Χιλιάδες κούρδων διαδηλώνουν ενάντια στην εισβολή της Αφρίν σε όλη την Ευρώπη

φωτο και βίντεο από τις κινητοποιήσεις στην Ευρώπη

φωτο και βίντεο από τις κινητοποιήσεις στην Ευρώπη

Migliaia di curdi protestano contro l’invasione di Afrin in tutta Europa

Χιλιάδες κούρδοι και αλληλέγγυοι το σάββατο ξεκίνησαν ένα κύμα διαδηλώσεων για να διαμαρτυρηθούν με την εισβολή της Αφρίν από την Τουρκία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Στη Γερμανία, χιλιάδες Κούρδοι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους στο Βερολίνο, στο Ντούισμπουργκ, στη Στουτγάρδη, στο Άαχεν, στη Νυρεμβέργη, στο Ανόβερο, στο Κάσελ, στο Έσσεν, στο Ντόρτμουντ, στη Φρανκφούρτη, στο Μόναχο, στο Σααρμπρύκεν, στο Μανχάιμ και στη Βρέμη. Οι διαδηλωτές έφεραν σημαίες των YPG / YPJ και αψηφούν την πρόσφατη απαγόρευση στη Γερμανία ενάντια στα κουρδικά σύμβολα .

ΠΑΡΙΣΙ

Στη γαλλική πρωτεύουσα, στο Παρίσι, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Elysée και ξεκίνησαν μια διαδήλωση καθιστική.

Ομάδες κούρδων διαδήλωσαν στο Λονδίνο και το Μπράιτον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη διάσημη πλατεία Τραφάλγκαρ και διέκοψαν την κυκλοφορία  .

Μια ομάδα ακτιβιστών ξεκίνησε μια δράση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο Schipol του Άμστερνταμ. Η ομάδα φώναξε τα συνθήματα «Assassin, Δολοφόνε Erdogan» και «Afrin Ελεύθερη»  .

Στις ελβετικές πόλεις της Βασιλείας, της Ζυρίχης, της Λουκέρνης, της Γενεύης, της Λωζάνης, του Αγίου Γκάλεν, της Βέρνης και της Aarau, αρκετοί χιλιάδες kούρδοι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους και τις πλατείες και καταδικάζουν την τουρκική εισβολή .

Και η κουρδική κοινότητα της Αυστρίας διαμαρτυρήθηκε στη Βιέννη και στο Γκρατς. Εκατοντάδες διαδηλωτές ζήτησαν επίσης αλληλεγγύη με την Afrin.   .

Η Αφρίν έχει υποστεί επίθεση από την Τουρκία εδώ και 50 ημέρες. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απειλούνται με σφαγή, προειδοποίησαν οι διοικητές του καντονιού της Αφρίν..

 

11 μαρτίου 2018 – © η Αναδημοσίευση επιτρέπεται από την συντακτική ομάδα του Contropiano,  Riproduzione possibile DIETRO ESPLICITO CONSENSO della REDAZIONE di CONTROPIANO

Τελευταία μετατροπή: 11 μαρτίου 2018, ώρα 9:30STAMPA

 http://contropiano.org/news/internazionale-news/2018/03/11/migliaia-di-curdi-protestano-contro-linvasione-di-afrin-in-tutta-europa-0101711

https://aenaikinisi.wordpress.com/2018/03/11/migliaia-di-curdi-protestano-contro-linvasione-di-afrin-in-tutta-europa/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License