Βαρκελώνη: Φυλακίσεις και Βίαιη καταστολή των διαμαρτυριών ενώπιον της κυβερνητικής αντιπροσωπείας .

Πέντε ηγέτες του κινήματος ανεξαρτησίας της Καταλωνίας, κρατούμενοι στις φυλακές στη Μαδρίτη. Ευρωπαϊκά και διεθνή εντάλματα σύλληψης για όλους σχεδόν τους εξορίσμους. Απειλή ποινών φυλάκισης έως 30 ετών για ένα μεγάλο μέρος της κυβέρνησης και των κοινωνικών ηγετών του κινήματος ανεξαρτησίας για την εξέγερση.

 

Η φυλάκιση τέσσάρων συμβούλων και του πρώην προέδρου του κοινοβουλίου, Carme Forcadell, και το κατηγορητήριο εναντίον 13 ατόμων για το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της 1ης-Οκτώβρη έχουν εξαπολύσει ένα κύμα οργής μεταξύ του κινήματος για την ανεξαρτησία του οποίου η άμεση απάντηση ήταν οι διαδηλώσεις και οι αποκλεισμοί δρόμων σε όλη την Καταλωνία.

Οι Mossos d'Esquadra (τοπική καταλανική αστυνομία) με πυροβολισμούς στον αέρα και εκτεταμένη χρήση βίας προσπάθησαν  να διαλύσουν τις χιλιάδες των συγκεντρωμένων που προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό  και να κινηθούν κατά της αντιπροσωπείας της κυβέρνησης της Καταλονίας για να διαμαρτυρηθούν για τη φυλάκιση των ηγετών της «διαδικασίας ανεξαρτησίας» .

Υπήρχαν τουλάχιστον 35 άτομα που τραυματίστηκαν  κατα την βίαιη αστυνομική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής εναντίον διαδηλωτών που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην Κυβερνιτική Αντιπροσωπεία της Ισπανίας στη Βαρκελώνη για τις αθέμιτες και παράνομες φυλακίσεις των πέντε πρώην ηγέτες της Generalitat.

Μετά την απόφαση του δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Paul Llanera, που υπαγορεύει την  φυλάκιση χωρίς εγγύηση για υπεξέρεση των Josep Rull, Raul Romeva και Dolors Bassa, και του πρώην πρόεδρου του τοπικού κοινοβουλίου Carme Forcadell, μια σειρά από διαδηλώσεις ξέσπασαν σε διάφορα μέρη της Καταλονίας καλούμενες από τις ανεξάρτητες οντότητες.

Η κινητοποίηση 30.000 ανθρώπων καταστάλθηκε χωρίς ανάπαυλα από την αστυνομία, η οποία θωράκιζε τις προσβάσεις του κτιρίου της κυβερνητικής αντιπροσωπείας και πυροβόλησε  στον αέρα για να διαλύσει την συγκέντρωση.

Οι διαδηλωτές καλούσαν σε «γενική απεργία!», και φώναζαν «Δεν είναι η αστυνομία μας» ή «ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους», κέγοντας φωτογραφίες του βασιλιά.

 

Συγκεντρώσεις σε όλη την Καταλονία για να καταγγείλουν την καταστολή του κράτους

Υπήρξαν ταυτόχρονα εκατοντάδες πράξεις διαμαρτυρίας. Οι χωριστικές δημοτικές ενώσεις AMI και ACM ζήτησαν τη διεξαγωγή συγκεντρώσεων μπροστά σε όλους τους δήμους της Καταλανίας στις 8:00 μ.μ. Το CDR κάλεσε επίσης διαδήλωση στο Jardinets de Gràcia της Βαρκελώνης με σκοπό τη μεταφορά της διαμαρτυρίας στην αντιπροσωπεία της κυβέρνησης.

Ομοίως, το ANC, Omnium, η AMI και ACM κάλεσαν από κοινού σε οκτώ συγκεντρώσεις σε υπο-αντιπροσωπείες της κυβέρνησης στη Lleida, Girona και Tarragona 


Αποκλεισμοί δρόμων

Υπάρχουν επίσης αποκλεισμοί από διαδηλωτές σε αρκετούς δρόμους σε όλη την Καταλονία. Μεταξύ άλλων, η εθνική N-II κόπηκε στο Vilassar de Mar, στον αυτοκινητόδρομο C-17 στο Parets del Vallès, τα σύνορα Puigcerdà και το N-340 στο ύψος του Arborç.

Οι κινητοποιήσεις στη Βαρκελώνη είχαν την ηχώ τους στην υπόλοιπη Καταλονία. Ένας από αυτούς ήταν η πόλη Vic, γενέτειρα του  Γενικού Γραμματέα της ΕΣΕ, Marta Rovira, που την περασμένη Παρασκευή διέφυγε στην Ελβετία, για να αποφύγει την σύλληψη. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν γεμίσει την πλατεία Major de Vic.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης ενώπιον των κεντρικών γραφείων των υποεπιτροπών της κυβέρνησης της Girona, της Lleida και της Tarragona που συγκλήθηκαν από την ANC και την CDR κατά της απόφασης του δικαστή Pablo Llarena.

Εκδήλωση στην Plaza Catalunya

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License