ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΑΛΛΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΙΣΣΕΣ

 

Το εφετείο που αφορά μια σειρά επιλογών του αναρχικού αγώνα στο οποίο βρίσκονται κατηγορούμενοι οι σύντροφοι Α. Ντάλιος, Γ. Μιχαηλίδης, Δ. Πολίτης, Ν. Ρωμανός καθώς και το μέλος της Σ.Π.Φ. Γ. Τσάκαλος, βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Από το πρωτόδικο δικαστήριο με πρόεδρο τον Κ. Γκανιάτσο η αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με την δράκα των πρόθυμων δικαστικών που διαθέτει επιχειρεί με νομικίστικους ακροβατισμούς και δικονομικές καινοτομίες να διευρύνει το πεδίο δράσης του αντιτρομοκρατικού νόμου (187 Α). Έτσι, ενώ οι 4 πρώτοι σύντροφοι αθωώθηκαν από την ένταξη στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, οι επιμέρους πράξεις που κατηγορούνταν χαρακτηρίστηκαν ως «τρομοκρατικές» και οι ίδιοι ως ατομικοί «τρομοκράτες». Αυτό εκτός των άλλων είχε ως αποτέλεσμα και την μεγιστοποίηση των ποινών που επιβλήθηκαν.

Ο Α. Ντάλιος σε 29 χρόνια για απαλλοτριώσεις τραπεζών, ο Ν. Ρωμανός σε 20 χρόνια για 3 εμπρησμούς, ο Δ. Πολίτης σε 13 χρόνια για διακεκριμένη κατοχή πυρομαχικών και απόπειρα απαλλοτρίωσης, ο Γ. Μιχαηλίδης σε 11 χρόνια για κατοχή επίσης των ίδιων πυρομαχικών και πλαστογραφία ενώ ο Γ. Τσάκαλος σε 5 χρόνια για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία.
Το εφετείο της συγκεκριμένης υπόθεσης ξεκίνησε στις 29 Νοεμβρίου και βρίσκεται στην τελική ευθεία. Συγκεκριμένα στις 26 Μαρτίου στις 9 π.μ. στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού αναμένεται η απόφαση.  

Η πρόταση της εισαγγελέα Σοφίας Αποστολάκη επί της ουσίας επικυρώνει την πρωτόδικη απόφαση. Στόχος είναι οι πρακτικές του αναρχικού αγώνα και οι σύντροφοι που τις επιλέγουν σε επίπεδο δράσης.

Έτσι λοιπόν αν υιοθετηθεί η συγκεκριμένη εισαγγελική πρόταση, δημιουργείται ένα δεδικασμένο με πολύ σοβαρές συνέπειες από δω και εμπρός. Όπου  υπάρχει αδυναμία ένταξής των συντρόφων μας σε κάποια οργάνωση να χαρακτηρίζονται οι πράξεις τους «τρομοκρατικές» και οι ίδιοι ως ατομικοί «τρομοκράτες» αφού θα αρκεί η αναρχική πολιτική ταυτότητα για κάτι τέτοιο. Μπορούμε να πούμε ότι πλέον η αναρχική πολιτική ταυτότητα λειτουργεί ως ένα νέο ιδιώνυμο και φτάνει για να χαρακτηρίσει κάποιον ως «τρομοκράτη», και σαν επακόλουθο θα έχει αναβαθμισμένες στο έπακρο ποινές.

Το μήνυμα που επιχειρεί να στείλει το κράτος είναι σαφές και με πολλαπλούς αποδέκτες. Από τη μία οποιαδήποτε αναρχική πρακτική που ξεφεύγει από τα όρια της αστικής νομιμότητας θα αντιμετωπίζεται με την μέγιστη κατασταλτική- ποινική επίθεση του κράτους και συγχρόνως θέλει να λειτουργήσει αποτρεπτικά- εκφοβιστικά  για όποιον/α σκέφτεται να δράσει σε μία τέτοια κατεύθυνση.

 

Είμαστε ο εσωτερικός εχθρός που μάχεται το κράτος και το κεφάλαιο, κανένα μέσο σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι “παράνομο”, καμιά κατασταλτική μεθόδευση δεν θα μας αποτρέψει από τον δρόμο του αγώνα.


Συμμετέχουμε και καλούμε στις συγκεντρώσεις  που διοργανώνει η Συνέλευση αλληλεγγύης στους αναρχικούς συντρόφους που διώκονται ως «ατομικοί τρομοκράτες»

 

Μοτοπορεία, την Παρασκευή 16/3, ώρα 18:00,

προσυγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων

 

Συγκέντρωση-μικροφωνική, την Παρασκευή 23/3,

ώρα 19:00, πλατεία Μοναστηράκι

 

Συγκέντρωση, την ∆ευτέρα 26/3, ώρα 9:00,

δικαστική αίθουσα φυλακών Κορυδαλλού           

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

 

ΕΝΤΟΣ – ΕΚΤΟΣ

ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης  για τους πολιτικούς κρατούμενους

Email: efimerida@espiv.net

 

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License