Οι γυναίκες της Αφρίν παίρνουν τα όπλα εναντίον των επιθέσεων της Τουρκίας

Η αντίσταση που ασκούν οι άνθρωποι της Afrin εναντίΗ αντίσταση που ασκούν οι άνθρωποι της Afrin εναντίον του τουρκικού κράτους και των συμμαχικών σε αυτό, συμμοριών της Al-Qaeda / ISIS / Al-Nusra συνεχίζεται την 43η ημέρα. Οι γυναίκες αντιστέκονται σε κάθε μέτωπο ενάντια στην εισβολή.

 
Οι γυναίκες οργανώνονται  στις HPC-JIN (Κοινωνικές Δυνάμεις Άμυνας - Γυναίκες) και παίρνουν τη θέση τους σε όλους τους τομείς με την ευαισθητοποίηση της αυτοάμυνας από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η Επανάσταση στην Ροτζάβα. Είναι δυνατό να συναντήσετε τις δυνάμεις αυτοάμυνας των γυναικών σε κάθε περιοχή και  χωριό του Afrin. Με τις ηλικίες τους να κυμαίνονται από 18 έως 70, οι γυναίκες που φορούν σακάκια HPC-JIN γίνονται ορατές παντού με τα όπλα στους ώμους τους τα περίχωρα και μέσα στην πόλη. Οι γυναίκες μέλη της HPC-JIN δηλώνουν ότι με την αρχή της αντίστασης της Afrin, όλες οι γυναίκες στο καντόνιο απαιτούν να πάρουν τα όπλα κατα χιλιάδες.

"Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ ΤΟ ΑΦΡΙΝ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ"

Κάποιες γυναίκες μέλη της HPC-JIN που προστατεύουν μία τοποθεσία στην περιοχή Shera της Afrin μίλησαν στο ANF.

Η Fatma Mistafa, μητέρα τεσσάρων παιδιών, δήλωσε ότι οι γυναίκες λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση για να ασκήσουν αποτελεσματικά την  αυτοάμυνα τους ενάντια σε επιθέσεις εισβολής.  "Αυτό είναι απαραίτητο για τις γυναίκες να υπερασπίζονται τον εαυτό τους, τα παιδιά τους και τα σπίτια τους. Έχουμε εκπαιδεύσει κάθε γυναίκα ηλικίας μεταξύ 40 και 80 ετών. Οι επιθέσεις είναι βάναυσες, αλλά παίρνουμε όπλα για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από τις επιθέσεις αυτές. Ήμασταν στην πρώτη γραμμή στο Χαλέπι και στο Ταλ Ριφάτ. Αντέχουμε και υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας  ημέρα και  νύχτα. "

"Κανένα κράτος δεν έχει σηκώσει την φωνή του εναντίον αυτής  της βαρβαρότητας"

Υπογραμμίζοντας ότι οι πληγέντες από πολέμους είναι οι γυναίκες και τα παιδιά, η Μιστέφα είπε. "Οι μητέρες υπέφεραν περισσότερο στο Kobane, στο Aleppo και στο Shengal. Για το λόγο αυτό, οι γυναίκες ζητούν οι ίδιες να παρακολουθήσουν εκπαίδευση σε όπλα. Οι Τούρκοι επιτίθενται άγρια ​​χωρίς να διακρίνουν παιδιά, ηλικιωμένους και ζώα. Επιτίθενται με ρουκέτες και βαριά όπλα. Προφυλάσσουμε μόνο τους εαυτούς μας με ελαφριά όπλα. Δεν έχουμε άλλα όπλα. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε. Η νίκη θα είναι δική μας. Ο Ερντογάν δεν θα δει ούτε το Αφρίν και τα δέντρα του στα όνειρά του. Τι θέλει από εμάς; Ποτέ δεν τους επιτέθηκε. Δεν υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις αλλά μόνο πολίτες σε χωριά που βρίσκονται υπό συνεχή επίθεση απο τουρκικά αεροπλάνα, τανκς και πυροβολικό. Κανένα κράτος δεν έχει εγείρει την φωνή του ενάντια σε αυτήν την αγριότητα των Τούρκων μέχρι στιγμής. Αυτή είναι η ντροπή τους. "

Ο 68χρονη θέλει να πάει στην πρώτη γραμμή

Η Mevlude Osman, η οποία έχασε έναν από τους γιους του στην πάλη εναντίον του ISIS, είναι μία από τις γυναίκες που λαμβάνουν εκπαίδευση αυτοάμυνας. Η 68χρονη Osman δηλώνει ότι έχει μάθει πώς να διαχειρίζεται ένα όπλο και ότι επιθυμεί πολύ να πάει στην πρώτη γραμμή.  "Προστατεύουμε τα σύνορά μας. Η Τουρκία, μαζί με τις συμμορίες του ISIS, επιτίθεται σε μας και ολόκληρος ο κόσμος είναι τυφλός, κωφός και χαζός ενόψει των επιθέσεων. Βρισκόμαστε στο χωριό μας, στη χώρα μας. Όσοι προστατεύουν τα σύνορα είναι τα παιδιά μας. Οι Τούρκοι διασχίζουν τα σύνορα και μας επιτίθενται μαζί με το ISIS. Απαντώντας σε αυτό, όλοι έχουμε πάρει όπλα και υπερασπίζουμε τη γη μας. "

Μια άλλη γυναίκα που έχει πάρει τα όπλα στην Αφρν είναι η Serwa Êzîme που υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα χωριά και τα εδάφη τους. Είπε; "Τι θέλει ο Ερντογάν από εμάς; Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τη γη μας, ακόμη και αν μόνο ένας από μας παραμείνει ζωντανός. Τι θέλει ο Ερντογάν από τα παιδιά και τα εδάφη μας; Θα μείνουμε εδώ και θα αντισταθούμε μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος. "

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License