ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τα τελευταία του λόγια του αγωνιστή πριν την απόφαση ήταν: Η Τουρκία με ζητά εξ αιτίας της επαναστατικής ταυτότητάς μου. Είμαι επαναστάτης. Χρόνια αγωνίζομαι για τη δημοκρατία, κατά του φασιστικού συστήματος. Δεν είναι αδίκημα το να παλεύεις για την ανεξαρτησία της χώρας, το να παλεύεις για την δημοκρατία, αδίκημα είναι η εισβολή σε άλλη χώρα, αδίκημα είναι η συνεργασία με φασιστικό καθεστώς, αδίκημα είναι το να κυβερνάς με μεθόδους φασιστικές

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ S. N. OZPOLAT

 

Σήμερα, 6 Μαρτίου 2018 το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την μην έκδοση του S. NACI OZPOLAT στις Τουρκικές αρχές.

Η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της ανέφερε ότι, αφού τα στοιχεία των τουρκικών αρχών είναι «ελλιπή και αόριστα» και μια απλή περίληψη των ήδη σταλμένων,  και επειδή είναι πολλές οι πιθανότητες να δικαστεί στην Τουρκία για άλλα αδικήματα από αυτά για τα οποία εκ ζητείται, έκρινε ότι γι’ αυτούς και όχι μόνο τους λόγους πρέπει να απορριφθεί το αίτημα της Τουρκίας.

Τα τελευταία του λόγια του αγωνιστή πριν την απόφαση ήταν: Η Τουρκία με ζητά εξ αιτίας της επαναστατικής ταυτότητάς μου. Είμαι επαναστάτης. Χρόνια αγωνίζομαι για τη δημοκρατία, κατά του φασιστικού συστήματος. Δεν είναι αδίκημα το να παλεύεις για την ανεξαρτησία της χώρας, το να παλεύεις για την δημοκρατία, αδίκημα είναι η εισβολή σε άλλη χώρα, αδίκημα είναι η συνεργασία με φασιστικό καθεστώς, αδίκημα είναι το να κυβερνάς με μεθόδους φασιστικές.

Οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο ένταλμα δεν έχουν βάση. Για μια ένοπλη δράση που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία, χωρίς ουδεμία αναφορά  στο ένταλμα της παραμικρής σχέσης μου μ’ αυτή, εκείνη την περίοδο ήμουν στις Γερμανικές φυλακές, ζητήθηκε η έκδοσή μου.

 

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ – ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License