Ανακοίνωση της Συνέλευσης Aλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές (ΣΑΠΚ)

Ανακοίνωση παύσης της Συνέλευσης Aλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές (ΣΑΠΚ)

Ανακοίνωση της Συνέλευσης Aλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές (ΣΑΠΚ)

Ανακοινώνουμε την παύση της συνέλευσης αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές. Τη συγκεκριμένη απόφαση πήραμε μετά από εσωτερικές διεργασίες που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορούν πληθώρα ζητημάτων που σχετίζονται τόσο με το πρόταγμα της συνολικής αλληλεγγύης, όσο και με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και συνεχίζουν να διαδραματίζονται στο σύνολο του ανταγωνιστικού κινήματος εντός και εκτός των τειχών.

Ως πολιτικά υποκείμενα τα οποία μέσα από τη συνέλευση της ΣΑΠΚ δραστηριοποιηθήκαμε με συνέπεια και δέσμευση για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ζήτημα της αλληλεγγύης, αντιλαμβανόμαστε την πολιτική αναγκαιότητα δημόσιας κατάθεσης των λόγων που μας οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, τους οποίους και θα δημοσιοποιήσουμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Η δέσμευση αυτή προέρχεται από την πεποίθησή μας ότι η δημόσια κατάθεση τέτοιων κειμένων αποτελούν παρακαταθήκη για τον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο.

 

Συνέλευσης Aλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

 

Υ.Γ.: Η συνέλευση παρακολούθησε από την αρχή την υπόθεση του αναρχικού - συντρόφου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου (κείμενο για τη σύλληψη - αφίσα). Η τελική απόφαση παύσης της συνέλευσης, πάρθηκε νωρίτερα από την απεργία πείνας και δίψας του συντρόφου και συλλογικά κρίναμε σκόπιμο να μην την δημοσιοποιήσουμε ενώ διεξαγόταν ένας κρίσιμος αγώνας τόσο από τον σύντροφο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, όσο και από μερίδα του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού χώρου που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Όταν διεξάγεται ένας τέτοιος αγώνας δεν δηλώνεις τις προθέσεις σου στο κράτος και τους μηχανισμούς του.
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν καταθέσαμε δημόσιο κείμενο αλληλεγγύης, τόσο για την άμεση αντίδραση μέσα στις φύλακες, όσο και για την απεργία πείνας και δίψας του συντρόφου. Η παρουσία και κινητοποίηση των μελών της συνέλευσης στον αγώνα του συντρόφου ήταν ατομική (πάνω στο τελευταίο, θα υπάρξει αναλυτικότερη τοποθέτηση στη δημόσια κατάθεση του κειμένου παύσης).

 

 

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License