Σήμερα το μεσημέρι άρχισε η πολιορκία της πόλη της Αφρίν απο τις βαρβαρικές δυνάμεις του Τουρκικού κράτους και των τζιχαντιστών μισθοφορικών τους οι οποίοι έχουν πλησιάσει σε απόσταση 500 μέτρων την οικιστική περίμετρο της πόλης. Ο κατοχικός στρατός έχει κυκλώσει και βομβαρδίζει ανελέητα  την πόλη στην οποία βρίσκονται μέσα περισσότεροι από 800.000 άμαχοι (κάτοικοι και πρόσφυγες που εδώ και χρόνια έχουν βρεί καταφύγιο εκεί) οι οποίοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη παρόλο του ότι είχαν την δυνατότητα να το πράξουν τις προηγούμενες ημέρες. Χωρίς νερό , τροφή, φάρμακα ο ηρωικός λαός της Αφρίν ένοπλος και μη παραμένει αποφασισμένος να υπερασπιστεί την γη και τις πολιτικές του κατακτήσεις με ότι μέσα διαθέτει.

ΕΕ  προσφέρει στην Τουρκία περισσότερα μετρητά για τους  "πρόσφυγες" πριν τη συνάντηση της με τον  Ερντογάν

Η εκτελεστική εξουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να εγκρίνει άλλα 3 δισεκατομμύρια ευρώ (3.7 δισεκατομμύρια ευρώ) για τη χρηματοδότηση των προσφύγων που ζουν στην Τουρκία, σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ, πριν από μια συνάντηση με τον  Ερντογάν αργότερα αυτό το μήνα.

Οι σχέσεις της Ευρώπης με τον Ερντογάν παρουσιάζουν μια φαινομενική επιδείνωση  τα τελευταία χρόνια, αλλά η ΕΕ εξαρτάται από την Τουρκία για να κρατήσει ένα σφιχτό κλοιό στη μετανάστευση από τη Μέση Ανατολή, όπου ο πόλεμος στη Συρία σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες και έσπρωξε εκατομμύρια ανθρώπων να εγκαταλείψουν  τα σπίτια τους.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ θα συναντηθούν με τον Ερντογάν στις 26 Μαρτίου στη βουλγαρική πόλη Βάρνα, παρά τις αμφιβολίες μεταξύ πολλών από την ευρωπαϊκή πλευρά.

Ο ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης για το θέμα της μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα ανακοινώσει την Τετάρτη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την πρόσθετη χρηματοδότηση για έργα που ωφελούν τους Σύριους πρόσφυγες στην Τουρκία, σύμφωνα με πηγές του Reuters.
απο την σημερινη διαδήλωση αλληλεγγύης προς τον λαό της Αφρίν 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License