Οι αθεϊστές του Πουέρτο Ρίκο κερδίζουν μια νίκη για τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους

απο το http://kaosenlared.net/ateos-de-puerto-rico-y-pastafaris-obtienen-victoria-para-la-laicidad

Η εκκλησία "Pastafarian" (αυτή των ιπτάμενων σπαγγέτι) συμμετείχε επίσης στη νομική απαίτηση.

Η συλλογικότητα  "Ateístas de Puerto Rico"   ανάφερε ότι πέτυχαν μια νίκη για τον κοσμικό χαρακτήρα στο σχετικό ελεύθερο κράτος.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι διάφοροι δήμοι άρχισαν να εκτελούν θρησκευτικά γεγονότα με τη χορηγία των δημόσιων αρχών. Στο δήμο του San Germán πραγματοποιήθηκε η δράση  «40 ημέρες νηστεία και  προσευχή», που προωθείται από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Carlos «Johnny» Méndez Núñez .

Η εκκλησία "Pastafarian" (αυτή των ιπτάμενων σπαγγέτι) συμμετείχε επίσης στη νομική απαίτηση.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχεει συναφθεί μεταξύ του δήμου. των άθεων του Πουέρτο Ρίκο και της εκκλησίας Pastafariana  είναι ότι ο δήμος  «δεν θα υποστηρίξει, συν-χορηγήσει, προώθηση, διαφήμιση, συμμετέχει στον εορτασμό των  40 ημέρες νηστεία και  προσευχή  ή ανάλογα γεγονότα " . Ούτε μπορεί να προσκαλέσει τους υπαλλήλους του να συμμετάσχουν σε αυτά τα γεγονότα ούτε να κάνουν θρησκευτικές αναφορές σε επίσημα έγγραφα της δημοτικής κυβέρνησης.

«Αυτό είναι μια μεγάλη νίκη για την κοσμική κοινότητα στο Πουέρτο Ρίκο που επιδιώκει το διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους. γραμμένο στο Σύνταγμά μας», δήλωσε η Shirley Rivera,  πρόεδρος των άθεων του Πουέρτο Ρίκο.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης ότι ο Δήμος θα υποβληθεί στη δοκιμή Lemon. Η δοκιμή Lemon δημιουργήθηκε στη διάσημη περίπτωση του  Lemon vs. Kurtzman (1971).  που καθορίζει τα κριτήρια για το αν μια δραστηριότητα παραβιάζει τον κοσμικό χαρακτήρα: 
1. Το διάταγμα, η διακήρυξη ή η πράξη πρέπει να έχει ένα κοσμικό σκοπό, δηλαδή να μην είναι θρησκευτικός. 
2. Με την επίδρασή της, το διάταγμα, η διακήρυξη ή η πράξη δεν πρέπει να βοηθούν ή να εμποδίζουν τη θρησκεία. 
3. Το διάταγμα, η διακήρυξη ή η πράξη δεν πρέπει να προωθούν την υπερβολική συμμετοχή της δημοτικής κυβέρνησης στη θρησκεία.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License