Σε συνέδρειο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη της Τραπεζούντας  ο φασίστας Ερντογάν ανακοίνωσε  τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) στο Σιντζάρ, και δήλωσε οτι η πόλη Tel Rifaat στην Δημοκρατική Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας, θα βρίσκεται σύντομα υπο Τουρκική κατοχή

Μιλώντας στους υποστηρικτές του, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η στρατιωτική επίθεση εναντίον του ΡΚΚ έχει ξεκινήσει στο Σινγκάλ, ανέφερε η κρατική υπηρεσία  Anadolu  .

"Θα εισέλθουμε στο Shingal. οι στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει εκεί ", δήλωσε ο Ερντογάν.

Το υπουργείο Άμυνας του Ιράκ απαντώντας στον ισχυρισμό του Ερντογάν  δήλωσε ότι δεν γνώριζαν για καμία τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Shingal.

Το υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η ιρακινή κυβέρνηση δεν θα παραμείνει σιωπηλή σε οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική παρέμβαση στο έδαφός της.

Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, η KCK (Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων) ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πόλη των ανταρτών του ΡΚΚ, υποστηρίζοντας ότι η περιοχή είναι πλέον απαλλαγμένη από απειλές για την ασφάλεια των Κούρδων Εζίντι.


το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

KCK: Η ασφάλεια  διατηρείται στο Shengal, αποσύρουμε τους αντάρτες

Η KCK δήλωσε ότι έχει διατηρηθεί η ασφάλεια στην περιοχή και γύρω από τη Shengal, λέγοντας ότι η ιρακινή κυβέρνηση έχει αρχίσει να λαμβάνει μέτρα για να απαντήσει στα αιτήματα του Ezidis.

 
 

 

Η αντίσταση των ανταρτών στο Σενγκαλ έγινε η αντίσταση ολόκληρης της ανθρωπότητας

Ο εχθρός της ανθρωπότητας, το ISIS εισέβαλε στη Μοσούλη και στη συνέχεια επιτέθηκε στη Σέγκαλ με την υποστήριξη της κυβέρνησης του ΑΚΡ, ενώ οι Ezidis αντιμετώπισαντην εξέληξη  μιας μεγάλης γενοκτονίας την οποία ονομάζονταν το 74ο σφραγισμένο διάταγμα. Οι αντάρτες των HPG-YJA Star και οι μαχητές των YPG-YPJ έσπευσαν στην περιοχή και εμπόδισαν αυτή τη γενοκτονία, με αποτέλεσμα οι αντάρτες να αποτρέψουν την ανθρωπότητα από την αμαρτία μιας σκληρότερης, πιο απερίσκεπτης και πιο θανατηφόρας γενοκτονίας.Η αντίσταση των ανταρτών στην Shengal έγινε η αντίσταση ολόκληρης της ανθρωπότητας. Εμπόδισε το ISIS να κυριαρχεί στη Shengal και στη συνέχεια να εκκαθαρίσει την πόλη τους. Οι συμμορίες του ISIS εκδιώχθηκαν από την Shengal μετά τη κατάληψη της Mοσσούλης από τον ιρακινό στρατό.

Οι κάτοικοι της Σεγκάλ και η Ιρακινή κυβέρνηση συζητούν πάνω στα αιτήματα των κατοίκων.

Με την προστασία του Ezidis από μια γενοκτονική επίθεση από τους αντάρτες, η Shengal έγινε θέμα ολόκληρης της ανθρωπότητας. Εκτός από το Κίνημα Ελευθερίας μας, ολόκληρη η ανθρωπότητα έδειξε την συνείδηση ​​τωνEzidis , μιας από τις αρχαιότερες θρησκευτικές ομάδες στην ιστορία. Με τα διδάγματα που αντλούν από την ιστορία τους και από τον 74ο φιρμάνι που υπέστησαν στις 3 Αυγούστου 2014, οι Ezidis μετατράπηκαν σε οργανωμένη δημοκρατική κοινωνία για να μην αντιμετωπίσει άλλη γενοκτονία.

