[Γιαννενα] Αλληλεγγύη στις καταλήψεις Gare,Zαίμη11 και Ματρώζου 45

Την Δευτέρα 12/3 τα ξημερώματα πραγματοποιείται συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας σε Εξάρχεια και Κουκάκι, με αποτέλεσμα την εκκένωση 3 καταλήψεων. Πρόκειται για τις Gare και Ζαΐμη 11 στα Εξάρχεια και την Ματρώζου 45 στο Κουκάκι. Στην περίπτωση της τελευταίας, σύντροφοι μέσα αλλά και έξω από το κτήριο αντιστάθηκαν σθεναρά για πάνω από 2 ώρες απέναντι στις ορδές των μπάτσων που είχαν κυκλώσει την γειτονιά. Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, 12 συλλήψεις με πλημμεληματικές και κακουργηματικές κατηγορίες και τον συνεχή ξυλοδαρμό των συντρόφων από τους ένστολους προστάτες της κρατικής μηχανής, ακόμα και κατά την διάρκεια της προανάκρισης, φθάνοντας σε επίπεδο βασανιστηρίου. Με τις εκλογές να διαφαίνονται στον πολιτικό ορίζοντα της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, ο σύριζα φαίνεται να ζηλεύει και να υιοθετεί πλήρως την αντιαναρχική ρητορική της νέας δημοκρατίας , αποσκοπώντας στο να κερδίσει περισσότερα ψηφαλάκια από τα συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας αποδυναμώνοντας την νέα δημοκρατία, ενώ παράλληλα επεκτείνεται σε ένα μεγαλύτερο εύρος ψηφοφόρων που δεν κατάφεραν να πείσουν οι Αν.Ελ. Όποιοι και αν είναι οι διαχειριστές της εξουσίας το κράτος πάντα θα πολεμάει και θα καταδεικνύει τους Αναρχικούς και τις Δομές τους ως τον εσωτερικό εχθρό. Η κρατική ατζέντα παραμένει ίδια. Οι καταλήψεις στοχοποιούνται και πλήττονται με εκκενώσεις, είτε με πρόσχημα την “ανάπτυξη” όπως στην περίπτωση της ΤΕΡΜΙΤΑΣ, είτε με πρόσχημα την διαφύλαξη, προστασία και καθαγιασμό της ατομικής ιδιοκτησίας. Όταν βέβαια το κράτος δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος για τις νόμιμες και ηθικές ενέργειές του, τότε επιστρατεύει τον παρακρατικό μηχανισμό. Αρκετές είναι τον τελευταίο καιρό οι φασιστικές επιθέσεις σε καταλήψεις με την κάλυψη των μπάτσων, με τον εμπρησμό της Libertatia στις 21/1 να ξεχωρίζει. Εδώ και λίγες μέρες όμως βλέπουμε πως χτυπιέται άλλη μία κοινότητα αγώνα τα Κατηλειμμένα Προσφυγικά στην Λ. Αλεξάνδρας, όπου ναρκέμποροι με ορμητήριο την Γ.Α.Δ.Α. επιτίθονται στην γειτονιά των Προσφυγικών. Εμείς σαν Αναρχικοί-ες και καταληψίες, ποτέ δεν πέσαμε από τα σύννεφα μιας και δεν μας άρεσε ποτέ ο ουρανός τους. Αντιλαμβανόμαστε τις καταλήψεις ως αγκάθια στο σώμα της κυριαρχίας. Είτε πρόκειται για κέντρα αγώνα και καταλήψεις στέγης, είτε για πολιτιστικές αυτοοργανωμένες καταλήψεις, είτε για ορμητήρια κουκουλοφόρων, θέλουμε να είναι πασιφανές πως η εξουσία για να τις πάρει θα ματώσει. Είμαστε όλοι Κουκουλοφόροι, Καταληψίες, Αναρχικοί Aλληλεγγύη στους 12 συλληφθέντες συντρόφους της Ματρώζου 45. Συντροφικούς χαιρετισμούς στα συντρόφια της Gare και της Ζαΐμη 11 που άμεσα ανακατέλαβαν τα κτήρια. Χαιρετίζουμε επίσης την νέα κατάληψη στο Ρέθυμνο. ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!!! Αναρχική Ομάδα “Ex Nihilo”

post image

Την Δευτέρα 12/3 τα ξημερώματα πραγματοποιείται συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας σε Εξάρχεια και Κουκάκι, με αποτέλεσμα την εκκένωση 3 καταλήψεων. Πρόκειται για τις Gare και Ζαΐμη 11 στα Εξάρχεια και την Ματρώζου 45 στο Κουκάκι.

