[Βόλος] Πανό και βραδυνή παρέμβαση για τις 3 καταλήψεις στην Αθήνα


post image

Ως ένδειξη αλληλεγγύης στις καταλήψεις που εκκενώθηκαν Ματρόζου 45, Gare και Ζαΐμη 11:

Την Τρίτη το μεσημέρι κρεμάσαμε πανό στο πανεπιστήμιο στον θόλο με σύνθημα “ό,τι αγαπήσαμε σε αυτόν τον κόσμο, ήταν πάντα εναντίον του. Αλληλεγγύη στις εκκενωμένες καταλήψεις Gare, Ζαΐμη 11, Ματρόζου 45 και στις/ους συλληφθείσες/ντες.”

Την Τρίτη το βράδυ πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στους δρόμους του βόλου περίπου 25 άτομα με τρικάκια, συνθήματα και κείμενο.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και το κείμενο που μοιράστηκε.κείμενο:

Μόλις δύο μέρες μετά τη δυναμική πορεία διεθνιστικής αλληλεγγύης, ξεκινάει επιχείρηση εκκένωσης τριών καταλήψεων στην Αθήνα.

Ματρόζου 45 - Κοινότητα καταλήψεων Κουκακίου
Στις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Στέγης και Αγώνα Ματρόζου 45, με τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη, να την υπερασπίζονται μαχητικά. Προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ και οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι 2 εκ των προσαγωγών έγιναν έξω από το κτίριο σε άτομα που κατέφτασαν μόλις άρχισε η εκκένωση. Μετά την προσαγωγή των συντρόφων και συντροφισσών μας στο τμήμα, οι μπάτσοι τους επιτέθηκαν και τους τραυμάτισαν.

Gare
Στις 6:15 ομάδες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλιτών εισέβαλαν στην Κατάληψη GARE. Με μόλις 15 λεπτά διαφορά ξεκίνησε επιχείρηση εκκένωσης στην Gare. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Gare δέχτηκε κρατική επίθεση. Στις 26 Νοέμβρη μπάτσοι με χρήση χημικών, πλαστικών σφαιρών, τραυματισμό συντρόφων και πολιτικών διώξεων επιτέθηκαν στην κατάληψη. Μόλις μια εβδομάδα αργότερα, έγινε ανακατάληψη του κτηρίου από σώμα αλληλέγγυων.

Ζαίμη 11
Στις 7 το πρωί της ίδιας μέρας, εκκενώθηκε η κατάληψη Ζαίμη 11. Υπήρχε έντονος αστυνομικός κλοιός, αλλά δεν υπήρξαν συλλήψεις, καθώς δε βρισκόντουσαν εκείνη τη στιγμή σύντροφοι και συντρόφισσες μέσα στο κτήριο.

  Τους τελευταίους μήνες βρεθήκαμε αντιμέτωπες κι αντιμέτωποι με τον εθνικιστικό παροξυσμό των συλλαλητηρίων και τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις για εθνική ενότητα – ενότητα διαταξική, μιας και ο εθνικός συρφετός των συλλαλητηρίων δεν είχε ταξική ταυτότητα: παπάδες, αξιωματικοί , έλληνες λεβέντες, «αγανακτισμένοι», «ΟΧΙ-δες», βουλευτές, οργανωμένοι φασίστες και γενικά όλος ο ρατσιστικός , σεξιστικός , ομοφοβικός, τρανσφοβικός βόθρος παρέλασε στα συλλαλητήρια. Όλα αυτά στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το όνομα της Μακεδονίας και της σύγκρουσης συμφερόντων για τις ΑΟΖ στο Αιγαίο με το τούρκικο κράτος που οδηγούν σε εξοπλιστικά προγράμματα και περαιτέρω στρατιωτικοποίηση.
  Εμείς βλέπουμε μόνο σαν κορυφή του παγόβουνου του εθνικισμού τους φασίστες, μιας και και για να μπορούν να περιφέρονται ελεύθερα στην πόλη, είχαν τη συναίνεση του προαναφερθέντος ελληνικού όχλου, οπλίζοντάς τους να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις σε καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους( Libertatia, ΕΚΧ Σχολείο, Λέλας Καραγιάννη 37, Θέατρο Εμπρός, ΕΚΧ Φαβέλα, Παναιτωλίου 21 , στέκι Άνω Κάτω).
  Οι καταλήψεις, για όλα αυτά που προτάσσουν, δεν έχουν απέναντί τους μόνο τους φασίστες. Το κράτος οξύνει την επίθεσή του απέναντι στο ανταγωνιστικό κίνημα είτε με την επαναφορά των φυλακών τύπου Γ και το νέο σωφρονιστικό κώδικα, είτε με εκκενώσεις, οι οποίες έχουν φτάσει τις 14 επί σύριζα, είτε με διώξεις και καταστολή συγκεντρώσεων και πορειών αλληλεγγύης. Η κατασκευή και η καταστολή του εσωτερικού εχθρού, είτε αυτός είναι αναρχικές κι αναρχικοί είτε μετανάστριες/μετανάστες είτε οι μειονότητες (όπως η μακεδονική), ανέκαθεν αποτελούσε πρακτική του ελληνικού κράτους προκειμένου να διατηρήσει τη συνοχή και την ομοιογένειά του. Σ’αυτό βέβαια, συντελούν και τα καθεστωτικά media με ανακοινώσεις οργανωμένων σχεδίων για καταστολή όλων των καταλήψεων και με τρομολαγνικά αντιαναρχικά-αντιμεταναστευτικά ρεπορτάζ, καλλιεργώντας αίσθημα φόβου στους μικροαστούς που απαιτούν ασφάλεια για τις ελληνικές οικογένειές τους.
  Οι καταλήψεις, καθώς και άλλες μορφές αντιεξουσιαστικών κοινοτήτων, δίνουν την δυνατότητα να διεξάγεται και εντός τους ο κοινωνικός πόλεμος. Γιατί τα άτομα που τις απαρτίζουν έχουν δηλώσει μια πρόθεση. Να εξαλείψουν τις σχέσεις κυριαρχίας και εκμετάλλευσης σε κάθε τους μορφή. Οι καταλήψεις είναι ορμητήρια αρνήσεων απέναντι στην πατριαρχία , τον καπιταλισμό, το κράτος, το κεφάλαιο και την ελληνικότητα, αλλά και χώροι αυτοθεσμίσεων στο βαθμό που κάθε φορά παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας. Στο πλαίσιο των καταλήψεων, θέλουμε να δομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης κι αλληλεγγύης. Είναι πολύ όμορφο σε δύσκολες στιγμές, όπως αυτές που διανύουμε, να μπορούμε να βασιστούμε η μία στον άλλο, όπως αντίστοιχα κι εμάς μας ενδυνάμωσε η συντροφικότητα κι η αλληλεγγύη που ξεπέρασε κατά πολύ το οικόπεδο στα παλιά του βόλου. Όπως έχουμε ξαναπεί : η αγάπη και η συντροφικότητα που μας διέπει θα ακονίζεται και θα απειλεί κάθε υλικό και μη αποκλεισμό. Η θλίψη για ό,τι χάσαμε, οι ώρες αγωνίας και άγχους που βιώσαμε μόνο ανασταλτικά δε λειτουργούν, αντίθετα μετουσιώνονται σε οργή.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ

Ό,ΤΙ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΣΆΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΉΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ GARE, ΖΑΙΜΗ 11,ΜΑΤΡΟΖΟΥ 45 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΙΣ/ΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ/ΝΤΕΣ

Κοινότητα κατάληψης Τερμίτα

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License