Για τους Ezidis, τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξαν μια περίοδος αυτο-αναδημιουργίας υπό ελεύθερες συνθήκες. Οι Ezidis καθιέρωσαν μια σχέση με την ιρακινή κυβέρνηση μετά την απομάκρυνση του ISIS από τα περίχωρα της Shengal και άρχισαν τις προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων τους μέσω συνομιλιών. Η ιρακινή κυβέρνηση έδειξε επίσης ευαισθησία στην απάντηση στις απαιτήσεις των Ezidis.

ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥΣ

Ως αποτέλεσμα των συνομιλιών με το Ιράκ, οι Ezidis δήλωσαν ότι βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας περιστάσεων για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Η απειλή εναντίον των Ezidis εξαλείφθηκε εν μέρει μετά την ήττα του ISIS στην περιοχή. Η προσέγγιση της ιρακινής κυβέρνησης και η δημιουργία της οργανωμένης κοινωνίας του κουρδικού λαού αποκάλυψε ένα επίπεδο που ικανοποιεί τις ανησυχίες για την ασφάλεια. Από αυτή την άποψη, οι συνθήκες υπό τις οποίες παρενέβησαν οι δυνάμεις των ανταρτών στην Shengal, εξαλείφθηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι το τουρκικό κράτος και κάποιες άλλες δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τους Κούρδους και το Ιράκ ο ένας τον άλλον. Το ιρακινό κράτος αγνοώντας τέτοιες πολιτικές της Τουρκίας και δείχνοντας ευαισθησία για την ασφάλεια και την αυτοδιαχείριση του λαού των Ezidis μας επέτρεψε να επανεξετάσουμε την παρουσία των αντάρτικων δυνάμεων στη Σενγκαλ. Λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα ότι η οργανωμένη κοινωνία των Ezidis , έφτασε στο επίπεδο της αυτονομίας στο Σενγκάλ, ότι το Ιράκ είναι ευαίσθητο στις δημοκρατικές του απαιτήσεις και εκδηλώνει μια ευνοϊκή προσέγγιση στην ασφάλειά τους, αποφασίσαμε να αποσύρουμε τις αντάρτικες δυνάμεις μας από τη Σενγκαλ. Οι αντάρτες παρενέβησαν στη Σένγκα για να διασώσουν τους Ezidis  από τη γενοκτονία. Με την άνεση και την εμπιστοσύνη της επίτευξης αυτού του στόχου, οι αντάρτες αποσύρονται από τη Shengal.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΖΙΔΙΣ ΠΑΝΤΟΥ

Από την ημέρα που ιδρύθηκε, το Κίνημα Ελευθερίας μας ήταν πάντα ευαίσθητο για τους Ezidis. Ιδιαίτερα ο ηγέτης Apo έδειξε πάντα ευαισθησία για τους Ezidis και επανειλημμένα προειδοποίησε το Κίνημά μας για την προστασία τους. Οι παρατηρήσεις του ηγέτη ήταν πάντα μια οδηγία προς εμάς. Είναι αναμφισβήτητο ότι θα είμαστε με τους Ezidis στο Μπακούρ, Ροτζάβα, Μπασάρ και Ιράκ σε περίπτωση επίθεσης από οποιοδήποτε. Ωστόσο, η παρουσία της ιρακινής κυβέρνησης μέσα και γύρω από την Mosul και τη Shengal, και οι στενές σχέσεις τους με τους Ezidis δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει τέτοια ανάγκη σε μια τέτοια εποχή.

Πιστεύουμε ότι ο οργανωμένος κοινωνικός χαρακτήρας και η αυτοπροστασία της κοινωνίας των Ezidi, η θετική προσέγγιση της ιρακινής κυβέρνησης και η ευαισθητοποίηση ολόκληρης της ανθρωπότητας θα λύσουν τα προβλήματα των Ezidis. Στη βάση αυτή, ευχαριστούμε όλες τις δυνάμεις που υποστήριξαν τον αγώνα μας εναντίον του ISIS στο Shengal. Θυμόμαστε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη όλους τους αντάρτες που έπεσαν ως μάρτυρες στον αγώνα για την εξασφάλιση μιας ελεύθερης και δημοκρατικής ζωής για τους Ezidis, τις δυνάμεις των Ezidis για την αυτοάμυνα και όλους εκείνους που μαρτύρησαν κατά τη διάρκεια της μάχης για να απελευθερώσουν την Σέγκαλ από το ΙΣΙΣ ».

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License