1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Δ.Α. ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΑ HAUKUR HILMARSSON (Sahin Hosseini)

Στις 24/02/2018, ο σύντροφός μας, εθελοντής μαχητής του Επαναστατικού Συνδέσμου Διεθνιστικής Αλληλεγγύης, Haukur Hilmarsson, έπεσε ως μάρτυρας, υπερασπιζόμενος την αντίσταση του Άφριν και την επανάσταση της Rojava απέναντι στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, τις παρα-στρατιωτικές του συμμορίες και τους καπιταλιστές-ιμπεριαλιστές συμμάχους τους.

post image

1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Δ.Α. ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΑ HAUKUR HILMARSSON (Sahin Hosseini)

«Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει
όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε».

Στις 24/02/2018, ο σύντροφός μας, εθελοντής μαχητής του Επαναστατικού Συνδέσμου Διεθνιστικής Αλληλεγγύης, Haukur Hilmarsson, έπεσε ως μάρτυρας, υπερασπιζόμενος την αντίσταση του Άφριν και την επανάσταση της Rojava απέναντι στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, τις παρα-στρατιωτικές του συμμορίες και τους καπιταλιστές-ιμπεριαλιστές συμμάχους τους.

Ο σύντροφος Sahin, γεννημένος στο Reykjavik της Ισλανδίας στις 22 Ιουλίου 1986, αναρχικός αγωνιστής, βρέθηκε δίπλα μας στους αγώνες στον ελλαδικό χώρο, όπου τον γνωρίσαμε στους δρόμους, στις καταλήψεις, στις συνελεύσεις, στις δράσεις αλληλεγγύης και στην καθημερινή ζωή. Αποτέλεσε παράδειγμα  για τις αξίες, την δέσμευση και την ουσιαστική εμπλοκή του στους κοινωνικούς αγώνες. Προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ροζάβα δύο χρόνια πριν, χωρίς να τα καταφέρει. Ξαναπροσπάθησε με επιτυχία τον Ιούλιο του 2017, αναγνωρίζοντας ουσιαστικό νόημα στην συμμετοχή του, τόσο για την Ροζάβα και την υπόθεση της επανάστασης γενικότερα, όσο και για τον ίδιο ως άνθρωπο.

                Μας τίμησε, επιλέγοντας να συμπορευτεί μαζί μας στο φωτεινό μονοπάτι της διεθνιστικής επαναστατικής αλληλεγγύης. Εντάχθηκε στο στρατιωτικό σώμα διεθνιστών εθελοντών του Ε.Σ.Δ.Α. και πολέμησε στις τάξεις του ΥPG/YPJ/QSD, μέσα από τις δυνάμεις του Sehid Serkan Tabur (MLKP) και του Διεθνούς Τάγματος Ελευθερίας (IFB). Μας εμπιστεύτηκε την ζωή του και του εμπιστευτήκαμε την δική μας, στην κοινή συντροφική ζωή, στο μέτωπο της Al Raqqa, στην απελευθέρωση, στην αντίσταση του Άφριν, στον κοινό δρόμο για την προώθηση της επαναστατικής προοπτικής.               

Ο σύντροφος Sahin, στο σκληρό, ψυχικά και σωματικά, περιβάλλον του πολέμου, αποτέλεσε, εξίσου, παράδειγμα για τους συντρόφους του, για την ειλικρίνεια, την ευθύτητα, την αγωνιστικότητα, την εργατικότητα, την επαναστατική ηθική του ακεραιότητα. Εκτιμήθηκε για το θάρρος και την αποφασιστικότητά του. Εκπαιδεύτηκε και στην συνέχεια πολέμησε στο μέτωπο της Al Raqqa  μέχρι την απελευθέρωση της πόλης. Ανέλαβε διοικητικά καθήκοντα μέσα στις τάξεις του Δ.Τ.Ε., που αναδεικνύουν τις ικανότητες, την προσφορά του και την δέσμευσή του στον αγώνα. Μετά την απελευθέρωση της Al Raqqa,  ο ίδιος και οι υπόλοιποι σύντροφοι του Ε.Σ.Δ.Α. στην Ροζάβα αποφάσισαν αυτόβουλα ως εθελοντές, να σταθούν αμέσως στην πρώτη γραμμή της αντίστασης, μαζί με τους συντρόφους του IFB, του MLKP και του YPG/YPJ International. Ξαναέγιναν, δίπλα τους, πρωτοπόροι διεθνιστές στον νέο αγώνα που άνοιξε μετά την εισβολή του φασιστικού καθεστώτος του Ερντογάν και ταυτόχρονα οι πρώτοι διεθνιστές μάρτυρες της αντίστασης του Άφριν, μαζί με τους συντρόφους Kendal Breizh και Baran Galicia.  Γνώριζαν από την αρχή τόσο τους κινδύνους, όσο και το αναβαθμισμένο επίπεδο πολεμικής αντιπαράθεσης, καθώς και το άνισο της μάχης. Αναγνώρισαν το ιστορικό καθήκον και την προσωπική ευθύνη τους στις ανάγκες του αγώνα  και στην υπεράσπιση της επανάστασης στη Ροζάβα.

