Έκτακτη περιφρούρηση των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας από ναρκεμπόρους

Έκτακτη περιφρούρηση της γειτονιάς των κατειλημμένων Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας

Έκτακτη περιφρούρηση των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας από ναρκεμπόρους

Όπως σε κάθε ημέρα αγώνα, στις 6 Δεκέμβρη, στις 17 Νοέμβρη, σε μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ή σε περιόδους έντασης της καταστολής, καθόλου τυχαία, στην οδό Τριχωνίδος, όπου βρίσκεται το στέκι της Συνέλευσης Κατειλημμένων Προσφυγικών, στήνεται ναρκοπάζαρο από συγκεκριμένους ναρκεμπόρους, γνωστούς τόσο στον ΟΚΑΝΑ που λειτουργεί μέσα στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, όσο και στους μηχανισμούς. Η πιάτσα αυτή μεταφέρεται άλλοτε μέσα στα Προσφυγικά, σε περιόδους που η γειτονιά βρίσκεται σε αδυναμία και άλλοτε στη στάση του ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων, πίσω ακριβώς από την ΓΑΔΑ.
Έτσι και σήμερα, από το πρωί, είχε συγκεντρωθεί η ίδια ομάδα ναρκεμπόρων, συγκεντρώνοντας μαζί της εξαρτημένους από το κέντρο του ΟΚΑΝΑ, μετατρέποντας τα πάνω μπλοκ των Προσφυγικών, γεμάτα με παιδιά, ηληκιωμένους, πρόσφυγες και μετανάστες, σε πιάτσα χρήσης και διακίνησης. Σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία η καταστολή επιδράμει και βρίσκεται ακριβώς έξω από την πόρτα των Προσφυγικών. Με συνεχείς θεσμικές κινήσεις και αποφάσεις, συνακολουθούμενες από στοχοποιητικά δημοσιεύματα, στρώνουν το έδαφος της επιδρομής.
Την ίδια στιγμή που οι σύντροφοί μας, συληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη Ματρόζου 45, περνούσαν φορτωμένοι με κατηγορίες από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, το κράτος και οι μηχανισμοί του επιχειρούν να κερδίσουν έδαφος στα μετόπισθεν. Αναγκαστήκαμε να περιφρουρήσουμε το έδαφος μας, μειωνοντας τις δυνάμεις μας απο τις πρωινές κινήσεις αλληλεγγύης.
Δεν θεωρούμε τυχαίες τις μέρες που το κράτος και το παρακράτος στέλνουν συγκεκριμένους ανθρώπους, τους οποίους γνωρίζουμε έναν προς έναν, για να βρωμίσουν την γειτονιά μας και να μας στοχοποιήσουν στην γειτονιά των Αμπελοκήπων, στους ασθενείς του Α. Σάββα, του Ελπίς και ευρύτερα. Η πιάτσα που οι ίδιοι οι μηχανισμοί στήνουν αποτελεί την καλύτερη αφορμή για αυτούς, ώστε να επελάσει η καταστολή. Επιπλέον... ...ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗΗΗ!!!! και πολλοί που τα μοιράζονται.
Σήμερα, μάλιστα, οι ναρκέμποροι ήταν επιθετικοί, αυξημένοι σε αριθμό και κινήθηκαν ενάντια στους συντρόφους της περιφρούρησης, οι οποίοι τους ζήτησαν να αποχωρήσουν. Οι ναρκέμποροι κυνηγήθηκαν από την περιφρούρηση της γειτονιάς, τα τσιράκια τους προειδοποιήθηκαν για τελευταία φορά και οι χορηγούμενοι απομακρύνθηκαν με φιλικό τρόπο, αφού πρώτα χορηγήθηκαν. Το στέκι παρέμεινε περιφρουρημένο ως τις 3.00μ.μ., ώστε να μην ξαναστήσουν πιάτσα οι ναρκέμποροι, οι οποίοι περίμεναν μαζεμένοι  επί της οδού Δημητσάνης, λίγα μέτρα μακρυά από την ΓΑΔΑ και υπό την προστασία της. Την ίδια στιγμή μηχανές και αυτοκίνητα με ασφαλήτες κινητοποιήθηκαν γύρω από την γειτονιά (κάποιες μηχανές περάσαν μπροστά από την περιφρούρηση για να προκαλέσουν), περιμένοντας κάποια ευκαιρία για να δράσουν.

Στις 3.00μ.μ. οπότε και το πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ κλείνει, η περιφρούρηση αποσύρθηκε και η συλλογική κουζίνα της Πέμπτης ετοιμάστηκε για το συλλογικό γεύμα.

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ - ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ
ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΑΠΟ ΓΚΑΡΕ - ΚΟΥΚΑΚΙ - ΖΑϊΜΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ & ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ
10, 100, 1000δες καταλήψεις

15/03/2018
Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License