης ήταν με το χαμόγελο στα χείλη και με το κεφάλι ψηλά, δε θα εκδοθεί στην Τουρκία.

Ο Hasan, μαζί με άλλους 8 αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες, είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί με ανυπόστατες κατηγορίες στο τέλος του Νοέμβρη, τις μέρες της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα. Σε ένα ρεσιτάλ μάλιστα ρεβανσισμού, το ελληνικό κράτος είχε στείλει τους αγωνιστές σε διαφορετικές φυλακές καθιστώντας πρακτικά απαγορευτική την επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους και τους συνηγόρους τους.

Η εκδίκαση του επόμενου αιτήματος έκδοσης αγωνιστή από την Τουρκία θα γίνει τη Δευτέρα στη Λάρισα. Παρά το θετικό σημερινό αποτέλεσμα, δεν υπάρχει κανένας χώρος για εφησυχασμό. Εδώ δεν έχουμε απλώς να κάνουμε με έναν αγώνα κάποιων τρίτων, στον οποίο πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι. Ο αγώνας αυτός είναι δικός μας, αποτελεί κομμάτι της πάλης ενάντια στην περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και το καθεστώς εξαίρεσης. Πάνω στους Τούρκους συντρόφους, το κράτος δοκιμάζει την αντοχή και του εγχώριου κινήματος.

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
  • ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ 9!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License