Ανθρώπινη ασπίδα ξεκινάει στην Αφρίν

Οι άνθρωποι της Αφρίν αρνούνται να εγκαταλείψουν την πόλη τους και θα ξεκινήσουν την δημιουργία ανθρώπινης ασπίδας για να σταματήσουν τον τουρκικό βομβαρδισμό, ανέφεραν πηγές στο ANF.

  • Αφότου ο τουρκικός στρατός και οι συμμορίες του πλησίασαν σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, οι άνθρωποι της Afrin άρχισαν ενέργειες εναντίον των εισβολέων την Κυριακή. Αρκετές πορείες οχημάτων δημιουργήθηκαν από τους κατοίκους και ακτιβιστές  στην πόλη για να καλέσουν όλους να συμμετάσχουν στην ανθρώπινη  ασπίδα.

Τοπικές πηγές ανέφεραν στο ANF ότι η ανθρωπιστική ασπίδα θα ξεκινήσει σήμερα και σκοπεύει να σταματήσει τον τουρκικό βομβαρδισμό της Αφρίν.

Η Αφρίν βρίσκεται κάτω από βαρύ αεροπορικό βομβαρδισμό από την Τουρκία τις δύο τελευταίες ημέρες. Ο λαός της πόλης αρνείται να εγκαταλείψει τα σπίτια του και ορκίζεται να αντισταθεί στην εισβολή.

 

Οι σοσιαλιστές πάνε στην Αφρίν ως ανθρώπινη ασπίδα

Η πρωτοβουλία για την ενότητα και την αλληλεγγύη των λαών (SYPG) και οι ελεύθερες σοσιαλίστριες γυναίκες (JAS) ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν ομάδες ανθρώπινων ασπίδων ενάντια στις επιθέσεις στην Αφρίν.

Μια κοινή δήλωση της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Αλληλεγγύη των Λαών (SYPG - Saziya Yekıtı - Piştgiriya Gelan) και των Ελεύθερων Σοσιαλιστριών Γυναικών (JAS - Jinên Azad ên Sosyalıst) δήλωσε ότι: «Βρισκόμαστε στην 51η μέρα της μεγάλης αντίστασής μας ενάντια στην επίθεση του αποικιοκρατικού και φασιστικού τουρκικού κράτους στο καντόνι μας της Afrin. Ως SYPG και JAS, θα ξεκινήσουμε μια νέα ομάδα ανθρώπινης ασπίδας ενάντια στην εισβολή στην περιοχή Cizirê και στην περιοχή του Firat (Euphrates).

Η δήλωση τόνισε ότι ο φασισμός νικήθηκε στην Αφρίν: "Ενάντια στην εισβολή του τουρκικού κράτους, όλοι οι καταπιεσμένοι μας λαοί και οι προοδευτικές επαναστατικές δυνάμεις θα πρέπει να γίνουν εκατομμύρια και να βγουν έξω στους δρόμους, δίνοντας δύναμη στην αντίσταση μας στην Αφρν. Θα νικήσουμε - η αντίστασή μας από την Αφρίν θα κυριαρχήσει.

Saleh Muslem: Η Τουρκία σκοτώνει τους Κούρδους στην Αφρίν με ευρωπαϊκά όπλα

Ο εκπρόσωπος εξωτερικών σχέσεων του TEV-DEM και πρώην ηγέτης του PYD Saleh Moslem είπε? "Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πει στους ανθρώπους της Αφρίν να φύγουν. Η γη αυτή ανήκει στον λαό της Αφρίν. Τα παιδιά εκεί προστατεύουν τα εδάφη τους. Γιατί να τα εγκαταλείψουν; "


Η συνάντηση όπου κουρδικά κόμματα, θεσμικά όργανα,  οργανώσεις και ιδιώτες εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Αφρίν σε εθνικό επίπεδο, συνεχίζει στη Χάγη. Η συνάντηση διοργανώνεται από το Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν (KNK) και από την Επιτροπή Προστασίας της Afrin.

Μιλώντας εδώ, ο εκπρόσωπος και πρώην ηγέτης του PYD, Saleh Muslem, του TEV-DEM υπογράμμισε ότι? "Το τουρκικό κράτος σφαγιάζει ανθρώπους στην Αφρίν με τα όπλα της Ευρώπης. Αυτό είναι απαράδεκτο."

Αναφερόμενος στις σφαγές του τουρκικού κράτους στο Κουρδιστάν, "Το τουρκικό κράτος, το οποίο επιτέθηκε στις Kobanê, Shengal και Kirkuk μέσω των συμμοριών του, επιτίθεται σήμερα στην Afrin. Θέλουν να ολοκληρώσουν τις σφαγές σε όλα αυτά τα μέρη, τώρα στην Αφρίν. Για εμάς, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της Αφρίν και άλλων περιοχών του Κουρδιστάν. Η Αφρίν είναι η συνέχεια των σφαγών στο Sur, Cizre, Nusaybin και Shengal. Το τουρκικό κράτος επιδιώκει να ολοκληρώσει τις σφαγές κατά των Αρμενίων, των Συριακών και των Κούρδων τον 20ό αιώνα. Αυτό δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα για τους Κούρδους. Αυτό είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για εμάς. "