Στην περίπτωση της τελευταίας, σύντροφοι μέσα αλλά και έξω από το κτήριο αντιστάθηκαν σθεναρά για πάνω από 2 ώρες απέναντι στις ορδές των μπάτσων που είχαν κυκλώσει την γειτονιά. Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, 12 συλλήψεις με πλημμεληματικές και κακουργηματικές κατηγορίες και τον συνεχή ξυλοδαρμό των συντρόφων από τους ένστολους προστάτες της κρατικής μηχανής, ακόμα και κατά την διάρκεια της προανάκρισης, φθάνοντας σε επίπεδο βασανιστηρίου.

Με τις εκλογές να διαφαίνονται στον πολιτικό ορίζοντα της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, ο σύριζα φαίνεται να ζηλεύει και να υιοθετεί πλήρως την αντιαναρχική ρητορική της νέας δημοκρατίας , αποσκοπώντας στο να κερδίσει περισσότερα ψηφαλάκια από τα συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας αποδυναμώνοντας την νέα δημοκρατία, ενώ παράλληλα επεκτείνεται σε ένα μεγαλύτερο εύρος ψηφοφόρων που δεν κατάφεραν να πείσουν οι Αν.Ελ.

Όποιοι και αν είναι οι διαχειριστές της εξουσίας το κράτος πάντα θα πολεμάει και θα καταδεικνύει τους Αναρχικούς και τις Δομές τους ως τον εσωτερικό εχθρό. Η κρατική ατζέντα παραμένει ίδια. Οι καταλήψεις στοχοποιούνται και πλήττονται με εκκενώσεις, είτε με πρόσχημα την “ανάπτυξη” όπως στην περίπτωση της ΤΕΡΜΙΤΑΣ, είτε με πρόσχημα την διαφύλαξη, προστασία και καθαγιασμό της ατομικής ιδιοκτησίας.

Όταν βέβαια το κράτος δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος για τις νόμιμες και ηθικές ενέργειές του, τότε επιστρατεύει τον παρακρατικό μηχανισμό. Αρκετές είναι τον τελευταίο καιρό οι φασιστικές επιθέσεις σε καταλήψεις με την κάλυψη των μπάτσων, με τον εμπρησμό της Libertatia στις 21/1 να ξεχωρίζει.

Εδώ και λίγες μέρες όμως βλέπουμε πως χτυπιέται άλλη μία κοινότητα αγώνα τα Κατηλειμμένα Προσφυγικά στην Λ. Αλεξάνδρας, όπου ναρκέμποροι με ορμητήριο την Γ.Α.Δ.Α. επιτίθονται στην γειτονιά των Προσφυγικών.

Εμείς σαν Αναρχικοί-ες και καταληψίες, ποτέ δεν πέσαμε από τα σύννεφα μιας και δεν μας άρεσε ποτέ ο ουρανός τους. Αντιλαμβανόμαστε τις καταλήψεις ως αγκάθια στο σώμα της κυριαρχίας. Είτε πρόκειται για κέντρα αγώνα και καταλήψεις στέγης, είτε για πολιτιστικές αυτοοργανωμένες καταλήψεις, είτε για ορμητήρια κουκουλοφόρων, θέλουμε να είναι πασιφανές πως η εξουσία για να τις πάρει θα ματώσει.

Είμαστε όλοι Κουκουλοφόροι, Καταληψίες, Αναρχικοί

Aλληλεγγύη στους 12 συλληφθέντες συντρόφους της Ματρώζου 45.

Συντροφικούς χαιρετισμούς στα συντρόφια της Gare και της Ζαΐμη 11 που άμεσα ανακατέλαβαν τα κτήρια. Χαιρετίζουμε επίσης την νέα κατάληψη στο Ρέθυμνο.

ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!!!

Αναρχική Ομάδα “Ex Nihilo”

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License