Παίρνουμε θέση μάχης από την Αθήνα ως το Μιλάνο ενάντια στα Ευρω-εντάλματα


post image

Η διαδήλωση της 1ης Μαΐου του 2015 στο Μιλάνο ενάντια στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης EXPO είχε σαν αποτέλεσμα την απάντηση των ιταλικών αρχών την επόμενη ημέρα με προσαγωγές και συλλήψεις. Μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκονται και 5 σύντροφοι, από την Αγία Παρασκευή, που προσαγάγονται από την αστυνομία του Μιλάνου μετά την έξοδο τους από κατειλημμένο πολιτικό χώρο. Μετά από πολύωρη κράτηση και χωρίς την παρουσία διερμηνέα, αφού υποχρεώνονται να δώσουν δείγμα DNA και αποτυπώματα, αφήνονται ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία. Έξι μήνες μετά, οι ελληνικές αρχές, με Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το ιταλικό κράτος με σκοπό την άσκηση ποινικής δίωξης, τους συνέλαβαν , με την ΕΛ.ΑΣ να εισβάλει στα σπίτια τους. Παράλληλα την ίδια μέρα, συλλαμβάνονται και προφυλακίζονται 4 ιταλοί διαδηλωτές στο Μιλάνο. Στις 7, 8 και 11 Ιανουαρίου του 2016 το συμβούλιο εφετών αποφάσισε τη μη έκδοση των 5 στις ιταλικές αρχές. Δύο χρόνια μετά το ιταλικό δικαστήριο ορίζει νέα δικάσιμο. Με τη λήξη της δίκης στην Ιταλία αναμένεται να έρθουν και τα νέα Ευρω-εντάλματα για την έκδοση τους, τα οποία θα ζητούν  την έκτιση της ποινής που θα έχει οριστεί . Στις 9/03/2018  αρχίζει η δίκη στην Ελλάδα για τα ίδια αδικήματα.
Για το λόγο αυτό, πρέπει να είμαστε όλες και όλοι εκεί. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, στα δικαστήρια Ευελπίδων στις  9/3/18  ώρα 09:00 π.μ.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

stekigewponikou.espivblogs.net

                                           ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ   

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License