Κάνοντας έκκληση στους λαούς της Ευρώπης, συνεχίστηκε ο Saleh Muslem. "Η αντίσταση που επικρατεί σήμερα στη Μέση Ανατολή είναι και για την ασφάλειά σας. Οι βομβαρδισμοί που έλαβαν χώρα στην Ευρώπη έδειξαν τα πάντα.  Θέλουν να πάρουν την Afrin από τους Κούρδους και να την δώσουν σε αυτούς τους τρομοκράτες. Προστατεύουμε σήμερα την Ευρώπη και την ανθρωπότητα. Θέλουμε η Ευρώπη να υιοθετήσει τους δικούς της νόμους, καθώς οι λαοί της Αφρίν σφαγιάζονται με τα όπλα της Ευρώπης. Γερμανικά τανκς χρησιμοποιούνται στην επίθεση στην Αφρίν. Το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν νόμους, κανόνες και συμβάσεις που είναι σε ισχύ σήμερα. Δεν θέλουμε να έρθουν και να αγωνιστούν για μας, αλλά να «εφαρμόσουν τους δικούς σας κανόνες και νόμους». Δεν είναι ανθρώπινο το ότι να σφαγιαστούμε  με ευρωπαϊκά όπλα, δεν το αποδεχόμαστε αυτό. "

Τονίζοντας ότι οι άνθρωποι της Αφρίνη αντιστέκονται στις επιθέσεις, ο Saleh Muslem είπε: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πει στους ανθρώπους της Αφρίν να φύγουν ή όχι. Η γη αυτή ανήκει στον λαό της Αφρίν. Τα παιδιά εκεί προστατεύουν τα εδάφη τους, δίνουν μάχη. Γιατί πρέπει να εγκαταλείψουν τα εδάφη τους; Ποτέ δεν θα το κάνουν αυτό και όλοι θα το γνωρίζουν. Πρέπει να κάνουμε αυτό που αξίζει την κουρδική τιμή. Είναι καιρός για ενότητα και όλοι πρέπει να ενεργήσουν ανάλογα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συνάντηση αυτή έχει μεγάλη σημασία καθώς εκατοντάδες κουρδικοί θεσμοί εκπροσωπούνται εδώ. Χαιρετώ όλους ".

ANHA: 450 εισβολείς σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες

Τις τελευταίες 48 ώρες, 450 Τούρκοι στρατιώτες και μέλη συμμοριών σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ των μαχητών YPG / YPJ και του τουρκικού στρατού, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων ANHA.

 

Οι συγκρούσεις έχουν ενταθεί σε όλα τα μέτωπα της Afrin και 450 Τούρκοι στρατιώτες και μέλη συμμοριών σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες, αναφέρει το ANHA.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι τελευταίες δυο μέρες ήταν οι πιο βίαιες από την έναρξη των επιθέσεων εισβολής της Τουρκίας στην Αφρίν στις 20 Ιανουαρίου.

Το ANHA ανέφερε επίσης βομβαρδισμούς βαρέως πυροβολικού στο χωριό Basile στην περιοχή Sharawa.

Χιλιάδες Κούρδοι διαμαρτύρονται για την εισβολή του Afrin στις ευρωπαϊκές πόλεις

Χιλιάδες Κούρδοι και οι υποστηρικτές τους ξεκίνησαν ένα κύμα διαδηλώσεων για να διαμαρτυρηθούν για την εισβολή της Τουρκίας στην Αφρίν το Σάββατο.

Οι διαμαρτυρίες ήρθαν καθώς ο τουρκικός στρατός και οι συμμορίες του πλησίασαν σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την Αφρίν. Αρκετές κουρδικές οργανώσεις και πολιτικοί δημοσίευσαν δηλώσεις που προτρέπουν διαδηλώσεις  ενάντια στην Τουρκία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στη Γερμανία, χιλιάδες  Κούρδοι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους στο Βερολίνο, στο Ντούισμπουργκ, στη Στουτγάρδη, στο Άαχεν, στη Νυρεμβέργη, στο Ανόβερο, στο Κάσελ, στο Έσσεν, στο Ντόρτμουντ, στη Φρανκφούρτη, στο Μόναχο, στο Σααρμπρύκεν, στο Μανχάιμ και στη Βρέμη. Οι διαδηλωτές έφεραν σημαίες YPG / YPJ, αψηφώντας την πρόσφατη απαγόρευση της Γερμανίας για τα κουρδικά σύμβολα.

ΠΑΡΙΣΙ

Στην πρωτεύουσα της Γαλλίας στο Παρίσι, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το παλάτι του Ελυσέ και ξεκίνησαν μια διαδήλωση.

Κούρδοι οργάνωσαν διαδηλώσεις στο Λονδίνο και το Μπράιτον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη διάσημη πλατεία Τραφάλγκαρ και διέκοψαν την κυκλοφορία.

Μια ομάδα ακτιβιστών ξεκίνησε μια δράση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο Schipol του Άμστερνταμ. Η ομάδα φώναζε συνθήματα "Δολοφόνε Ερντογάν" και "Ελεύθερο Αφρίν".

Στις ελβετικές πόλεις της Βασιλείας, της Ζυρίχης, της Λουκέρνης, της Γενεύης, της Λωζάννης, του Αγίου Γκάλεν, της Βέρνης και του Ααράου, αρκετές χιλιάδες Κούρδοι διαδηλωτές  βγήκαν στους δρόμους καταδικάζοντας την τουρκική εισβολή.

Η κουρδική κοινότητα της Αυστρίας πραγματοποίησε επίσης διαδηλώσεις στη Βιέννη και στο Γκρατς. Εκατοντάδες διαδηλωτές ζήτησαν αλληλεγγύη προς την Afrin.

Η Αφρίν βρίσκεται υπό τουρκική επίθεση τις τελευταίες 50 ημέρες. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απειλούνται με σφαγή, προειδοποίησαν οι αξιωματούχοι του καντονίου Afrin.

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License