Α.Ο. Περιφέρεια Αθήνας: Αλληλεγγύη στην Φαβέλα, ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες

Καλούμε, σήμερα τον κόσμο να πλαισιώσει την αντιφασιστική διαδήλωση στον Πειραιά και να δώσει μια μαζική κοινωνική απάντηση στις ναζιστικές επιθέσεις. Όλοι/ες στην συγκέντρωση σήμερα στην Πλατεία Καραϊσκάκη (έναντι ηλ. Σταθμού Πειραιά) στις 6.00 μ.μ.

Πριν λίγες μέρες ο ελευθεριακός κοινωνικός χώρος Φαβέλα δέχθηκε επίθεση απο τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής οι οποίοι εξοπλισμένοι με λοστούς, καπνογόνα και πυρσούς τραυμάτισαν συντρόφους/ισες οι οποίοι συνεπακόλουθα μετέβησαν στο νοσοκομείο για την νοσηλεία τους.

Ανάμεσα στα θύματα των νεοναζί βρίσκονταν και η Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα στην δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κάτι το οποίο κατά την ''ανερμάτιστη'' έδρα του δικαστηρίου δεν αποτελεί εύλογη αιτία για να γίνει δεκτό το αίτημα των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής να ανασταλεί η διαδικασία προσωρινά έως ότου αναρρώσει η δικηγόρος και συνεπώς κρίνεται απορριπτέα..

Η επίθεση στην Φαβέλα αποτελεί προϊόν μιας συνέχειας επιθέσεων που πραγματοποιούν οι φασίστες, επ' αφορμής του Μακεδονικού στην προσπάθεια τους να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν το ιδεολογικό-πολιτικό momentum που τους δόθηκε, σε αυτοοργανωμένους χώρους.

Η καμένη Libertatia,ο ΕΚΧ Σχολείο στη Θεσσαλονίκη, το ΕΜΠΡΟΣ, η Λέλας Καραγιάννη, η Ματρώζου και η Φαβέλα αποτελούν τους χώρους που έχουν δεχθεί επίθεση από τότε που ξεκίνησε το εθνικιστικό παραλήρημα που συνόδευσε το Μακεδονικό στην επανεμφάνισή του στο παλκοσένικο της πολιτικής σκηνής.

Οι προστάτες του κεφαλαίου, επίγονοι των Ναζί προσπαθούν να ανακτήσουν την χαμένη τους συσπείρωση μετά την κοινωνική τους αποδυνάμωση. Αυτές οι κινήσεις τους αποβλέπουν στον εκφοβισμό και την κατατρομοκράτηση των δυνάμεων του κινήματος. Μάταιες οι ελπίδες τους. Μια σύντομη ματιά στην ιστορική συνέχεια της αντιφασιστικής πάλης επαρκεί για να συνάγει κανείς το συμπέρασμα πώς το κίνημα ενδυναμώνεται περισσότερο όταν δέχεται τέτοιου είδους επιθέσεις.

Αυτοί που ξεχειλίζουν από φόβο είναι οι ίδιοι οι φασίστες. Σε επίπεδο δρόμου αλλά και στη νεολαία  οι δυνάμεις τους είναι εντελώς αναντίστοιχες με το εκλογικό τους μπόι,  και το Μακεδονικό εν τέλει αποδεικνύεται  μια απέλπιδα προσπάθεια να ξανά μετατρέψουν την φασιστική άμπωτη σε πλημμυρίδα, όπως τις χρυσές γιαυτούς μέρες πριν τη δολοφονία Φύσσα..

Το αντιφασιστικό κίνημα, ως είθισται να κάνει, θα φροντίσει να επαληθεύσει με υλικούς όρους την αποτυχία τους και να μεταβολίσει την προσπάθεια τους σε κενό.

Καλούμε, σήμερα τον κόσμο να πλαισιώσει την αντιφασιστική διαδήλωση στον Πειραιά και να δώσει μια μαζική κοινωνική απάντηση στις ναζιστικές επιθέσεις.

Όλοι/ες στην συγκέντρωση σήμερα στην Πλατεία Καραϊσκάκη (έναντι πλ. Σταθμού Πειραιά) στις 6.00 μ.μ.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License