Για την συγκέντρωση στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ ενάντια στις φασιστικές παρενοχλήσεις


post image

Σε συνέχεια της αντιφασιστικής μας παρέμβασης το Σάββατο 24/02, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα των εργαζόμενων του θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ και των συντελεστών της παράστασης "Jesus Christ Superstar" για συγκέντρωση την Πέμπτη 01/03 ενάντια στην αποτρόπαια κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από ομάδα φασιστών χριστιανο-φονταμενταλιστών ενάντια στην εν λόγω θεατρική παράσταση στο συγκεκριμένο θέατρο.

Τις τελευταίες μέρες, αυτή η μικρή μεν, μη ακίνδυνη δε, ομάδα έχει δημιουργήσει ένα καθεστώς λεκτικής και σωματικής βίας προς τους συντελεστές της παράστασης, τους εργαζόμενους στο θέατρο και τους θεατές που παρακολουθούν τραμπουκίζοντάς τους, προκαλώντας φθορές στα αυτοκίνητά τους και πετώντας μπογιές ακόμα και έξω από τα σπίτια τους με την αστυνομία σε ρόλο απλού παρατηρητή σε όλο αυτό το σκοταδιστικό γεγονός.

Είναι θετικό ότι ένας κόσμος βλέπει την Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού ως φερέγγυο συνομιλητή και αξιόπιστο πολιτικό υποκείμενο το οποίο θα τσακίσει τους φασίστες, όπου και αν εμφανιστούν, κάτω από οποιονδήποτε "μανδύα" και θα προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω για το χτίσιμο μιας διαφορετικής κοινωνίας, με πρόταγμα την ισότητα και την αλληλεγγύη.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μοιράσαμε το 8ο τεύχος του περιοδικού μας "Αντιφασιστική Φρουρά" και καλέσαμε τον κόσμο στη διεθνιστική εκδήλωση - συζήτηση με θέμα το Μακεδονικό την Παρασκευή 02/03 στην ΑΣΟΕΕ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε με πανό το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και πλήθος ηθοποιών και αγωνιστών του ταξικού κινήματος.

Οι όποιες προσπάθειες μεμονομένων φασιστών να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας στη συγκέντρωση αντιμετωπίστηκε και απαντήθηκε κατάλληλα. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οποιαδήποτε προσπάθεια από δω και στο εξής να ξαναστηθεί μια τέτοια φασιστική ρατσιστική προπαγάνδα λογοκρισίας θα τσακιστεί εν τη γενέσει.

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License