Ο σύντροφος Sahin, σηκώνοντας τα όπλα της επαναστατικής αλληλεγγύης, άφησε πίσω του την οικογένεια, τους φίλους, τους συντρόφους του, την ύπαρξή του στον κόσμο του δυτικού αστικού καπιταλισμού, για να προσφέρει την μαρτυρία του στην υπόθεση της πανανθρώπινης κοινωνικής απελευθέρωσης. Στους αγώνες για την απελευθέρωση των γυναικών και της νεολαίας, για την οικολογία, για τον κοινοτισμό, για το δίκιο, την ισότητα και την ελευθερία.

Ο σύντροφος Sahin στάθηκε στην ζωή του ως πραγματικός εθελοντής του Επαναστατικού Συνδέσμου Διεθνιστικής Αλληλεγγύης, ως γνήσιος μαχητής του Διεθνούς Τάγματος Ελευθερίας, ως αληθινός σύντροφος της επανάστασης της Ροζάβα, ως Επαναστάτης. Μαρτύρησε με τιμή και έπεσε με αξιοπρέπεια, ως ελεύθερος άνθρωπος.

Εκφράζουμε τον βαθύ μας πόνο στην οικογένεια του , τους οικείους και τους υπόλοιπους συντρόφους, που είχαν την ευτυχία να τον συναντήσουν στην τόσο ουσιαστικά γεμάτη με προσφορά ζωή του. Ησυχάζουμε την θλίψη μας  στα λόγια του επαναστάτη ποιητή Ναζίμ Χικμέτ:  «Αν δεν καώ εγώ, Αν δεν καείς εσύ, Αν δεν καούμε εμείς, Πώς θα γενούν τα σκοτάδια λάμψη».

Τιμούμε την μνήμη και την παρακαταθήκη που άφησε σε όλους εμάς. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα του. Δεν ξεχνάμε τους ενόχους του θανάτου του: Το φασιστικό κράτος του Ερντογάν, τις συμμορίες του, ακόμη περισσότερο τα μεγάλα αφεντικά τους, το ΝΑΤΟ, την Ρωσία, την Ε.Ε. και συνολικά τον κόσμο της κυριαρχίας, της πατριαρχίας, του κράτους και του καπιταλισμού.

 

ΖΗΤΩ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ – ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΡΟΖΑΒΑ

ΖΗΤΩ ΤΟ YPJ/YPG/SDF/IFB  -  ΖΗΤΩ Ο Ε.Σ.Δ.Α.

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ HAUKUR HILMARSSON (Sahin Hosseini)

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ - ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

 

 

                                                                                                                                                                             ΑΘΗΝΑ

                                                                                                                                                                             08/03/2018

 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  

Εικόνες:

από χανιωτης 11/03/2018 10:38 πμ.


παιδια ειχε περασει απο χανια το παληκαρι?πριν 2 χρονια σε μια διημερη εκδηλωση που ειχε γινει στη ροσανερα και ειχαν ερθει συντροφοι απο εξωτερικο?

από Άλλος που ήταν εκεί 11/03/2018 11:46 πμ.


Ναι, ο σύντροφος ήταν εκεί και συμμετείχε στις συζητήσεις της Μεσογειακής Αναρχικής Συνάντησης.
Είχε σταθεί για ένα διάστημα στον ελλαδικό χώρο, συμμετέχοντας σε αγώνες και συλλογικότητες/κοινότητες. Λογικά, θα υπάρξουν και άλλα κείμενα ή και εκδηλώσεις.
BIJI BERXWEDAN

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License